Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Индикатора за налягане на маслото се побърка!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Индикатора за налягане на маслото се побърка!

Възниква следният въпрос:
    маслената помпа на двигатела,Не е тайна че на леките коли е в предната част на двигателя тоест направени са така че наклона на автомобила е много малък а при джиповете е доста голям (ако си забелязъл картера на фронтерата и картера на една омега същият двигател),при едно евентуално хард изкачване (както вчера)
    двигатела остава без мазане и ще има използването на жокер (обади се на приятел)
    OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Индикатора за налягане на маслото се побърка!

След разходката която направихме вчера (може да я видите ето тук http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=22848)
    Индикатора за маслото ми се побърква.Стрелката даже при повишение на оборотите излиза извън деленията.Имам няколко отговора може да е от масленият филтър,от датчика на маслото или много кал която да замасява някъде(още не съм лягал от доло).Та въпросът ми е някой сблъскал ли се е с този проблем и какво е неговото решение?
    Следващият въпрос който няма връзка с проблема (тоест при нормална работа) е когато се запали двигателя и се покачи налягането
    при вдигане на оборотите стрелката се движи нагоре и изведнъж пада и застава по средата(при високи обороти) сякаш има клапан който ограничава налягането,ако е така къде се намира той?

Коментар

До: Индикатора за налягане на маслото се побърка!

Здравей
      аз съм се сблъсквал с този проблем
      при мен се получиха нереални показания на датчика след ремонт на жилото на километража
      до колкото видях има една платка отдолу и нещо не даваше добре контакт
      нещо тока се бъркаше
      възможно е при вашата разходка вибрацийте да са дошли твърде много
      и нещо да се е размърдало под таблото
      аз бих търсил там
      а иначе на масления филтър в зависимост от модела има 1 или 2 клапанчета които доста често отърват
      това клапанче е предназначено да държи маслото в магистралите след филтъра така че като запалиш да вдигне необходимото налягане максимално бързо - защита при студен старт
      аз лично мисля че не е то - лекува се с нов филтър
      друг клапан регулатор има на самата маслена помпа - от него се регулира колко налягане да вдига помпата
      не съм правил такова нещо и не съм запознат в детайли
      лекува се като се свали маслената помпа - от там нататък - някой по-знаещ
      BMW X6

Коментар

До: ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ИЛИ НЕ!

дам
        на фронтерите е по-дълга сондата и картера има дълбок джоб за маслото
        полу сух картер
        сонда и картер не е кой знае каква разлика
        тя помпата трябва да е все една
        зорът ще е само с намирането на сондата
        BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
          След разходката която направихме вчера (може да я видите ето тук http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=22848)
          Индикатора за маслото ми се побърква.Стрелката даже при повишение на оборотите излиза извън деленията.Имам няколко отговора може да е от масленият филтър,от датчика на маслото или много кал която да замасява някъде(още не съм лягал от доло).Та въпросът ми е някой сблъскал ли се е с този проблем и какво е неговото решение?
          Следващият въпрос който няма връзка с проблема (тоест при нормална работа) е когато се запали двигателя и се покачи налягането
          при вдигане на оборотите стрелката се движи нагоре и изведнъж пада и застава по средата(при високи обороти) сякаш има клапан който ограничава налягането,ако е така къде се намира той?
          Клапана е след маслената помпа или в края и към магистралата.При мен стига до последното деление при форсаж,но се връща м/у предпоследната и последната черта-не до средата.За подскачането си мисля,че като я окъпят с франка и ще се оправи-дано.
          Извън деленията е пълно късо към маса.Ако откачиш куплунга от масления датчик и го дадеш на маса пак ще излезе извън деленията.Огледай и там след банята.Изглежда външен механичен проблем по инсталацията.

Коментар

никой ли няма отговор.лошо,лошо

петък като легна от доло ще пиша какъв е проблема мислех,че някой ще спести малко от времето ми.

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
              никой ли няма отговор.лошо,лошо

петък като легна от доло ще пиша какъв е проблема мислех,че някой ще спести малко от времето ми.

няма кои да спести от времетоти.
              то с приказки работа несе върши.
              boko
              Jeeep---KIA
              https://www.facebook.com/autoboko/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X