Здравейте,колеги!От скоро имам Опел фронтера 2.2 dti 99г.Проблема е при 90км/ч. светва ми ЧЕК лампата на таблото.Щом изключа от скорост/по инерция/ лампата угасва.Сменени са филтри и масла.Ходих на компютърна диагностика - почистиха дебитомер и ЕГР клапан и пак е същото. Моля за съвети!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ЧЕК ЛАМПА
Свий
X
-
От: ЧЕК ЛАМПА
Обикновенно се диагностицират някакви проблеми, а как да бъдат отстранени е ... друга тема.
Това че са чистили нещо .. не означава, че проблема е премахнат.Последно редактирано от CarTest™; 18-01-15, 15:49.Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "
Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."
Коментар
-
И аз го имах този проблем, при каране само на магистрала при около 100км/ч ми светваше чека и в момента в който пусна педала за газта до 3 секунди ми изгасваше, но ми го правеше рядко и не съм имал никакви проблеми дори и когато светнеше чека, палеше си нормално, стабилни обороти, нормален разход, вече няколко месеца не ми е светвал чека, така и не разбрах от какво е било и как се е оправил от самосебе си...
Коментар
-
МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА
Коментар
-
Лозане, чека и другите основни индикации си светят като дам на контакт преди да запаля, така проверявам дали има изгоряла диодна крушка, инак каква мислиш че е била причината, аз мисля кофти бензин, позапушен въздушен или бензинов филтър, свещи, кабели, масло..., поне това бих сменил ако се появи пак проблема. При колегата понеже е с другия мотор и с повече електроника не знам дали може да е по същите причини
Коментар
-
Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнениеЛозане, чека и другите основни индикации си светят като дам на контакт преди да запаля, така проверявам дали има изгоряла диодна крушка, инак каква мислиш че е била причината, аз мисля кофти бензин, позапушен въздушен или бензинов филтър, свещи, кабели, масло..., поне това бих сменил ако се появи пак проблема. При колегата понеже е с другия мотор и с повече електроника не знам дали може да е по същите причини
@rumelinatov просто смени "майстора"!ОФА КБ X20SE + метан
Коментар
-
Първоначално публикуван от rumelinatov Преглед на мнениеЗдравейте,колеги!От скоро имам Опел фронтера 2.2 dti 99г.Проблема е при 90км/ч. светва ми ЧЕК лампата на таблото.Щом изключа от скорост/по инерция/ лампата угасва.Сменени са филтри и масла.Ходих на компютърна диагностика - почистиха дебитомер и ЕГР клапан и пак е същото. Моля за съвети!Напред и нагоре
Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
0886769809-Юлиян
kiko00@abv.bg
Коментар
-
Първоначално публикуван от rumelinatov Преглед на мнениеДиагностиката каза,че трябва да се почистят дебитомера и ЕГР клапана. И това и направиха.Друго всичко било ОК. Ама....Напред и нагоре
Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
0886769809-Юлиян
kiko00@abv.bg
Коментар
-
Аз също имам подобен проблем.Разликата е,че моят джип е на метан и на магистрала при изкачване светва чека(не винаги),след като прехвърля на бензин или пусна по инерция загасва.Така е от както го имам джипа(3,5 години).Не е метанов инжекцион и предполагам е от кофти смес,малко по-богатаили малко по-бедна.Разлика в мощноста няма.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар