Преди извесно време си купих Опел фронтера 2.5 тдс.Не знам сбърках или не но джипката е факт.на външен вид е супер.Нямам забележки.Утре ще ходя в КАТ да я регистрирам и после ще пиша какво и колко пари е струвало ако някой не знае.Като се рових в нета с мнения за опела срешнах нещо от сорта че като огасиш двигателя температурата се вдигала до 135 градуса.Колегата каза нещо че се слагало някаква помпа но нещо не разбрах точно.Ако някой знае нещо по въпроса МОЛЯ да пише и въобще ако някой има някакви препоръки за експлоатацията на автомобила нека сподели опит.Предварително Благодаря!!!

Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Опел Фронтера
Свий
X
-
От: Опел Фронтера
Намираш си някаква циркулационна помпа за антифриз от морга, има такива фабрично на фоклсвагени от старите, мерцедеси от старите и бмв-та от старите, май и на рено. 50-на лв. За да ти спестя питането и триенето на мненията които ще последват, всичко е писано в подфорум-а опел. Отдели си време и почети, ще намериш много полезна информация.no signature no problems
Коментар
-
Загряването на двигателя до тази температура ,от екстремно ползване на джипа или така си е направен.А и не знам къде да вляза за под меню ОПЕЛ.Извинявам се но ми обясни защото не съм го карал още защото не мога да го регистрирам поради липса на номера в русе.
Коментар
-
Така си е направен. Той за това не се слави като добър мотор. Ако е нов може би не е лош но ние ги купуваме на 10-12 години и безбройни километри.
ето тук чети:
със сигурност ще ти възникнат въпроси за хъбове, раздатки, масла, торсиони, кардани и т.н.
http://www.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=80no signature no problems
Коментар
-
Едвали има по калпав дизелов двигател на европейски автомобил,за сметка на това пък разпространен.Мотор които трябва да стои далеч от червеното в оборотомера ,които трябва да е с перфектна охладителна уредба и какво ли още не.
Главите ги пука на килограм и какви ли не дивотии може да сътвори.
Иначе циркулационна помпа има например в Омега б с всички мотори.Чудно ще е да се барне с време реле за 5мин след клема 15 .РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.
0895шест29410 .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар