Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем след смяна на дебитомера Фронтера Спорт C20NE

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем след смяна на дебитомера Фронтера Спорт C20NE

Здравейте колеги,
    Рових из форума, но не открих нищо подходящо за решението на проблема който ми се появи. Та с две думи. Преди извесно време се появи детонация в двигателя. Предпазната клапа (на газ съм), кой знае защо не сработи и от там дебитомера даде фира. Светна и чека. В сервиза ми казаха, че трябва нов дебитомер. Намерих втора ръка и го монтирах. Запали на бензин от четвърт оборот но малко като поработи чека светна отново. На газ няма никаква мощност и разхода (на газ ) се вдигна. От време на време придърпва и има леки детонации. На бензи си работи нормално - без всякави кихания, придърпвания и други неприятности, но чека си свети. Та питанието ми е: какво да правя - на газаджия ли да ходя за реглаж или има нещо, което мога да си оправя сам. Мотора е C20NE 2.0i 115 к.с.

От: Проблем след смяна на дебитомера Фронтера Спорт C20NE

Питата предполагам е преди дебитомера.Като я монтира добре ли я постави?При мен след разни маниполации се беше разместила и стана това което обявсняваш
    C20Nе '94 KБ

https://www.youtube.com/watch?v=SJ7ganVQGjA&t=7s

Коментар

Ресетна ли компютъра?
      ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Първоначално публикуван от emilganev Преглед на мнение
        Питата предполагам е преди дебитомера.Като я монтира добре ли я постави?При мен след разни маниполации се беше разместила и стана това което обявсняваш
        Питат - въздшният филтър си е на мяастото и о'к.

Коментар

Първоначално публикуван от VladimCho Преглед на мнение
          Ресетна ли компютъра?
          Незнам какво значи "ресетна ли компютъра" , но съм откачил предварително акумулатора и изчакване 10 мин. След запалване всичко е о'к, но след време чека пак светва - и на газ и на бензин.

Коментар

Прочете ли грешките от компютъра. Може да са няколко. С кламера в сервизния куплунг е малко тегаво ама ...
            Освен това си мисля, че при обикновенните газови липсата на дебитомер няма да окаже влияние на работата на газ. И би трябвало да повлияе на работата на бензин. Не знам при С20NE допуска ли палене с повреден дебитомер.
            Може да е още нещо около дебитомера - в обсега на гърмежа.
            Последно редактирано от bogilloff; 22-02-16, 19:06.
            ОФБ ДБ X22SE
            Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Първоначално публикуван от joney Преглед на мнение
              Незнам какво значи "ресетна ли компютъра" , но съм откачил предварително акумулатора и изчакване 10 мин. След запалване всичко е о'к, но след време чека пак светва - и на газ и на бензин.
              Еми разбери тогава, какви са грешките, какво иска да ти каже тоз комп...
              ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Първоначално публикуван от joney Преглед на мнение
                Здравейте колеги,
                Рових из форума, но не открих нищо подходящо за решението на проблема който ми се появи. .
                Е значи не си ровил достатъчно
                Има изписано доста в настоящия раздел , но не е систематизирано , а разхвърляно из темите .
                Както и да е .

Значи първо - сам няма да се оправиш . Сега ако почнеме и да ти обясняваме що е кламер и кой код на коя грешка отговаря ... отиде коня у рЯката .

Затова ,не знам от къде си ,Джони , но иди в сервиз за диагностика .За начало обаче - смени сервиза . Ако питаш що така - ше ти кажа после.
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Разбира се, че е най-добре да ти прочетат грешките в подходящ сервиз. Подведох се от написаното от теб, че си чел и търсил из темите и пропуснах, че си "младши" и май не можеш да четеш раздела за систематизирананта информация. Там е описана манипулацията с кламера и сервизния куплунг. Там е описано и как се четат кодовете на грешките. Там има и списък с описанията им.
                  Процедурата никак не е лесна, тегава е меко казано. Но можеш да я изпълниш и сам, ако си достатъчно упорит и четеш внимателно.
                  Подобни описания има на много места в нета. В Опел България мисля, че също я има и там не е забранена за младши.
                  А без кодове и грешки , по метода на изключването можеш да започнеш със следното - изваждаш куплунга на дебитомера и опитваш да запалиш на бензин. Не зная дали компютъра допуска палене при повреден/изключен дебитомер. Най-вероятно допуска. Утре ще видя как е при мене но аз съм с 20SE и знам, че с твоя имат доста разлики.
                  Ако не запали с изваден куплунг, поне дебитомера ще е здрав и при тебе комютъра не допуска палене без работещ дебитомер.
                  Ако запали и се държи както досега на газ и бензин, ще ти трябва още един дебитомер.Ако запали и се държи необичайно на бензин, пак следва, че дебитомерът ти е в ред. В тоя случай ще трябва да прегледаш състоянието на компонентите на газовата уредба. А а и на други датчици и устройства наоколо. Последното най-лесно става с четене на гршките.
                  ОФБ ДБ X22SE

Коментар

Дебитомер втора ръка е котка в чувал.
                    Устройството му е толкоз нежно че дава фира ако въздушния филтър се скъса и пусне прахоляк.
                    Най добре намери от работещ автомобил и пробвай на твоя.
                    Land Rover Discovery II, V8 4.0
                    VW Golf VI variant
                    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                      Дебитомер втора ръка е котка в чувал.
                      Устройството му е толкоз нежно че дава фира ако въздушния филтър се скъса и пусне прахоляк.
                      Най добре намери от работещ автомобил и пробвай на твоя.
                      Да, и аз мисля така. Има много неизвестни (за мен) в описанието на ситуацията. Не съм имал подобен проблем (с газова инжекция съм) и имам малък опит в тази област. Първо, не е ясно каква е газовата уредба. Всички приемаме, че е обикновенна, газова заради споменатата предпазна клапа, но може да е с ламбда контрол.
                      Разходих се сутринта рано до колата и си направих моите експерименти. Първо просто я запалих студена на бензин. Угасих, извадих куплунга на дебитомера и запалих пак. Чека си светеше (но не мигаше) преди палене и прдължи да свети, без да мига при работещ двигател. Нямаше интервал, в който да е угаснал. Двигателят си работеше нормално на празен ход и при подаване на газ. Всичко това на място, не съм я карал.
                      Моят двигател е X20SE. Има известни различия в компютрите, а и дебитомерите май са различни (последното е по несигурни спомени от общи оглеждания на двигатели C20NE).
                      Явно повредения / изключения дебитомер не пречи на компютъра да управлява двигателя, сигурно си има авариен алгоритъм. Вероятно се завишава разхода.
                      Но при такава ситуация, с обикновенна газова, липсата на дебитомер би се отразила още по-малко на нейната работа.
                      За да е сигурно кое не е наред, ще трябва да се прочетат грешките. Но освен тях, ще трябва да се прегледа и газовата. За да не работи добре само на газ, проблемът си е в обикновенната газова. Пр интервенциите и подмените, кой знае какво още има разбутано. Невключени куплинзи, ненаместени връзки.
                      За изчерпване на всички варианти - възможно е (макар и малко вероятно) при първоначална проверка от страна на компютъра, дебитомерът да бъде приет за изправен, но после да не работи коректно. Но и това би оказало малко влияние на работата на обикновенна газова уредба.
                      Последно редактирано от bogilloff; 23-02-16, 10:02.
                      ОФБ ДБ X22SE

Коментар

Моя дебитомер показва на диагностиката -40 на въздуха.Палч на четвърт на бензин.Като извадя буксата на запален двигател веднага гасне.След това паля без него.Лампа не ми свети от както съм я взел.Проблема явно е на друго място.Със или без него на газ трябва да работи а не да губи мощност.Бягай да сменяш свещите с най-обикновени ЕДНОПОЛЮСНИ и задължително реглаж на газта ама не на ухо а с машинката
                        C20Nе '94 KБ

https://www.youtube.com/watch?v=SJ7ganVQGjA&t=7s

Коментар

Може да съм пропуснал да прочета,но за всеки случай провери дали не смуче вуздух от някъде.

Коментар

Извинявам се-въздух.

Коментар

Благодаря на всички, които се отзоваха по темата. Тия дни ме беше тръшнал грипът та не ми се занимаваше въобще с автомобила. Но, всичко май си дойде на мястото. Оказа се, че "работещият дебитомер" май не работи. Според диагностиката - датчикът на топлия въздух нещо не е в ред. Свещите изобщо не са за този мотор - някакви двуполюсни (как си работеше нормално с тях до време явно е друга тема). Нещо и настройката на газта се била поразместила. Посъветваха ме и да си сменя задното гърне. Общо взето сега на газ си работи прилично. По празниците ще и засеча разхода и ще видим какво ще правим по-нататък. Но покупката на дебитомер втора ръка си е наистина покупка на "котка в чувал".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X