Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бройте ме и мен във клуба.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Бройте ме и мен във клуба.

Благодаря на всички за пожеланията.А сега по същество-предното работи-проверих го днес на Копитото.Камък ми падна от сърцето като започна да мята сняг във всички посоки.Друг е въпроса че нямам гуми, но тях вече съм ги избрал.За метановата уредба се оказа че основния проблем е във стъпковия мотор и след почистване на ултразвук,каквото и да означава това,нещата се пооправиха ,но не съвсем.При изключване от скорост от време на време оборотите падат почти до нула и след това отиват на 700,но понякога и изгасва.Между другото същия ефект го имам и на витарата но там не изгасва.Колко струва нов стъпков мотор.Някой сменял ли е вече ремък и ролка на този мотор,че в магазина нещо ровят по каталозите и не могат д а разберат със една ролка ли е или с две.Другото което се сещам да попитам е че нещо не ще да се изфорсира добре сякаш средните обороти ги няма-някакви идеи?
    Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от sineto Преглед на мнение
      Благодаря на всички за пожеланията.А сега по същество-предното работи-проверих го днес на Копитото.Камък ми падна от сърцето като започна да мята сняг във всички посоки.Друг е въпроса че нямам гуми, но тях вече съм ги избрал.За метановата уредба се оказа че основния проблем е във стъпковия мотор и след почистване на ултразвук,каквото и да означава това,нещата се пооправиха ,но не съвсем.При изключване от скорост от време на време оборотите падат почти до нула и след това отиват на 700,но понякога и изгасва.Между другото същия ефект го имам и на витарата но там не изгасва.Колко струва нов стъпков мотор.Някой сменял ли е вече ремък и ролка на този мотор,че в магазина нещо ровят по каталозите и не могат д а разберат със една ролка ли е или с две.Другото което се сещам да попитам е че нещо не ще да се изфорсира добре сякаш средните обороти ги няма-някакви идеи?
      Не познаваш конкретния екземпляр-направи една диагностика за да видиш кое не е наред.После ще умуваме заедно.Може да са една кофа причини с едни и същи симптоми.
      Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от sineto Преглед на мнение
        ....За метановата уредба се оказа че основния проблем е във стъпковия мотор и след почистване на ултразвук,каквото и да означава това,нещата се пооправиха ,но не съвсем.При изключване от скорост от време на време оборотите падат почти до нула и след това отиват на 700,но понякога и изгасва.Между другото същия ефект го имам и на витарата но там не изгасва.Колко струва нов стъпков мотор.Някой сменял ли е вече ремък и ролка на този мотор,че в магазина нещо ровят по каталозите и не могат д а разберат със една ролка ли е или с две.Другото което се сещам да попитам е че нещо не ще да се изфорсира добре сякаш средните обороти ги няма-някакви идеи?
        Кой ти рече това за стъпковия мотор?! Стъпковият мотор почти не играе роля, когато си на метан. За експеримент, изключи го от буксата и пробвай какъв е ефекта. Това, че ти гаснат (губят обороти) колите е ефект от редуктор-изпарителя. Получава се обикновено при полупразни бутилки след като продължително време си ускорявал и изведнъж изключиш от скорост. Нещо в регулировките не е наред или са се развлекли мембраните и пружините вътре и са загубили пъргавината си. Няма да ти гаснат ако преди да освободиш от скорост, покараш малко по инерция на 5-та. За ремък и ролка не знам, направи се на луд и питай в Булвария, щом го няма по каталозите (което ме съмнява).
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Така като се замисля най-вероятно си прав,но как иначе щяха да ми вземат 25лв за ултразвуково почистване. А иначе и на двете коли изпарителите не съм ги монтирал нови,със тях си бяха и най вероятно не са първа младост.
          Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Че кой бяга от 25 левчета ..... Те и още ще ти вземат, като (ако) идеш с ново стъпково моторче и видят, че нищо не става. После ще почнеш да обикаляш газаджиите, да те сурвакат и те малко, докато най-накрая някой се смили над теб и ти разглоби редуктора да му смени мембраните и ти оправи регулировките. Така един колега преди години даде 3-цифрена сума за датчици, комутатори и к'во ли не, докато не му разкачих буксата на един датчик, подсуших я и колата се успа. Иначе мастити диагностици го убеждаваха, че и компютъра му е за смяна.
            Неизвестен мъдрец

Коментар

БРАВО
              [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

виж вакуумчетата ;те имат връзка с оборотите

Коментар

Извинявай ама кво те бърка броя на ролките.Ако има шум и свистене тогава им мисли.Сега просто свали ремъка и с него в магазина за нов,да сравняват търговците и да дадат същия размер.Ролките са цифра пари,сменяй само в краен случай.а и 98 г. не вярвам да има проблем.
                  Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                  NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                    Кой ти рече това за стъпковия мотор?! Стъпковият мотор почти не играе роля, когато си на метан. За експеримент, изключи го от буксата и пробвай какъв е ефекта. Това, че ти гаснат (губят обороти) колите е ефект от редуктор-изпарителя. Получава се обикновено при полупразни бутилки след като продължително време си ускорявал и изведнъж изключиш от скорост. Нещо в регулировките не е наред или са се развлекли мембраните и пружините вътре и са загубили пъргавината си. Няма да ти гаснат ако преди да освободиш от скорост, покараш малко по инерция на 5-та. За ремък и ролка не знам, направи се на луд и питай в Булвария, щом го няма по каталозите (което ме съмнява).
                    +1
                    no signature no problems

Коментар

Ако има шум и свистене тогава им мисли.Сега просто свали ремъка и с него в магазина за нов,да сравняват търговците и да дадат същия размер.Ролките са цифра пари,сменяй само в краен случай
                      Ммм, ще си позволя да не се съглася с тази част от написаното. Вярно, че ролките са си цифра, ама двигателя е още по .... Виждал съм резултати от такава икономия на 100-200 лева-вЕрвай ми, плачевни са ....
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                        Ролките са цифра пари,сменяй само в краен случай.а и 98 г. не вярвам да има проблем.
                        Колега само да ти напомня, че подобни съвети могат да доведат до много скъп ремонт на мотор, имай в предвид че повечето хора които не разбират взимат съветите за чиста монета. Като си адвокат мисля, че не е нужно да ти обяснявам какво е човек да си стои зад думата.
                        И това със смяната в краен случй е много духовито . Крайния случай на блокирала ролка води до неминуемата и смяна (заедно с половината части по двигателя).
                        no signature no problems

Коментар

Проблема с ролките се повтаря всеки 50 000 километра
                          и е толкова важен колкото и смяната на ремъка, виждал съм блокирала ролка и мога да кажа, че гледката не беше приятна. Незнам колко им дават като километри на ролките на този мотор но с едно наум, че може да са ментак си ги сменяй заедно с ремъка.
                          no signature no problems

Коментар

Честито за новата придобивка, безаварийни много километри и ... калчица!

Според някои статийки и двигателчето е от най-удачните.

Дано си имал основателна причина да изоставиш Витарката
                            ... to be continued

Коментар

Първоначално публикуван от Ivich Преглед на мнение

Дано си имал основателна причина да изоставиш Витарката
                              Ааа! Аз въобще не съм я изоставил. При мен си е ,ама жена ми и тури ръка, и сега като тръгна на лов ми иска егати дебелите наеми!!!А за ремъка и ролката нещата са ясни-правило е ,купиш ли друга кола, хеле пък и от чужбина смяната е задължителна.
                              Метана цял ден ми прави въртели но ще му стъпя на шията.
                              Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Ако е хубаво времето утре и си свободен, обади ми се и ще го разпилеем ....
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X