Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моторче чистачки-ремонт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моторче чистачки-ремонт

Преди няколко дни,баш когато бяха дъждовете,чистачките се побъркаха.Почнаха да спират където си искат,изчезна интервала-ама поне работеха.Смених релето-същата работа,копчетата и тях-пак така /не съм ги купувал-паркирах се до една комшийска фронтера и пробвах/.Моторче.То и Николайчо Турбото вика така,ама не му повервах. Намерих тук моторче,монтирах го и всичко заспа.
    Днес разглобих повреденото,поне да видя кво има вътре.И се оказа,че ремонта е елементарен.Разпробиват се нитчетата,внимателно се отваря капака и в случая при мен-скъсана пластинка,запоява се и се затваря.Даже до нитчетата,ония дръпнатите са оставили отвори за рапидки.Всичко,барабар с чесането по тиквата ми отне 20 минути.И сега имам изправно моторче за резерва.

п.п.Преди да се захвана с ремонта,поразрових форума и открих тема,ама както си му е реда,питащия не си е направил труда да напише тук как и какво е ремонтирал или сменил.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_20160108_002.jpg
Прегледи:1
Размер:99.2 КБ
ID:6106243Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_20160108_003.jpg
Размер:117.6 КБ
ID:6106244Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_20160108_004.jpg
Размер:87.8 КБ
ID:6106245Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_20160108_010.jpg
Размер:95.8 КБ
ID:6106246

От: Моторче чистачки-ремонт

Ми то, като гледам... трябва да се запой отгоре нова медна пластинка по ъгъла на старата към основата. Само със спойка няма да стане, там в огънатото точно пластинката леко пружинира и упражнява натиск към кръглия селектор.
    ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Първоначално публикуван от VladimCho Преглед на мнение
      Ми то, като гледам... трябва да се запой отгоре нова медна пластинка по ъгъла на старата към основата. Само със спойка няма да стане, там в огънатото точно пластинката леко пружинира и упражнява натиск към кръглия селектор.
      Просто разсъждаваш или си го правил?

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
        Просто разсъждаваш или си го правил?
        Правил съм го на други моторчета. А и доколкото виждам от снимката счупването е наистина на място, което трябва да има еластичност.
        ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Първоначално публикуван от VladimCho Преглед на мнение
          Правил съм го на други моторчета. А и доколкото виждам от снимката счупването е наистина на място, което трябва да има еластичност.
          Глей са,като отвориш такова моторче-тогава разсъждавай.Като отвориш такова моторче ще видиш,че пластините са толкова дебели,че можеш да ги запояваш няколоко пъти.И са достатъчно еластични след спойката.Вервай ми.
          Пуснах тази тема за да съм полезен на колегите,щото рано или късно някой ще се сблъска с този проблем.Ако написаното тук ти е полезно,просто кажи благодаря и задръж безсмислените коментари,моля.

Коментар

Не съм тук да се заяждам, или да ядосвам някого... съжалявам, ако така се е получило. Моля модератор да зачисти темата. Хубав ден!
            ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Браво Илиика!Много добра темичка.Точно тези дни се бях замисли да си свалям моторчето че нещо го няма никакво.От време на време работи като на стар трабант машинката а пък друг път има скорост да те отвее.

П.С.Вчера каде се разхождаше така с това гребло нагоре надолу по селото.
              Range Rover p38 4.0 V8 2011-2013-R.I.P.
              Opel Frontera A 2.3TDI-RIP-->2.5 V6 -Long live the Scrap.
              "Кучетата лаят-кервана си върви"

Коментар

Колеги и аз имам проблем с чистачките както си беше всичко наред и започнаха да правят тези мизерии http://vbox7.com/play:b2adf136ba дали е от моторчето или има друг проблем ?

Коментар

Първоначално публикуван от mitaka9496 Преглед на мнение
                  Колеги и аз имам проблем с чистачките както си беше всичко наред и започнаха да правят тези мизерии http://vbox7.com/play:b2adf136ba дали е от моторчето или има друг проблем ?
                  В моторчето е проблема и по-точно в тия пластини от темата, или въртящите се контактори.
                  ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Благодаря за информацията, дали да взема и реле да го сменя за всеки случай или няма смисъл.

Коментар

Първоначално публикуван от mitaka9496 Преглед на мнение
                      Благодаря за информацията, дали да взема и реле да го сменя за всеки случай или няма смисъл.
                      Няма смисъл. Колегата е описал, как да разглобиш моторчето.
                      ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X