Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газ за горене в нафтата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Газ за горене в нафтата

Здравейте колеги,по съвети на един приятел сложих 1 лтр газ за горене резервоара за почистване на дюзите....профилактично.....Обаче имам проблем- Студена пали на четвърт,топла също но изгася ли е и опитам да я запаля след 10...15 мин няма палене. Трябва да я дръпна за да запали.😐
    Искам да попитам дали някой е минал през това? Да точя нафтата и да я хвърлям? Към 30 лтр😣
    Opel Frontera B 2,2DTI

От: Газ за горене в нафтата

Първо си набий "приятеля". Ако можеш, де.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Първо си набий "приятеля". Ако можеш, де.
      Що?
      Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
      Стефан Арзатов

Коментар

Щото проблема явно не е в горивото, и в добавките му.
        Кой е за бой, кой е за --не, е тема на друга тема.

Колега, проблема ти не е в горивото, търси на друго място.

Коментар

Първоначално публикуван от VULKAN Преглед на мнение
          Що?
          За хубавия съвет.
          Това дето го продават за гас в железариите е по скоро ацетон смесен с нещо си.

Коментар

Да не се счита за реклама, а за съвет: МЕГАХИМ
            Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
            Стефан Арзатов

Коментар

От газта нищо не може да стане,още повече от 1 лтр.
              Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A

Коментар

Сипи още 30л нафта

Коментар

Правил съм го същото след, като една не много студена зимна утрин ми беше замръзнала нафтата от Еко. На половин резервоар (на колата беше 30л. половинката) сипах литър газ. След време, като се позатопли времето и, като бях сменил филтъра запалих и веднага сипах дизел до горе от друга бензиностанция. На 30литра нафта литър газ не е проблем Проблемът ти е другаде...
                  ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Оригиналната газ за горене всъщност е керосин. От един литър на 30 литра дизел нищо няма да се случи на двигателя. Виж (както каза Пенчо) за съжаление по железариите не продават керосин. Ама го пише с много дребни букви на етикета.
                    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Колеги,преди да и сипя тази газ Фронтерата палеше безупречно. Този проблем излезе сега след газта. Незнам какво имаше в нея но явно не и газ.
                      Opel Frontera B 2,2DTI

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                        ...
                        Колега, проблема ти не е в горивото, търси на друго място.
                        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Вероятно е вдигнала мизерия по цедките от резервоара до помпата.

Коментар

Аз си правя една смес - на десет литра бензин слагам половин литър двутактово масло.
                            И с това нещо доливам 10 % от зареденото гориво през зимата - ако съм заредил 50 литра, слагам 5.

Това през зимните месеци.
                            Не е за почистване на дюзите, а против замръзване на нафтата и за по-лесно палене - по съвет на един стар дизелджия.
                            И газ се слага по същата причина - защото разтваряла парафина, а не за почистване на дюзите. За тях само
                            ултразвук, не знам дали тези добавки, дето ги рекламират, вършат работа.

Но както казват колегите - един литър на 30 не може да ти създаде проблем, карали сме дизелите си с какви ли не
                            неща . . .
                            Степента на уважение е правопропорционална на калибъра на цевта и обратнопропорционална на разстоянието от нея.

Коментар

Пенчо е прав, това нещо е някакъв бъркоч. Преди време реших да си направя коктейл за сеата за зимата, взех литърче от въпросната газ(не беше на МЕГАХИМ) и сложих двутактово масло вътре ,за да не си играя да изливам по 5 пъти на бензиностанцията , а и да ми е готово. Тези две неща дори не пожелаха да се смесят.... Малсото беше Щил бездимно... седеше отгоре на газта и се поомешваше леко след разклащане и после пак си се отделяше. По-добре с бензин да го бях направил...
                              Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
                              Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X