Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЛЕБЕДКА НА ФРОНТЕРАТА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ЛЕБЕДКА НА ФРОНТЕРАТА

Момци и моми.
    Исками се да си имплантирам на Фронтерката лебедка.Някой има ли опит в подобно високорисково начинание,и ако има ,мое ли да го сподели.
    Интересува ме освен да се монтира,колата на Марианчето(в случая моята)да запази естетическия си вид.Интересуват ме разбира се модели,цени,начин на поставяне,качество и каво ли не още.
    Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
    NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

До: ЛЕБЕДКА НА ФРОНТЕРАТА

Виж това https://htftp.offroad-bulgaria.com/f...a/53762614.jpg и това https://htftp.offroad-bulgaria.com/f...a/54937718.jpg. Едва ли ще успееш да я монтираш, без да сменяш бронята
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Бронята се реже и точка.Аз бронетранспортьор от фронтерата ще направя ако я счупя преди да я продам.До тогава,колкото по-оригинален(заводски)вид има ,толкова по-добре.Пич,жена ми не иска БТР,та за сега ще импровизираме.
      Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.

Коментар

Потърси из форума има много красиви и качествени монтажи, за лебедка единственото което бих ти препоръчал е Vromos а места където да си монтираш също много, Митко фулда, Боби и Кики, Голди, избери си сам.
        no signature no problems

Коментар

Благодаря,но идеята е друга.То за видовете и начина слагане съм изчел всичко във форума.За колегите ,които могат да го направят също.
          Автомобилите обаче които са снимани не са Фронтера.
          Иска ми се да видя направена фронтера и то по начин който на мен ще ми хареса.Разгледах и снимки които ти си качил,но от естетическа гледна точка не видях нещо,което да се покрива с моето виждане по въпроса.

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
            Благодаря,но идеята е друга.То за видовете и начина слагане съм изчел всичко във форума.За колегите ,които могат да го направят също.
            Автомобилите обаче които са снимани не са Фронтера.
            Иска ми се да видя направена фронтера и то по начин който на мен ще ми хареса.Разгледах и снимки които ти си качил,но от естетическа гледна точка не видях нещо,което да се покрива с моето виждане по въпроса.
            Tи си харесай конкретна визия пък който ще ти я прави на място ще ти покаже как ще седи, не е нужно да е точно фронтера за да добиеш представа как ще седи скрита лебедка зад оригиналната броня.
            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
              не е нужно да е точно фронтера за да добиеш представа как ще седи скрита лебедка зад оригиналната броня.
              Но е нужно да е точно Фронтера за да се види дали има място за лебедка зад оригиналната броня.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                Но е нужно да е точно Фронтера за да се види дали има място за лебедка зад оригиналната броня.
                Именно !

Коментар

Прави сте и тримата,но все пак аз съм човек,който до преди 3 години си мислеше че джиповете са само за клиентите ми.Нямам професионален поглед по въпроса.А желанието ми да доближа Фронтерата до джиповете е явно;-)От друга страна искам да запазя индентичността му колкото се може по-дълго.

Видях на Митко последната творба представена тук и си мисля че варианти имам.

Коментар

Всъщност като се замисля, май няма да стане! зад бронята няма място. То има ама е малко 15-на см. но най-добре да я свали някой тая броня и да наложи лебедката та да се види точно, иначе само си чешем пръстите.
                    no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                      От друга страна искам да запазя индентичността му колкото се може по-дълго.

Видях на Митко последната творба представена тук и си мисля че варианти имам.
                      Като гледам с какъв ентусиазъм напираш към "хард" изпълненията, нещо ме гризат едни съмнения колко дълго Фронтерката ще си остане в оригиналния вид. Имай предвид, че стандартните брони, които са правени за каране по асфалта, не живеят дълго в гората. Щатната задна броня беше първото нещо, което счупих на Галопера, а можеш да питаш Соти колко пъти си откърти предната броня на Киа-та, докато най-накрая не я махна ...

До момента аз не съм успял да намеря снимка на Фронтера/Исузу Родео с лебедка, скрита под щатната броня. Или са с друга броня, или са на вариант подвижна лебедка.
                      Като погледнеш предлаганите инсталационни китове за лебедки на ARB ще видиш, че за Фронтера, освен тунинговите брони, се предлага само кит за външен монтаж (да си слагаш лебедката при нужда), докато например за един Галопер има кит за скрит монтаж под щатната броня.

Нямам представа как изглеждат нещата при тебе, но най-близкото, което намерих е един монтаж на Исузу със запазване на щатната броня (виж прикачените картинки), но той е за сметка влошаване на ъгъла на заход отпред, а и теглото на лебедката се изнася доста пред предния мост.

Така че, относно вариантите, които смяташ, че имаш, аз бих те посъветвал да се разбереш примерно с Митко, да отидеш един ден и да се погледне на място какво е положението и дали/какво може да се направи.
                      Прикачени файлове
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз също съм за махане на предната броня, така или иначе ще падне но заедно с това могат да заминат и други неща, аз при едно леко отклонение от пътя така щях да си изкъртя фаровете, бухнах се в една кал, после реших, че е много рисковано и върнах назаден, но предната броня вече беше захванала туфа трева с кал и се изкриви под много лош ъгъл като се заклини в лайсната под фаровете и замалко да стане на нищо. Затова за каране извън пътя най-добре без оригиналната броня. Аз сега с булбара отпред най-редовно задирам и къртя камъни и кал, не е измислен както трябва! а е оригинален.
                        no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                          Като погледнеш предлаганите инсталационни китове за лебедки на ARB ще видиш, че за Фронтера, освен тунинговите брони, се предлага само кит за външен монтаж (да си слагаш лебедката при нужда), докато например за един Галопер има кит за скрит монтаж под щатната броня.
                          Това е нещо пък съвсем ново за мен.Външен монтаж при нужда.Къде да разгледам?

Коментар

Ето :

Коментар

Виж, ако искаш как Колегата Zenit е решил въпроса с подвижната лебедка.
                              Дори е предвидил и възможност за монтажа й отзад.

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...&postcount=187

Сигурно някой няма да хареса подобно решение, от гледна точка на хамалогията по носене и поставяне на лебедката на бронята, но в Испания явно законите са доста сурови и това е едно от решенията за запазване теглото и габаритите на колата в допустимите граници, без да се премахват някои други стандартни елементи по нея.

Дано при нас това време да не дойде толкова скоро.
                              Последно редактирано от Ivich; 28-11-07, 11:12.
                              ... to be continued

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X