Общо вето проблема ми е следния.Поради наличието на метанова уредба и по точно четири броя бутилки,задните ми пружини са видимо уморени и на по тежки неравности опира на тампоните, предполагам, и усещането е твърде неприятно.Дилемата е следната- нови пружини или по напрегнати от друг автомобил.Е, чакам съдействие.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
въпрос за пружини
Свий
X
-
До: въпрос за пружини
С подложки не е решение според мен защото така ще започнат да се събират витките на пружините и ще стане твърда връзка м-у моста и рамата. Тогава кво блъскане ще падне, докато се счупят пружините, сещайте се сами. Мери ги по диаметър и тръгваи по моргите да търсиш с по-дебело сечение на материала. Мисля си за МБ 123 комби. Може и само да си мисля. Успех.За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Коментар
-
Ако пружините отговарят на тези от Мерцедес 123 имаш много голям избор аз и на двата уаза съм ги сменил с Мерцедесови
Например
Мерцедес - задни от 124 или 123
KILEN според теглото
57020 l=364 d=137 dp=16 - за стандартно окачване
57050 l=362 d=134 dp=16 - усилени
57380 l=358 d=132 dp=16.5 - по-усилени
57360 l=356 d=132 dp=17 - за най-тежка кола
Можеш да кръстосаш номера на твойте в Аутодатата при всички положения имаш вариант за усилени.
Според мен моргата не е добра идея никого не знаеш колко е амортизирана една пружина. Цената и на Kilen и на Lesjofors е под 100лв. и си сигурен че взимаш оргинални Шведски пружини.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Иван Алексиев Преглед на мнениеАко пружините отговарят на тези от Мерцедес 123 имаш много голям избор аз и на двата уаза съм ги сменил с Мерцедесови
Например
Мерцедес - задни от 124 или 123
KILEN според теглото
57020 l=364 d=137 dp=16 - за стандартно окачване
57050 l=362 d=134 dp=16 - усилени
57380 l=358 d=132 dp=16.5 - по-усилени
57360 l=356 d=132 dp=17 - за най-тежка кола
Можеш да кръстосаш номера на твойте в Аутодатата при всички положения имаш вариант за усилени.
Според мен моргата не е добра идея никого не знаеш колко е амортизирана една пружина. Цената и на Kilen и на Lesjofors е под 100лв. и си сигурен че взимаш оргинални Шведски пружини.За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Коментар
-
Първоначално публикуван от sineto Преглед на мнениеДва дни ме нямаше в нета,но виждам че не сте ме отминали.Благодаря за съветите.0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
-
Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнениеДай инфо за тея пружини.Диаметър,брой витки,дебелина,височина...Румен Николов
0888 358 572
Коментар
-
От: въпрос за пружини
Я да разбутам една стара тема.Пуснал съм я бая оттдавна ,ама като гледам май не съм поумнял много оттогава.Общо взето проблема си седи ,и неотдавна съвсем импулсивно купих нови пружини.Да, ама не.Резултат -нула.Днес си поговорих с човека в завода в с Крън ,и сега имам въпроси.
Джипа в момента и с новите пружини е съвсем леко приседнал. И сега дилемата е дали да поръчам по напрегнати пружини/да речем + 200 кг/ и същата дължина,и да разчитам че ще се повдигне малко от факта че пружината е по твърда,или да я поръчам и малко по дълга.Тук трябва да подчертая че не търся лифт,или най много 3-4 см ,нещо което мага да изравня с натягане на торсионите.Теглото на метановата уредба е около 120 кг.Румен Николов
0888 358 572
Коментар
-
Ако вземеш по-дълги,винаги можеш да ги скалпираш,ако не ти уйдисват! Ако вземеш същата дължина,и не ти хареса-кво прайм!???088пет722пет99
http://www.hydropompi.com/
Коментар
-
Първоначално публикуван от Румен Николов-sineto Преглед на мнениеЯ да разбутам една стара тема.Пуснал съм я бая оттдавна ,ама като гледам май не съм поумнял много оттогава.Общо взето проблема си седи ,и неотдавна съвсем импулсивно купих нови пружини.Да, ама не.Резултат -нула.Днес си поговорих с човека в завода в с Крън ,и сега имам въпроси.
Джипа в момента и с новите пружини е съвсем леко приседнал. И сега дилемата е дали да поръчам по напрегнати пружини/да речем + 200 кг/ и същата дължина,и да разчитам че ще се повдигне малко от факта че пружината е по твърда,или да я поръчам и малко по дълга.Тук трябва да подчертая че не търся лифт,или най много 3-4 см ,нещо което мага да изравня с натягане на торсионите.Теглото на метановата уредба е около 120 кг.no signature no problems
Коментар
-
Аз пък си мисля , че вместо полуумрели пружини от моргата ( с неизвестна степен на напрегнатост ) , едни нови от Крън , 5 см. по-високи от оригиналните е за предпочитане . Не вярвам и в цената да има фрапираща разлика , пък и лесно може да се сравнят цените.Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Тук виждам пропуск от моя страна,а именно ,не съм дал данните на пружините,а сме технически форум.И така:
Височина - 404 mm
Диаметър/външен/ 128-131 mm
дебелина на материала - 12.5-13,1 mm
Получават се различни данни ,защото свалям размери от старите/и вероятно оригинални/ пружини,и новите шведски,които сега сложих.Румен Николов
0888 358 572
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар