Обява

Свий
Няма добавени обяви.

принудително охлаждане

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• принудително охлаждане

Здравейте!Аз като нов собствени на опел фронтера 2.5 тдс имам един въпрос .Четох, че като се огаси двигателя температурата се покачвала до 135градуса.Също четох, че се препоръчва да се сложи една циркулационна помпа.въпросът ми е къде точно да се сложи(ако може и някоя снимчица)та да разбера за какво иде реч.Ако знае някой дали може да се монтира ел перка на този модел.за другото аз ще се оправя.По професия съм ел техник .и ако може пак някоя снимка ще съм много благодарен.

От: принудително охлаждане

Чел си - добре .
    При гасене на натоварен зверски преди това двигател - вярно е , възможно е и повишаване на температурата до над нормалните граници .
    И пак тия 135 градуса ...да не са мерени на изходящия колектор?
    Повтарям - "При гасене на зверски натоварен двигател..."
    Ти да не мислиш , че Фъ е нещо инвънземно и има собствени физически закони ? Де да беше...!

Нормално е след сериозно каране да оставиш колата 2-5 мин на празен ход , преди гасене.
    Нещата се нормализират и няма ядове . Друг е въпроса ако имаш проблеми с радиатора . В тоя случай и климатик да му вее на ДВГто - файда цък.
    Определено има и правила за каране на турбинирани машини .Там малко по-иначе ама си е същото , само е малко по-дълго и по-тегаво.
    В общи линии - дизел+турбо , ако не го гасиш - вечен е !

Коментар

Хубаво че си техник. Доста има да четеш. (Като не прочете да не взимаш с този мотор)
      По същество http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=49426
      Чети наред в горния линк. Твоя двигател е същия, като на автора на темата, но неговия е петцилиндров и на друг джип. Успех!

ПП: Имай предвид, че темата от линка е отпреди няколко години.
      Последно редактирано от cecoa1; 18-11-15, 01:33.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

А защо имаме нова тема със същото съдържание като вече съществуващата?

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=203782
        no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X