Здравейте, колеги имам следния проблем, когато загрее джипа перката се върни много леко и може да се спре с ръка, не иска да зацепи перката. Ако някой е имал такъв проблем моля да ми даде съвет какво трябва да се направи, защото беше голяма излагация като се набих в гората и за малко да я прегрея без особенни усилия. Благодаря предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем охладителна перка фронтера А sport
Свий
X
-
От: Проблем охладителна перка фронтера А sport
Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнениеОтиваш да ти сменят джаджата, върху която е монтирана перката.
Коментар
-
Първоначално публикуван от mitaka9496 Преглед на мнениеКазаха ми че някакъв силикон имало на перката която зацепва който струвал 150лв това ли имаш впредвидНие не сме неутрални!
Коментар
-
На Фронтера не се сменя течността във виско-муфата.
Вариантите са 3:
1. Купуваш си нова оригинална вискомуфа - скъпо.
2. Купуваш си обикновен силикон за 3-5 лв, заиграваш се с бормашината и пълниш. Евтино, ако си го направиш сам, трудно да намериш кой да го направи вместо теб.
3. Сменяш вискомуфа/перка с електрическа такава - умерено скъпо, но много преправяне има.
Аз съм с вариант 2 от 2011-та - така взех джипа. До сега работи безотказно.Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.
Коментар
-
Благодаря за отговорите, поръчах виско муфа за 2.4 оказа се че е веднъж е сменяна с такава от 2.4 предполагам ако се напълни със силикон ще е зацепена постоянно и зимата ще загрява по-бавно. Дали муфата от 2.4 каквато е старата зацепва на същите градуси както и тази при 2.0.
Коментар
-
Първоначално публикуван от andrei.petrov Преглед на мнениеС Х20SE съм и забелязах че перката се включва чак след средната удебелена стрелка точно преди да стигне до следващата стрелка. Това нормално ли е?На много от нашите машини са уморени датчиците, които показват температурата на уреда така, че за да разбереш дали е нормално е най-добре да премериш с термометър, какво се случва на входа на радиатора. Това общо взето... иначе ако датчика ти е наред, т.е. не показва по-ниски температури е нормално да ти се включва там някъде перката.
ОФА КБ X20SE + метан
Коментар
-
Перката обдухва радиатра - големия кръг. Темперетурата се сервира от термостата - магьосникът на малкия кръг,
С други думи: Ако глемият кръг е горещ - имаш проблем с охлаждането. Иначе всичко е наред. Трябва да имащ читав термостат.Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.
Коментар
-
Здравейте, колеги, и аз имам сходен проблем: перката се включва на последната бяла черта и изключва по средата. А термостата отваря като стигне средната черта и стрелката пада на долната чертичка и от там вече само нагоре. Моля съвети.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар