Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първа степен на вентилатора?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първа степен на вентилатора?

Здравейте, днес забелязах, че не ми работи бавната степен на перките за охлаждане на двигателя.
    До колкото знам, първа степен подава 12В като навързва последователно двата мотора, а втора - двата мотора паралелно. В случая и двата мотора работят само на бърза.
    Давайте идеи от къде да го почвам? В момента ровя из менюъла, но все още не мога да намеря точната схема на управление.

edit: Така .. до момента разбрах следното - един бушон за двете скорости. Всяка скорост си има собствено реле. Релетата се управляват от компютъра, което според мен изключва проблем с датчика/иците и навежда на мисълта за проблем с релето за ниската скорост и/или окабеляването му.
    Утре ще му бая на живо

edit 2: А ето и схемата за y22se

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:frontera fan control.JPG
Прегледи:1
Размер:50.3 КБ
ID:6094593
    Последно редактирано от _kalata_; 18-07-15, 23:30.

От: Първа степен на вентилатора?

След почистване на крачетата на релетата със спрей всичко тръгна на 6. Все пак мисля тия дни да сваля наново релетата и да ги почистя отвътре.

Коментар

Вчера в жегите по трудния начин разбрах, че едната перка е пътник - работи когато й е кеф...

Коментар

Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнение
        Вчера в жегите по трудния начин разбрах, че едната перка е пътник - работи когато й е кеф...
        Това е предостатъчен повод да нямаш ниска степен.

Коментар

Абсолютно е така - първата степен връзва двата мотора последователно.. съответно единият като е чао, другият и той.
          В случая тъпото беше, че след като ревизирах релетата двата мотора работеха и съответно помислих, че някъде не са правили добре контакт ( а наистина имаше и малко гняс по контактите ). След това направих още едно контролно вдигане на капака и пак двете перки работеха.
          Вчера обаче в жегите тръгна да вдига температурата и не ще да я сваля... вдигам капака .. гледам само едната върти ама така, че след малко ще отлети...
          Успях да стигна до Лозан и той отсече - заминали четки... веднъж дава контакт, друг път - не.

Коментар

Прав е Лозан. За съжаление при такава схема на работа двете перки работят еднакво и се износват еднакво, поради което скоро след като се повреди първата се поврежда и втората.

Тъй че сменяй, според мен - и двете.

Коментар

Сменяй, сменяй... лесно е да се каже.. ама като отидеш в магазина за авточасти и като има кажеш "фронтера" и директно ти викат - нЕма! А там, където има, има само оригинални части и цените са колкото за половин автомобил.
              В общи линии добре, че са английските фронтери та да има части за нашите.
              А сега гледам в ибея, има универсални перки за по 60 кинта.... ама кой знае китайците колко живот са им заложили и дали няма да е по-малко от на една втора злоупотреба.

Коментар

Моторчетата мисля че са по-универсални.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X