Обява

Свий
Няма добавени обяви.

РОЛБАР ОФБ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• РОЛБАР ОФБ

Привет на всички,

Преди известно време някой мой добър съсед не е успял да обърне както трябва пред блока и ме е ударил.

Единствените щети са по ролбара (булбара), който е от някакъв материал, подобен на гума.

Прозвънях доста телефони на автоморги и частни лица, но всички ролбари са продадени.

Бихте ли ми казали дали ролбарът подлежи на лепени или някакъв подобен тип ремонт или каузата е загубена?

Поздрави,

От: РОЛБАР ОФБ

Дай поне една снимка де.......
    РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

Коментар

Ако е счупена основата изрезваш гумата и счупеното го захващаш с шпаринг и самонарезни винтове. Ако намериш от неръждавейка още по-хубаво. Запълваш със силикон, шкуриш, шприцваш и боядисваш.

Коментар

Кузата е загубена!Мойта доиде с такъв но явно беше подпиран от предишния собственик.Опитвал съм няколко лепения но не помагат (вибрациите са много там и мн бързо подава) защото
        вътре има желязо(предполагам е заливано с тази "гума") и един път разлепено.........неможах да го оправя!Аз го реших проблема с нова огъната тръба и прахово боядисване!
        Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
        LZ1NES

Коментар

Колата в момента е в бокса, че се случиха и едни други ужасни работи.
          Като я взема ще пусна снимки.

Коментар

На няколко места и на мен така ми казаха, че лепенето не е ефективно.

Прозвънях над 30 обяви за фронтери на части, но навсякъде ми казаха, че се изкупуват моментално.

Познат ми препоръча една русенска фирма, която се занимава с изработване на ролбари от метал и ми обявиха цена от 500 лева. Цената ми е малко височка, но ако друго не може да се направи в крайна сметка ще трябва да се разделя с тази сума.

Коментар

Ако те интересува такъв, като твоя - защо не питаш Лозан ( Isuzo ). Преди две години ми беше влязла муха в главата да си слагам на моята, звънях му и чакаше доставка. ( За съжаление в последствие тази муха отлетя от главата ми. ) Та все пак си е вариант.
              Казано е:
              -"Обичай ближния",
              щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Първоначално публикуван от KIZKIZKIZ Преглед на мнение
                На няколко места и на мен така ми казаха, че лепенето не е ефективно.

Прозвънях над 30 обяви за фронтери на части, но навсякъде ми казаха, че се изкупуват моментално.

Познат ми препоръча една русенска фирма, която се занимава с изработване на ролбари от метал и ми обявиха цена от 500 лева. Цената ми е малко височка, но ако друго не може да се направи в крайна сметка ще трябва да се разделя с тази сума.
                Ами множко ми се струва 500 лв!Моя ми излезе (чакай да видим сега) 50 лв тръба (в която влизаха и степенки), горе долу толкова и за огъване (вкл. и степенки) и около 60 лв за прахово боядисване (което в последвие премахнах от степенките защото се напука мн бързо и за около 10 лв. си ги минах аз с грунд и черна боя 3 в 1 и за сега държат!).Огъването го правих при приятел но предполагам че при арабите няма да ти излезе много по скъпо!Плус това защо не се разровиш в ОЛХ-са!?Има много фронтери с ролбари които се продават на части!Да може да не е съвсем същия но има много от другите оригинални за фронтера!
                Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                LZ1NES

Коментар

Благодаря за помощта момчета. Ще опитам варианта на neshko (доколкото го разбрах). Значи трябва да си купя алуминиева или от друг материал тръба и да намеря някой да ми я огъне, докато придобие вид на ролбар? При този вариант как става захващането към купето?

Коментар

Бих предложил ако има бюджет 500 лв ,направо силова броня.Естественно и планка за лебед за по натам.

0895шест29410 .

Коментар

Стига бе...алуминиева Ще ти я гепат братята роми. Сега сериозно- вземи си стоманена тръба-най-добре безшевна. Поне като правиш БУЛБАР го направи здрав.

Коментар

Мойта даже май беше с шев (абе най евтинкото ) но гледах да е дебелостенна за да издържа на удари (вече изпробвано).Захващането беше с едни планки заварени на шасито и на ролбара но след един удар подадоха и ги разкарах.Сега всичко е заварено директно за шасито и за сега дава добри резрезултати.Единственият недостатък е че като се налоналожи сваляне играе флекса.
                        Последно редактирано от neshko; 01-04-15, 23:06.
                        LZ1NES

Коментар

Първоначално публикуван от neshko Преглед на мнение
                          ...Сега всичко е заварено директно за шасито и за сега дава добри резултати.Единственият недостатък е че като се налоналожи сваляне играе флекса.
                          Според мен Нешко, по-разумно решение ще е да монтираш подходящи буфери между ролбара и шасито, не дай Боже удариш например по-дебело дърво в гората, има голяма опасност необратимо да изкривиш и усучеш шасито и няма изправяне край, затова се слагат на подходяща дебелина планки които да поемат те изкривяването при удар или най-добре гумени буфери!

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                            Според мен Нешко, по-разумно решение ще е да монтираш подходящи буфери между ролбара и шасито, не дай Боже удариш например по-дебело дърво в гората, има голяма опасност необратимо да изкривиш и усучеш шасито и няма изправяне край, затова се слагат на подходяща дебелина планки които да поемат те изкривяването при удар или най-добре гумени буфери!
                            Павка, нещо не разбрах пояснението!Идеята е ролбара да те предпази при удар!Ако му сложа гумени буфери ролбара според мен ще подава което не е хубаво предвид че може да изкриви всичко което се мъчим да предпазваме!Планките също не помогнаха тъи като при удар подадаха и ролбара одраска боята на капака (което пак казвам се мъчим да избегнем)!За изкривяването на шасито ......съмнявам се че може да стане при удар (поне доколкото удара е в границите на разумното!Несмятам някои нарочно да пробва удар с 120км в дърво) ПАЗИ БОЖЕ!Единсвеният недостатък които установих след удар в едно Рено на което му прибрах задницата и стана комби е че еърбеците не се задеистваха!Но като се замисля маи си е плюс!
                            В крайна сметка говорехме за евтин ролбар!Моя се е изплатил многократно!Както на предишния така и на сегашния джип.И двата бяха и са правени от едни и същи траби и имат бойни кръщения в който са доказали ефективността си!Периодично минават и на проверка на предница и сходимост (добре че са приятелите ) и отклонения не са констатирани за сега !
                            Последно редактирано от neshko; 02-04-15, 21:29.
                            LZ1NES

Коментар

Нешко ,дай картинка че мисля да започвам преден перформънс.Булбари лебед или силова с лебед.Не разчитам само на стоковата броня,слаба ми се вижда.Задната замина твърде лесно ,доста тъничка е .

0895шест29410 .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X