Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за Фронтера Б КБ дизел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за Фронтера Б КБ дизел

Привет колеги,

Отдавна съм във форума. Преди карах Гранд и следях онзи раздел, сега карам Соренто и следя неговия раздел, но сега съм намислил да добавя в семейството и една Фронтера Б КБ дизелова. Изчетох почти всичко възможно за модела и определено е това, което ми трябва (или по-скоро на жена ми) . Като се има предвид, че такава машина съм карал само около 2-3 км. за проба и то ДБ дизелова, градско в София, възникват в мен няколко въпроса, за които бих желал да дадете мнение, като хора с опит, с тази машина.

1. Има ли осезаема разлика във вървенето между ОФБ ДБ и КБ? Стори ми се (при теста по горе), че някак е тромава, не усещам кога тръгва турбината. Това нормално ли е или не? И късата ще бъде ли малко по-пъргава или няма особена разлика. Като гледам на габарити и на тегло не е кой знае каква разликата.

2. Почти си изясних как работи 4х4-то: 2H - само заден мост (преден кардан и полуоски не се въртят в момента); 4х4 бутон на таблото - добавя предния кардан и полуоските, когато има разлика в оборотите между предна полуоска и колело, хъба зацепва колелото; 2L от лоста - същото като предното но през понижаваща предавка. Може ли 4х4 (бутона) да се включва и изключва в движение? И може ли с лоста да пусна 2L, ако не съм пуснал преди това 4х4 с бутона?

3. 2,2 дизеловия двигател Екотек, носи ли на чип-тунинг и до колко е удачно според вас? Турбината често срещан проблем ли е или не?

Коригирайте ме където не съм разбрал

Иначе основно жената ще я кара в града, ама като ни се лудува ще се ходи и по гората, ама без извращения, че жената се шашка, като стане много хард

Благодаря ви предварително.
    KIA SORENTO EX 2005, 2,5CRDI MT.

От: Въпрос за Фронтера Б КБ дизел

Май не си чел достатъчно ама ....

По точка 1.- Има разлика във вървенето при къса и дълга Фронтера Б и то осезаема .
    2.Можеш да включиш от копчето предния мост в движение до 90 км. в час . Бутона на таблото добавя първо раздатката след това муфата на предния мост и така вече си 4х4-хъбове няма .Не можеш да включваш бавните ,ако не си натиснал бутона на таблото за 4х4 .
    3. Носи -ама колко носи на чип тунинг ще ти кажа по нататък,още не съм я сглобил за проба . Турбината не съм чул да е консуматив ,моята още е в час след две годишна експлоатация (повече в гората).
    Много важно е винаги да имаш повечко нафта в резервоара и ,ако случайно угаснеш за нафта да не я мъчиш на стартер (щото няма подкачваща помпа ) ,че става беля . Палиш на дърпане .
    Всичко пише в раздела на Опел ама трябва време и четене . Успех.
    Напред и нагоре
    Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
    0886769809-Юлиян
    kiko00@abv.bg

Коментар

Колега, много ти благодаря!

Явно някой неща съм ги изпуснал

Сега вече 100% е решено, че това ще е малкото братче на Сорентото.

Отивам събота и неделя да гледам 4-5 фронтери, да видим дали ще си харесам.

Като зема нещо ще се похваля

Още веднъж благодаря! Успех със зглабянето на твойта.

Коментар

Аз бих гледал Фронтера до 2002 г. ,че по новите са с едни ГНП-та дето , ако се повреди нещо почваш да виеш по силно от койот. Успех
        Напред и нагоре
        Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
        0886769809-Юлиян
        kiko00@abv.bg

Коментар

Ми да ти кажа, аз имам пари точно като за 2000-2002-ра. Така че съвета ти идва точно

Благодаря!

Коментар

Преди месец-два на Горубляне имаше една сива, още и сънувам рамата - като нова беше. Ако не е заминала си струва да я погледнеш. Не съм гледал друго по нея, че търсех други марки, ама се наведох ей така за сверка на часовника. Беше 2,2 дизел, купето беше доста добро.
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

Ще я имам предвид, ако я намеря де

Благодаря!

Коментар

Гледай да не е само добре измита......

Коментар

Първоначално публикуван от rumelinatov Преглед на мнение
                  Гледай да не е само добре измита......
                  И защо не?!? - ако е добре измита си директно с 15 кинта напред!
                  В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

От 2009-та имам точно такава. До сега никакви съществени проблеми ( сменял съм предни биелетки, и понеже се засилих да си сменям единия преден долен шарнирен болт, направо си взех и горен и съответно маншона за полуоската ). Както са ти казали и колегите има чувствително по-добра динамика ( поне за мен ) от ДБ със същия двигател. Разход на дълго 7.5 до 8 л./100 км. ( с разумно каране ). Дано съм бил полезен! И успех!
                    P.S.: Големия ми син кара същата ( само, че бензинова ) пак от 2009-та, пак без никакви съществени проблеми.
                    Казано е:
                    -"Обичай ближния",
                    щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Аз съм с дълга база и мога да пиша за нея . Добра машинка е минава там където джипки с цял преден мост не могат . Имам я от 2010 и се кара яко в гората и по нормални пътища . До сега съм имал проблем със стартера , дебитомера , биелетки , шарнири и вакумма на предния мост . Трябва да се държи резорвара с повече гориво , че помпата е малко особена и прави проблеми ако остане на сухо . Аз лично съм много доволен , чипосват се , слага се и газ и става олелия . Не харесвам ниските седалки , идва ми малко неудобна на дълъг път

Коментар

Разгледах по София всички екземпляри. За съжаление нито един не беше ОК за мен. Остана само една да погледна от човек и ще пиша. Кофтито е, че масово са изморени.

Коментар

Първата ми беше автоматик и докато сдаде багажа успях така да свикна с колата, че не исках да погледна нищо друго. Отне ми 3 месеца търсене - наистина е пълно с боклуци и отнема време, накрая си харесах една в Асеновград която даже не можа да стигне на собствен ход до София! Оказа се само запушен горивен филтър и сега съм много доволен от нея. Та търпение му е майката!
                          Honda XL600LM, 1987
                          Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                          Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X