Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч от шибедах-а

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Теч от шибедах-а

Фронтерката е А 97 год.Тука по последните дъждове започна да тече вода от къде ли не.Седалката ми се наводни и т.н.
    Сега отворих намерих 2 отвора напред ,рових с една по длъжка тел ,но влиза на около40 см и повече неще .Как ли не я въртях не влиза повече и в двата отвора.
    Някои има ли схема на това чудо за да видя кое как е ,че той иначе си работи екстра.
    РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

От: Теч от шибедах-а

Имах наскоро същия проблем, но мойта е Б и къса база с люк в задната част. Течеше като лейка и цялата задна седалка се мокреше - мислех, че е нещо от уплътнението, но се оказаха запушени канали на отводняването - бяха пълни с боклуци. Трябва да проследиш тръбичките и най-вероятно там където имат снадки ще е тапата! Сега и с маркуч да го поливам, не влиза и капка!
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Наскоро участвах в отводняването на една лека кола, която течеше от шибидаха.

Започнахме с тел, но се оказа грешка. Телта проби маркучето и излезе някъде между тапицерията на тавана и стъклото над сенника.
      Започнахме да откачаме всички пластмасории по предните колонки, за да проследим пътя на маркуча, който обикновено отива към калника. Открихме маркуча, и края му. Не беше запушен. След това започнахме да сваляме тапицерията на тавана за да видим връзката на маркуча, където се свързва с шибидаха. По някаква причина се беше откачил и всичката вода течеше не по него, а в купето. Ако не го бяхме пробили щяхме да ползваме същия. Сменихме го и вече няма теч.

Затова съветът ми е да започнеш най-отгоре и да вървиш по маркуча при свалени всякакви неща, които го крият.
      JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Не може ли да се продухат тези отводнителни маркучи

Коментар

Аз с телта точно затова не натискам за да не се пробие.ще пробвам с компресор да надуя тук там дано прокапе

0895шест29410 .

Коментар

Първоначално публикуван от bay pres Преглед на мнение
            Аз с телта точно затова не натискам за да не се пробие.ще пробвам с компресор да надуя тук там дано прокапе
            Най-добре разглоби пластмасите на колонките на предното стъкло /нали люка е отпред?/ и проследи пътя на тръбичките. Доста са тънички и не мисля, че с компресора ще постигнеш нещо, най-много да разкачиш някоя снадка и да почне да пълни купето!
            Honda XL600LM, 1987
            Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
            Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

След намесата на сгъстеният въздух ,нещата се нормализираха.Изчистиха се отворите и протече от праговете като чешма.

0895шест29410 .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X