Обява

Свий
Няма добавени обяви.

въпрос за пружини

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• въпрос за пружини

Общо вето проблема ми е следния.Поради наличието на метанова уредба и по точно четири броя бутилки,задните ми пружини са видимо уморени и на по тежки неравности опира на тампоните, предполагам, и усещането е твърде неприятно.Дилемата е следната- нови пружини или по напрегнати от друг автомобил.Е, чакам съдействие.
    Румен Николов

0888 358 572

До: въпрос за пружини

Хем нови!!! хем усилени!!!р
    подбират се според новото теглото не си казала какъв джип стово дума но при всички случаи трябва досто да се порови за да избиреш подходящите.

Коментар

При положение, че е в Опел под форума джипа е ясен ОПЕЛ.

Така като си мисля имаш само 2 варианта, тунингово окачване ~2000 лв. или подложи на пружините ~ 200 лв.
      no signature no problems

Коментар

С подложки не е решение според мен защото така ще започнат да се събират витките на пружините и ще стане твърда връзка м-у моста и рамата. Тогава кво блъскане ще падне, докато се счупят пружините, сещайте се сами. Мери ги по диаметър и тръгваи по моргите да търсиш с по-дебело сечение на материала. Мисля си за МБ 123 комби. Може и само да си мисля. Успех.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Ако пружините отговарят на тези от Мерцедес 123 имаш много голям избор аз и на двата уаза съм ги сменил с Мерцедесови
          Например
          Мерцедес - задни от 124 или 123
          KILEN според теглото
          57020 l=364 d=137 dp=16 - за стандартно окачване
          57050 l=362 d=134 dp=16 - усилени
          57380 l=358 d=132 dp=16.5 - по-усилени
          57360 l=356 d=132 dp=17 - за най-тежка кола
          Можеш да кръстосаш номера на твойте в Аутодатата при всички положения имаш вариант за усилени.
          Според мен моргата не е добра идея никого не знаеш колко е амортизирана една пружина. Цената и на Kilen и на Lesjofors е под 100лв. и си сигурен че взимаш оргинални Шведски пружини.

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Алексиев Преглед на мнение
            Ако пружините отговарят на тези от Мерцедес 123 имаш много голям избор аз и на двата уаза съм ги сменил с Мерцедесови
            Например
            Мерцедес - задни от 124 или 123
            KILEN според теглото
            57020 l=364 d=137 dp=16 - за стандартно окачване
            57050 l=362 d=134 dp=16 - усилени
            57380 l=358 d=132 dp=16.5 - по-усилени
            57360 l=356 d=132 dp=17 - за най-тежка кола
            Можеш да кръстосаш номера на твойте в Аутодатата при всички положения имаш вариант за усилени.
            Според мен моргата не е добра идея никого не знаеш колко е амортизирана една пружина. Цената и на Kilen и на Lesjofors е под 100лв. и си сигурен че взимаш оргинални Шведски пружини.
            +1 Пък всеки е чувал за Шведска стомана. Истинско нещо.
            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Два дни ме нямаше в нета,но виждам че не сте ме отминали.Благодаря за съветите.
              Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от sineto Преглед на мнение
                Два дни ме нямаше в нета,но виждам че не сте ме отминали.Благодаря за съветите.
                Дай инфо за тея пружини.Диаметър,брой витки,дебелина,височина...
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                  Дай инфо за тея пружини.Диаметър,брой витки,дебелина,височина...
                  Чакай да пусна едно л.с до isuzu че той сигурно има разглобени и ще му е по лесно да свали размерите,че аз моята я яхам много устремено и нямам време да я разкоствам.
                  Румен Николов

0888 358 572

Коментар

От: въпрос за пружини

Я да разбутам една стара тема.Пуснал съм я бая оттдавна ,ама като гледам май не съм поумнял много оттогава.Общо взето проблема си седи ,и неотдавна съвсем импулсивно купих нови пружини.Да, ама не.Резултат -нула.Днес си поговорих с човека в завода в с Крън ,и сега имам въпроси.
                    Джипа в момента и с новите пружини е съвсем леко приседнал. И сега дилемата е дали да поръчам по напрегнати пружини/да речем + 200 кг/ и същата дължина,и да разчитам че ще се повдигне малко от факта че пружината е по твърда,или да я поръчам и малко по дълга.Тук трябва да подчертая че не търся лифт,или най много 3-4 см ,нещо което мага да изравня с натягане на торсионите.Теглото на метановата уредба е около 120 кг.
                    Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Ако вземеш по-дълги,винаги можеш да ги скалпираш,ако не ти уйдисват! Ако вземеш същата дължина,и не ти хареса-кво прайм!???
                      088пет722пет99
                      http://www.hydropompi.com/

Коментар

На твое място,щях да си поръчам едни подложки от колегата scorpion1972 и си забравям проблема-все пак си с нови пружини.

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Николов-sineto Преглед на мнение
                          Я да разбутам една стара тема.Пуснал съм я бая оттдавна ,ама като гледам май не съм поумнял много оттогава.Общо взето проблема си седи ,и неотдавна съвсем импулсивно купих нови пружини.Да, ама не.Резултат -нула.Днес си поговорих с човека в завода в с Крън ,и сега имам въпроси.
                          Джипа в момента и с новите пружини е съвсем леко приседнал. И сега дилемата е дали да поръчам по напрегнати пружини/да речем + 200 кг/ и същата дължина,и да разчитам че ще се повдигне малко от факта че пружината е по твърда,или да я поръчам и малко по дълга.Тук трябва да подчертая че не търся лифт,или най много 3-4 см ,нещо което мага да изравня с натягане на торсионите.Теглото на метановата уредба е около 120 кг.
                          Най-доброто и евтино което може да направиш е да си вземеш едни пружини от трупър задни, по-високи са с 5 см. от фронтерските и ще дойдат точно на височината на нормална фронтера въпреки 200-та ти кила. Лозан ще ти подбере някой не толкова умрели.
                          no signature no problems

Коментар

Аз пък си мисля , че вместо полуумрели пружини от моргата ( с неизвестна степен на напрегнатост ) , едни нови от Крън , 5 см. по-високи от оригиналните е за предпочитане . Не вярвам и в цената да има фрапираща разлика , пък и лесно може да се сравнят цените.
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Тук виждам пропуск от моя страна,а именно ,не съм дал данните на пружините,а сме технически форум.И така:
                              Височина - 404 mm
                              Диаметър/външен/ 128-131 mm
                              дебелина на материала - 12.5-13,1 mm
                              Получават се различни данни ,защото свалям размери от старите/и вероятно оригинални/ пружини,и новите шведски,които сега сложих.
                              Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X