Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За разхода на Фронтера 2.0i и хъбовете

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За разхода на Фронтера 2.0i и хъбовете

Колеги,през есента се сдобих и аз с Фронтера 2.0i,сложих и газово(обикновенно),но разхода ми е около 19-20/100 градско.Това нормално ли е?на мен ми се вижда доста.Аз съм от Варна,някой може ли да ме упъти къде може да ми оправят предното(да не е много скъпо само),4е не работи въобще.Полуоските на 4Н се въртят,но хъбовете нещо не зацепват.Благодаря предварително
    Последно редактирано от emo69emo; 02-01-08, 21:51.

До: За разхода на Фронтера 2.0i и хъбовете

Единствения начин е да си купиш нови хъбове, аз ти препоръчвам да са ръчни. Мойта кола е същата и харчи доста по-малко, този разход е огромен, но не мога да ти дам съвет къде да ти я погледнат.
    no signature no problems

Коментар

Хъбовете като караш на 4х4 поне не щтракат ли. Аз пък и доста колеги имахме този проблем, хъба щрака а гумата не иска да се върти.

Коментар

Е и какво ако е така? пак трябва нови хъбове..... превръщаме темата в поредната безмислена.....!
        no signature no problems

Коментар

Моя щтракаше, като го отворих федершайбата беше излязла, вкарах я в канала на полуоската и до сега не съм имал проблем.

Коментар

Това щракане трябва да се чува ако си с автоматични хъбове,като включиш предният мост,му трябва 2-3 оборота да се върти гумата за да зацепят,и повече никакво щракане,ако продължи да щрака,значи нещо не е наред.

Коментар

Разхода ти 20/100км, и то само със заден мост е високичък.
              при мен максималният който ми е давала е 17л/100км. по планински пътища.
              А най-ниският разход който съм имал е 10.5л./100км. извънградско при скорост не повече от 80км/ч,което си е изнервящо
              Иначе за хъбовете само ръчни и ще ти е мирна главата
              Ето снимки и на джата вида хъбове
              Прикачени файлове
              Няма лош автомобил.В повечето случаи има лош собственик ;)

Коментар

Малко off topic-

тезни ръчни хъбове са наистина хубаво нещо,но и автоматичните на са изхвърляне,стига да не мъчиш джипа много,ще ти свършат отлична работа-всичко е подръжка и правилна експлоатация

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
                  Малко off topic-

тезни ръчни хъбове са наистина хубаво нещо,но и автоматичните на са изхвърляне,стига да не мъчиш джипа много,ще ти свършат отлична работа-всичко е подръжка и правилна експлоатация
                  Аз съм един дето до днес мислех същото.Направил съм до сега няколко Харда с колеги от форума и единствено когато "лашкам"хъбовете отцепват от едната посока и зацепват в другата понякога със силен удар.Днес обаче удари за последно и нямам вече предно.Та ако карахме само на пред добре,вършат чудесна работа,но разходките извън пътя искат нещо повече...искат ръчни хъбове.Трябвха ми само няколко месеца за да стигна до заключения,които колегите са ми казвали,но уникалното човешко качество е сами да се убедим в достоверността на казаното от другите...Успех,а аз ще поровя в темите за да видя от къде и с какви ръчни хъбове да се сдобия.Та колега емо 69.Купи ръчни и ги сложи,не е чак толкова скъпо за притежател на жипка;-)
                  Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                  NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

lubashki777
                    Що не си се обадил....ние ги доставяме от днес за утре....Питай Маринхакер той е жив свидетел....
                    Другият вариант ти е да попиташ в представителството на Исузу или при Лозан. Разликата в парите едва ли ще е значителна, като се вземе предвид, че той и ще ти ги монтира ...
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Благодаря за помоща.като включа на 4х4 нищо не се чува и не щрака.един познат веднъж отвори хъбовете и ги погледна(уж няма нищо счупено),но той не е специалист по джипове, и каза,че просто може да не са зацепени правилно.

Коментар

За хъбове по-добре да мислиш за ръчни...... За разхода зависи от зависи....На къси разстояния ли караш основно, загряваш ли я добре преди да потегляш, тежък ли ти десния крак и т.н...... Аз едно време имах едно Волво 244, което извънградско гореше 10л/100 газ и градско в Плевен 18-20
                        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Няма такова нещо. За да не включват при условие, че са здрави, значи нещо не се върти от раздатката към предния диф и полуосите. Вдигни я на подемник, включи предното и гледай отдолу какво се върти. Проблема не ти е в хъбовете.
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от emo69emo Преглед на мнение
                            Полуоските на 4Н се въртят,но хъбовете нещо не зацепват.
                            Не е лошо да четем това което са написали пред нас.....
                            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Мда, прав си, но няма начин да се зацепят неправилно. Значи този, който ги е отварял, не е видял нещо.
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X