Значи дърво!? Поне Range Rover с такъв двигател не съм чул някой да го хвали!?
Аз не бих казал, че е дърво, напротив. На мен този мотор много ми харесва.. Факт, Рейндж-а му е малко тежък, особено ако сравняваш с V8.. Аз пък не съм чувал никой да се оплаква от този мотор, не само на Рейндж Ровър.. Там (при Рейндж-а) страданията са други..
Аз не бих казал, че е дърво, напротив. На мен този мотор много ми харесва
Значи ли ,че е добра инвестиция!? От към подръжка ,някакви специфични болежки!?
Няма да е оффроад джип ,освен ако влизането в нивите не е офф . . .
Идеята е зимата да нямам грижи из снега.
това е добър за времето си двигател, доста ммодерен и ефективен. здравината е нещо относително, но все пак този е от здравите. ремонтите са сложна и скъпа работа, частите са за БМВ и съответно цените са такива. този двигател имаше проблем с водната помпа, от там с прегряването и блокирането, така че, внимавай като го оглеждаш, гледай за газове в охладителната течност и тн. признаци на гръмналост. във всеки случай ако е над 250000км ще е строшен и не се занимавай изобщо
доста добър двигател, страдащ обаче от всички болки на дизелите, и най вече склонност към прегряване. характерна болест- разтягане на веригите, оттам промяна в аванса,прегрявания и в особено тежки случаи почукване на клапаните в буталата, за щастие без особено тежки поражения. веригите по книга се сменят на 120 хил.км., но понеже струват една шапка жълтички не съм чувал някой да го прави.
както каза go go, ако е над 250 хил.- забрави го.
аз по принцип съм за
SLY,има и 83 и 85 квт дизели на Фронтера-единия е2,8тд на Исузу,а другия 2,5 тдс на БМВ,но с редуцирана мощност.Тоя на Исузу се среща по-рядко-около 96-98г.- но според много хора е по-добър.
Съгласен съм със всички Вас , бих добавил към думите на go go go, относно цената на ремонта (скъп, части на БМВ) - така или иначе ако тръгнеш да правиш дизелов мотор на коя и да е марка джип едва ли ще излезе под 2.000...
Монтиран на Рейндж Ровър, има доста редки оплаквания от прегряване, конкретно на този.. И въобще като цяло, дизелите на Ленд Ровър не страдат от прегряване, с изключение на VM (Рейндж Класик) и старите от 80-те години (военните дизели).. Но пък и парно, особено в Дифендъра и особено сравнен с един ТЛК 70 направо си няма.. Отплеснах се, моля да ме извините
Офф, Sly, сега ще се почне една... "Кой е по-по-най", "Само Левски" и т.н...
Ако сравняваме двигатели - няма да взема Чероки-то със сигурност, мое мнение. Ако сравняваме като джипки, но за твoите цели, не вярвам да имa ясно изявен претендент по проходимост. И трите ще стават.
За да обобщя - на база целите и изискванията, "The Best All-Rounder" от трите за мен е Toyota 4Runner!
тойотата е най - доброто, по хубаво вози, относително по - здрава и най - важното, двигателя и останалата част от колата са произведени от една и съща фирма
Не мисля, че двигателя на БМВ някога е бил монтиран на Фронтера, поради простата причина, че двигателния отсек е проектиран за 4 цилиндрови редови и V6 мотори, за 6 цил. в ред няма място.
Затова си мисля, че човека пита за италианския VМ 2.5. Аз поне не съм чул умерена оценка за този двигател - едни го определят ,като страшно трошлив и непригоден за такъв автомобил, други го хвалят. Аз не мога да дам компетентно мнение, само ще кажа ,че мой приятел има Алфа Ромео 164 с такъв двигател, купена е нова и в момента е на 700000 км. По двигателя не е сменяно нищо освен консумативите, разпръсквачи (2 пъти) и няколко комплекта подгряващи свещи.
Едно е сигурно - проблеми с ангренаж няма да имаш с този ДВГ, защото задвижването е със зъбни колела.
Коментар