Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Удължаване живота на тампона на скоростната кутия!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Удължаване живота на тампона на скоростната кутия!

Та въпросът на Stef Bmw Има ли начин да го подобрим нещо, реших моята идея да я кача тук та да кажете и вие мнението си.

След много огледи на тампона (изглежда едно от слабите места на фронтерата) видях,че именно посукването и най вече движението на горе и доло допринасят за неговото скъсване:

Тампона е монтиран в това положение :

Най-лесният начин беше да огранича хода който според мен е най- проблемен нагоре и надоло защото именно при стареене на гумата губи от свойте еластични качества и се получава следният проблем: триене на метал с метал:

Точно това разтояние го запълних с парче от твърда гума и да ви кажа ефекта беше доста добър:

Веднага намаля луфта на скоросния лост при тръгване
    забелязах и нещо друго: двигателя в сравнение на други фронтери задната ми част беше провиснала а сега е изравнена с предната.
    За по-сигорно тампона го залипих с лепило за всеки случай все пак има Вибраций и тн.

Вече изминах около 10 000км много яко натоварване в калта и нямам никакъв проблем
    Очаквам вашите мнения по темата
    OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

До: Удължаване живота на тампона на скоростната кутия!

Kато елиминира въздушния демпфер не се ли увеличиха вибрациите в салона?Бях купил някакво дърво за тампон на СК за някоя от моите бившите-щеше да се разпадне купето.Много твърд каучук или нещо наподобяващо.Като цифра дебел ли е?А някой сходен модел от друго МПС няма ли?Да се знае ако и друг му потрябва.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
      Kато елиминира въздушния демпфер не се ли увеличиха вибрациите в салона?Бях купил някакво дърво за тампон на СК за някоя от моите бившите-щеше да се разпадне купето.Много твърд каучук или нещо наподобяващо.Като цифра дебел ли е?А някой сходен модел от друго МПС няма ли?Да се знае ако и друг му потрябва.
      180 лв. струва, аз си мисля, че едва ли е случайно този луфт който са оставили, пък и тампона си изкарва прилични 100 000 + километра на фона на 180-те лв. не си заслужава да се сцепи някоя метална част по мотора заради ограничените движения и подсилените вибрации.
      no signature no problems

Коментар

Едва ли ще счупи нещо по двигателя, но вибрациите гарантирано са по-високи. На едно Пежо му смених всички тампони по двигателя и ск. к. с някакви ментета явно и волана буквално се тресеше на празен ход.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          Едва ли ще счупи нещо по двигателя, но вибрациите гарантирано са по-високи. На едно Пежо му смених всички тампони по двигателя и ск. к. с някакви ментета явно и волана буквално се тресеше на празен ход.
          Имам в предвид нещо механично, я скобата на генерацията, я някой друг тампон да се натовари повече. Но може и да е недомислие на опел, не е като да не се е случвало. Мен също ме дразнят тези ходове на лоста а съм с нов тампон. Знам ли?
          no signature no problems

Коментар

+100.От друга страна на кой да вярваш,че с/у 180лв. няма пак да си осеменения.Мани,не е за приказване.

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
              Имам в предвид нещо механично, я скобата на генерацията, я някой друг тампон да се натовари повече. Но може и да е недомислие на опел, не е като да не се е случвало. Мен също ме дразнят тези ходове на лоста а съм с нов тампон. Знам ли?
              За хода на лоста мислех че е омекнал каучука и от там.А ти си с нов и пак същото.Тоя демпфер да не са го мислили като се чекне да не се напряга много гумата и да се скъса когато не трябва.Има го тоя въздух и на двигателни тампони и определено гаси вибрациите.В тоя случай да не е и с друга цел.Как ли е при таткото Исузу?

Коментар

А дали не може някой скъсан тампон да се почисти и да се отлее гумата наново, но така, че да изпълни носещата част от край до край .... И къде би могло да се направи това?
                Неизвестен мъдрец

Коментар

А дали не може някой скъсан тампон да се почисти и да се отлее гумата наново, но така, че да изпълни носещата част от край до край .... И къде би могло да се направи това?
                  може - Голди знае човека - на мен ми отляха за скоростите на Гранда и стана добре

Коментар

Значи трябва да се пробва за да видим какъв ще е ефекта. Ще потърся един скъсан и ще ходя при Голди да го направим, щото моя май така и така е за смяна.
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Ще дерат кожи за матрицата.За гумена турбина която не намерих за една машина първо платих 300лв.,после по 20 лв на бройка когато само лееха.Турбината беше по-малка от тампона и не много сложна.

Коментар

Естествено, ако е секира, изобщо няма да се разправям ... За това не трябва матрица, та се надявам да е по-евтино.
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Естествено, ако е секира, изобщо няма да се разправям ... За това не трябва матрица, та се надявам да е по-евтино.
                          Да,ако и без матрициране искат да ши.ат през панталоните-поздрави.Ако наистина провериш и плътната версия върши работа и на човешки пари ще е доста добро решение.Абе как ли е наистина при Амигото и Родеото?
                          Колега,виж ако имаш възможност при Лозан на някое Исузу как е този тампон-Опелска измишльотина ли е или копирано от оригинала.Ако е оригинално с възд.демпфер мисля че няма смисъл да се лее плътен.Тия главанаци японците мислят преди да правят.

Коментар

Аз направих подобен номер на Астра с Исузу мотор. Разликата е, че там са два напречни отвора. Вместо плътна гума използвах многослоен силиконов маркуч за високо налягане. Той е много мек и жилав и като се сплеска не позволява удар на метал с метал, но не ограничава тотално хода на тампона. Закрепването ми е с полиуретанов силикон и свински опашки прекарани през самия маркуч. Ефекта е, че спря да ми тича мотора из коша при рязко спиране. Всички тампони са нови, но явно са ментета.
                            Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

От къде и на каква цена може да се купи нов тампон за ск.кутия???Ако някой знае моля да пише ТУК,защото съм сигурен - даже убеден,че всеки следващ пост ще е нужен на доста притежатели на "Фронтера"!.....дори и на мен.Предварително благодаря...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X