Преди няколко дни в сервиза подмениха на колега питата за парното. Не беше протекло,както е при мен в момента,но ясни са ви нещата покрай запушената пита. Та... взех я и реших да си направя експеримент с почистване и ако туку виж стане да я сложа на мен.Снимки ще кача по на долу. Операцията започна при майстор тенекиджия, който доста трудно разпои двата капака на питата и от долу беше страшно (снимка 1,2 и 3). Взе веднага един пакет Сода за бъчви и айде киснене. 12 часа с половината от пакта с вода не повече от 2 - 2.5 л (снимка 4,5 и 6). Сутринта след 12 часа киснене в първата смес водата беше черно-тинеста. Без да пипам нищо на чешмата и силна струя измих питата и обратно във останалата половина от содата с топла вода пак за около 10 часа. След обяда водата вече беше зелена (снимка 7 и
. С една домакинска четка,от тези с белите косми,не телена само прекарах по тръбите и се получи ефекта на снимка 9. Но се вижда че тръбичките са си доста запушени. Манипулацията продължи със Солна киселина, спринцовка от тестер за акумулатори и 10куб спринцовка и игла, и една тънка ножовка,която беше достатъчно тънка за да влезне вътре в тръбичката,щото нищо друго не влизаше. Ножовката е изпилих достатъчно че да не влиза свободно и да не закача стените на тръбичката (снимки 10,11 и 12) .След около 2 часа пълнене с киселина,миене с вода и прекарване на останалото от ножовката ефекта беше поразителен!(снимка 13) ,но останаха 5 тръбички от дясната страна горе, който не успях да пробия,защото вече се изнервих,а и с майстора искаше в неделя да му я занеса сутринта, за да я затвори,че изчезва на работа и няма да го има.Сметнах, че 5 тръбички няма да са проблем, при положение, че всички останали светят перфектно.Залепия човека (снимки 14,15 и 16). Остана само нотката на съмнение дали - или! Е отговора е,че дадох 20лв (приятелски) за майстора, и 3-4лв за киселината и содата и освен че стана като нова - ТЕКНА КАТО ЛЕЙКА. Първите 3 и последните 5(от едната страна запушени) не текът,всичко останало по средата сълзи достатъчно добре. Vlado_Ts кажи сега за варианта със запушването,като съм започнал с експериментите. Дано темата помогне на някой да си я отпуши или да вземе директното решение - нова от Еврото или нова за 270лв! 

Коментар