Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лампата на маслото свети-проблем!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лампата на маслото свети-проблем!

Здравейте Колеги,напоследък все по-често започва да ми свети лампата на маслото,ама само на малки обороти и то при добре загрят двигател.Смених го,даже сложих и добавка на "STP".Покарах малко и пак същата история.Имате ли някаква идея-датчик,маслена помпа или просто мотора си отива?Сега стана на 200 000км.
    NO RISK NO FUN ! FRONTERA 2.3 TDI

До: Лампата на маслото свети-проблем!

При мен го имаше това ама лятото и то след като съм катерил баир и после я пусна на ниски обороти.Сега зимата го нямам като проблем това, но мисля да събера някои лев и да отворя мотора но само за лагери на коляновия вал.Принципно от тях бяга налягането на маслото
    Рак, мерак и простак не се лекуват!!!

Коментар

И при мен светва лампата при продължителна борба със сняг или кал,като охлади мотора се оправя.

Коментар

Така де
        Нали като напече маслото и отваря термостата на масления радятор
        Много съм го мислил и още нямам диагноза
        Ти с какво масло я караш?
        Аз като я взех моита и първите 3 дена я карах без да и сменям маслото.Настъпвал съм я и не светваше лампата, а след това и сипах минерално 15W40 и от тогава започна. Дали не е от минералното масло???
        Нали то като се загрее и си променя вискозитета(демек става по редичко)?
        Рак, мерак и простак не се лекуват!!!

Коментар

И аз карам сега с минерално TOTAL 15W/40 и мен ме съмнева ,че е от него.Преди карах с полусинтетика MOBIL и преди да го сменя лампата светна.

Коментар

Първоначално публикуван от rosssko Преглед на мнение
            Аз като я взех моита и първите 3 дена я карах без да и сменям маслото.Настъпвал съм я и не светваше лампата, а след това и сипах минерално 15W40 и от тогава започна. Дали не е от минералното масло???
            Нали то като се загрее и си променя вискозитета(демек става по редичко)?
            Има и още нещо. Когато си сменявал маслото си сменил и филтъра, нали? Е, има ментерляк филтри, чиито клапани вътре не работят както трябва и снижават налягането на маслото. Така, че при такива случаи нищо не пречи да смените първо филтъра за проба.

Коментар

Първоначално публикуван от dok Преглед на мнение
              Здравейте Колеги,напоследък все по-често започва да ми свети лампата на маслото,ама само на малки обороти и то при добре загрят двигател.Смених го,даже сложих и добавка на "STP".Покарах малко и пак същата история.Имате ли някаква идея-датчик,маслена помпа или просто мотора си отива?Сега стана на 200 000км.
              Колега ще ти пусна една идея,ако искаш я пробвай.Когато мотора влезе в работна температура или светне лампата на маслото,остави го да работи и отвори капачката на клапаните,погледни /вала се вижда/дали качва масло или работи на сухо.Същата процедура направи и на студен мотор и ако има разлика - работа отива на лагери на к.вал.Възможно е и да е масл.филтър-него поне лесно ще го оправиш.А при смяна на маслото правиш ли промивка-има специални масла за това.Успех.

Коментар

друг вариант може и да е самия датчик ако е поумалял на ниски обороти е по леко налягането и може да дава контакт
                vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
                Suzuki GSR600 98 hp
                Nissan Pathfinder 174 hp
                0878222 три 3 шест

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
                  Колега ще ти пусна една идея,ако искаш я пробвай.Когато мотора влезе в работна температура или светне лампата на маслото,остави го да работи и отвори капачката на клапаните,погледни /вала се вижда/дали качва масло или работи на сухо.Същата процедура направи и на студен мотор и ако има разлика - работа отива на лагери на к.вал.Възможно е и да е масл.филтър-него поне лесно ще го оправиш.А при смяна на маслото правиш ли промивка-има специални масла за това.Успех.
                  Ще пробвам и ще пиша.Абе мирише ми на ремонт на мотора.Чудя се не е ли по лесно да купя един омегов мотор от моргата,слагам го и "КЪСМЕТ".

Коментар

Трябва голям късмет да е за да мотора в по-добро състояние от твоето.
                    no signature no problems

Коментар

Двигател от моргата може,но ако колата не е твоя ,моят съвет е прави му основен,даваш пари но и взимаш нещо,няма никъде с малко пари много неща,после със сигурност ще знаеш че в близките 5 години(при правилно разработване разбира се)само масло ще сменяш.

Поздрави

Коментар

Оправих го.Оказа се датчик на маслото.Сменихме го срещу 72 лв.разбира се и сега няма проблеми.Добре че е това.

Коментар

Какво е толкова тоя датичк та 72 лв???
                          Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Това е цената в "Авто +" който иска.Правих съпоставка на цените на частите на G-класа и Фронтера.Оказа се ,че на Фронтерата са по - скъпи.Взех да се замислям.

Коментар

Колега, може би е късно да се включа, но се обръщам и към други "късметлий".
                              Сваляш датчика на маслото и на негово място завиваш щуцер с маркуч на която слагаш цифров манометър от друга кола (УАЗ) той ще ти покаже най-вярно налягането на маслото. Резбата на датчика е съвместим с тази на Лада, Москвич примерно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X