Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Фронтера '94

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с Фронтера '94

И иди до железарията и си купи 2 нови зегерки ф20 и ги смени и едни китайски комбинирани клещи за зегерки-всичко за 5-6 лв. Свалянето и слагането става за 15 мин. ако имаш подходящ инструмент.
    П.П. смазваш хъба съвсем тънко с мека грес, която се слага на каретата
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Здравейте отново,

От одавна се канч да публикувам какъв беше проблема и как го реших.

На това, което се вижда на снимките зъбите му се бяха изяли/изстъргали/счупили - вижда се на снимката. Само на лявото колело. След дълго търсене по магазините и умопомрачаващи цени (OPEL Стефанов - 140лв. + 2 седмици доставка и т.н.) зазвънях на обяви за Фронтери на части. Едно момче от Сливен ми свали частта, срещнахме се на една бензиностанция в Сливен и ми я даде спещу 20лв. Каза, че е продал цялата кола, но поневе ми бил обещал, свалил това което ми трябва, за което съм му много, много благодарен.

Та, сменихме това от снимките и всичко заспа.
      Прикачени файлове

Коментар

Да се включа и аз , значи това което се вижда от снимката е че е износен прехода на зъбите, който помага за лесното включване на хъба.
        Самите зъби са си със тази дебелина, а не че са износени на половина! Другата част която тука изглежда като че ли е изядена половината от ширината на зъба е скосен фабрично преход за синхронизиране и плавно включване на хъба. Както е при муфите и синхронизанорите във скоростните кутии. Който е разглобявал ще разбере за какво говоря.При теб в следствие на износването ги няма наклонените като триъгълник краища на зъбите и когато муфата на хъба тръгне да се зацепва челно няма по какво да приплъзне и да влезе лесно във този зъбен венец, просто опира челно във изпилената част на зъбите и не може да уцели пространството между тях за да влезе, зацепи и предаде движението.
        Същия ефект се получава при износването на синхронизаторите във ск.кутии- тогава скоростите не влизат.
        Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Може, незнам, но работещото, което взех, беючше с петорно по-дълги и грам неизносени зъби. Това което се вижда на мойте снимки излосеното си беше цял зъб. Жалко, че не снимах работещото, за да се види най-добре.

Коментар

Ами честито ново 4Х4 в такъв случай!
            Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
            LZ1NES

Коментар

Добре е че си се справил леко със задачата .
              Браво ! Вече можеш да се насладиш както подобава.
              Много безпроблемни километри от мен.
              Добре е човек да има и в пъкала приятели.:)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X