Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се смъква казанчето с течността за чистачките

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как се смъква казанчето с течността за чистачките

Имам следния проблем - като дръпна лостчето за пръскалките, чува се бръмчене, но пръскалките не пръскат.
    Искам да извадя казанчето заедно с помпата, обаче не знам как. Има един болт, който го държи за калника,
    близо до акумулатора, развих го, но не мърда. Някой може ли да ми сподели как да го смъкна, за да почна да
    проверявам от помпичката назад къде ми е проблема? Не са запушени пръскалки, защото извадих шлауфката
    от долната страна на капака, суха е, явно нещо в помпичката е проблема.

ОФА ДБ 2.3 tdi
    Степента на уважение е правопропорционална на калибъра на цевта и обратнопропорционална на разстоянието от нея.

От: Как се смъква казанчето с теността за чистачките

И аз имам този проблем. Ще чакам и аз отговорите.

Коментар

Щом чувате бръмчене моторчето е на ред, или няма течност, или е замръзнала, или пръскалките са запушени. Сложете зимна течност чист концентрат за да отхвърлите първите два варианта.
      МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Или да ти е пробит шлауха някъде и да не се вижда от пръв поглед.

Коментар

По средата на пътя на шлауфката между помпичката и пръскалките при мен имаше едно нещо - черно, от пластмаса, кръгло.
          Не се вижда, защото е натикано зад всички части до калника, като почнеш да издърпваш шлауфката, стигаш до него.
          Шлауфката влиза и излиза от него, предполагам, че това играе ролята на възвратен клапан. Не го знам какво е, но беше блокирало
          на затворено положение и не позволяваше на течността да отиде до пръскалките. Махнах го. Благодаря на Лозан, че отхвърли
          помпичката като вариант и ме прати да търся проблема по магистралата някъде. Остава обаче въпроса - как се смъква казанчето ?!?
          Степента на уважение е правопропорционална на калибъра на цевта и обратнопропорционална на разстоянието от нея.

Коментар

....... Остава обаче въпроса - как се смъква казанчето ?!?[/QUOTE]
            Навиваш волана в крайно дясно положение. Ако имаш пластмасов подкалник, в предния му край има пластмасова закопчалка(кръгла, като копче). Измъкваш я и му придърпваш края към гумата. Отдолу се виждат два болта, те държат долния край на казанчето.Като ги развиеш и казанчето се освобождава.

Коментар

От: Как се смъква казанчето с течността за чистачките

Нa квa Фронтерa?При A имa двa болтa в кaлникa ,които обикновено се късaт,може и без тях ,след товa пречи рaмкaтa нa aкумулaторa,укрепвaщaтa отгоре,зa по-лесно свaлям и бобинaтa ,след товa и рaпидките нa кaзaнчето вътре в кошa,мaй беше еднa ,по спомен , теглиш нa горе кaзaнчето и готово!
              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X