Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЧЕК ЛАМПА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ЧЕК ЛАМПА

Здравейте,колеги!От скоро имам Опел фронтера 2.2 dti 99г.Проблема е при 90км/ч. светва ми ЧЕК лампата на таблото.Щом изключа от скорост/по инерция/ лампата угасва.Сменени са филтри и масла.Ходих на компютърна диагностика - почистиха дебитомер и ЕГР клапан и пак е същото. Моля за съвети!

От: ЧЕК ЛАМПА

Диагностиката какво рече? Помпа?
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Диагностиката каза,че трябва да се почистят дебитомера и ЕГР клапана. И това и направиха.Друго всичко било ОК. Ама....

Коментар

Обикновенно се диагностицират някакви проблеми, а как да бъдат отстранени е ... друга тема.
        Това че са чистили нещо .. не означава, че проблема е премахнат.
        Последно редактирано от CarTest™; 18-01-15, 15:49.
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Когато светне ЧЕК лампата не се променя поведението на колата. Не губи мощност,не се тормози....

Коментар

И аз го имах този проблем, при каране само на магистрала при около 100км/ч ми светваше чека и в момента в който пусна педала за газта до 3 секунди ми изгасваше, но ми го правеше рядко и не съм имал никакви проблеми дори и когато светнеше чека, палеше си нормално, стабилни обороти, нормален разход, вече няколко месеца не ми е светвал чека, така и не разбрах от какво е било и как се е оправил от самосебе си...

Коментар

Изгоряла е ламбата.http://www.offroad-bulgaria.com/images/icons/icon7.png
              МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Лозане, чека и другите основни индикации си светят като дам на контакт преди да запаля, така проверявам дали има изгоряла диодна крушка , инак каква мислиш че е била причината, аз мисля кофти бензин, позапушен въздушен или бензинов филтър, свещи, кабели, масло..., поне това бих сменил ако се появи пак проблема. При колегата понеже е с другия мотор и с повече електроника не знам дали може да е по същите причини
                Последно редактирано от Еделвайс; 19-01-15, 10:15. Причина: пояснение

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                  Лозане, чека и другите основни индикации си светят като дам на контакт преди да запаля, така проверявам дали има изгоряла диодна крушка , инак каква мислиш че е била причината, аз мисля кофти бензин, позапушен въздушен или бензинов филтър, свещи, кабели, масло..., поне това бих сменил ако се появи пак проблема. При колегата понеже е с другия мотор и с повече електроника не знам дали може да е по същите причини
                  И при мен го има това при шофиране на бензин и грешката, която разчетох е богата горивна смес. Тествах ланда сондата и уж е наред, но имам в мен и друга, която ще тествам, като се оправи времето. Всичко друго е тествано неколкократно и е наред, останаха само дюзите... и други доста по-доре изглеждащи от моите дюзи си намерих, но опитите ще започнат, като се оправи времето

@rumelinatov просто смени "майстора"!
                  ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Проблема го реши Лозан със смяна на вакумните маркучи и за сега е както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от rumelinatov Преглед на мнение
                      Здравейте,колеги!От скоро имам Опел фронтера 2.2 dti 99г.Проблема е при 90км/ч. светва ми ЧЕК лампата на таблото.Щом изключа от скорост/по инерция/ лампата угасва.Сменени са филтри и масла.Ходих на компютърна диагностика - почистиха дебитомер и ЕГР клапан и пак е същото. Моля за съвети!
                      Почисти си сондата в резервоара ,като начало .Прегледай гориво проводите за овлажняване и течове ,щом си сменил горивния филтър (надявам се с хубав) ,ако все още имаш проблем ,ще ти е нужен ОП-КОМ .Кажи каква грешка ти дава ?
                      Напред и нагоре
                      Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
                      0886769809-Юлиян
                      kiko00@abv.bg

Коментар

Първоначално публикуван от rumelinatov Преглед на мнение
                        Диагностиката каза,че трябва да се почистят дебитомера и ЕГР клапана. И това и направиха.Друго всичко било ОК. Ама....
                        Това диагностиката трудно ,ще ти каже . Затова по добре напиши кодовете ,които сте прочели.
                        Напред и нагоре
                        Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
                        0886769809-Юлиян
                        kiko00@abv.bg

Коментар

Аз също имам подобен проблем.Разликата е,че моят джип е на метан и на магистрала при изкачване светва чека(не винаги),след като прехвърля на бензин или пусна по инерция загасва.Така е от както го имам джипа(3,5 години).Не е метанов инжекцион и предполагам е от кофти смес,малко по-богатаили малко по-бедна.Разлика в мощноста няма.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X