Здравейте Колеги,напоследък все по-често започва да ми свети лампата на маслото,ама само на малки обороти и то при добре загрят двигател.Смених го,даже сложих и добавка на "STP".Покарах малко и пак същата история.Имате ли някаква идея-датчик,маслена помпа или просто мотора си отива?Сега стана на 200 000км.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Лампата на маслото свети-проблем!
Свий
X
-
До: Лампата на маслото свети-проблем!
При мен го имаше това ама лятото и то след като съм катерил баир и после я пусна на ниски обороти.Сега зимата го нямам като проблем това, но мисля да събера някои лев и да отворя мотора но само за лагери на коляновия вал.Принципно от тях бяга налягането на маслотоРак, мерак и простак не се лекуват!!!
-
Така де
Нали като напече маслото и отваря термостата на масления радятор
Много съм го мислил и още нямам диагноза
Ти с какво масло я караш?
Аз като я взех моита и първите 3 дена я карах без да и сменям маслото.Настъпвал съм я и не светваше лампата, а след това и сипах минерално 15W40 и от тогава започна. Дали не е от минералното масло???
Нали то като се загрее и си променя вискозитета(демек става по редичко)?
Рак, мерак и простак не се лекуват!!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от rosssko Преглед на мнениеАз като я взех моита и първите 3 дена я карах без да и сменям маслото.Настъпвал съм я и не светваше лампата, а след това и сипах минерално 15W40 и от тогава започна. Дали не е от минералното масло???
Нали то като се загрее и си променя вискозитета(демек става по редичко)?
Е, има ментерляк филтри, чиито клапани вътре не работят както трябва и снижават налягането на маслото. Така, че при такива случаи нищо не пречи да смените първо филтъра за проба.
Коментар
-
Първоначално публикуван от dok Преглед на мнениеЗдравейте Колеги,напоследък все по-често започва да ми свети лампата на маслото,ама само на малки обороти и то при добре загрят двигател.Смених го,даже сложих и добавка на "STP".Покарах малко и пак същата история.Имате ли някаква идея-датчик,маслена помпа или просто мотора си отива?Сега стана на 200 000км.
Коментар
-
Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнениеКолега ще ти пусна една идея,ако искаш я пробвай.Когато мотора влезе в работна температура или светне лампата на маслото,остави го да работи и отвори капачката на клапаните,погледни /вала се вижда/дали качва масло или работи на сухо.Същата процедура направи и на студен мотор и ако има разлика - работа отива на лагери на к.вал.Възможно е и да е масл.филтър-него поне лесно ще го оправиш.А при смяна на маслото правиш ли промивка-има специални масла за това.Успех.NO RISK NO FUN ! FRONTERA 2.3 TDI
Коментар
-
Двигател от моргата може,но ако колата не е твоя,моят съвет е прави му основен,даваш пари но и взимаш нещо,няма никъде с малко пари много неща,после със сигурност ще знаеш че в близките 5 години(при правилно разработване разбира се)само масло ще сменяш.
Поздрави
Коментар
-
Колега, може би е късно да се включа, но се обръщам и към други "късметлий".
Сваляш датчика на маслото и на негово място завиваш щуцер с маркуч на която слагаш цифров манометър от друга кола (УАЗ) той ще ти покаже най-вярно налягането на маслото. Резбата на датчика е съвместим с тази на Лада, Москвич примерно.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар