Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно Окачването на Любимата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Относно Окачването на Любимата

Здравейте
    след дълта и тежка експлоатация по път и по предназначение дойде време за подмяна на амортисьорите а също и на някои тампони
    така
    въпросът ми е някой има ли пресни впечатления от марка и модел амортисьори - от къде мога да ги закупя и на каква цена
    мисля да взема и полиуританови втулки - също стои въпросът от къде и за колко
    в цялата тази работа най се очудих когато качихме вашината на стенда
    амортисьорите са сдали багажа окончателно докато в кормилните накрайници и носачите няма и грам луфт
    та по въпроса за амортисьорите и втулките - моля дайте идеи

ПП става дума за фронтера 2.0 спорт - къса база 1994 година
    BMW X6

До: Относно Окачването на Любимата

Погледнете хубаво хебелите и втулките на носачите от там идва яко тропане, а както се установи при мен проблем има и с предните тампони на купето.
    Втулки за носачите съм виждал по интернет, аз си поръчах за ресьорите такива и ги чакам да дойдат, като ги монтирам ще пиша.
    За амортисьорите нямам идея, мися че Марин ги беше сменял той ще каже каква марка/цена и дали е доволен.
    no signature no problems

Коментар

Вчера смених тампоните на ресорите, защото се разтропа колата и беше в задницата , като "немска овчарка".Сложих си оригинални, които са Исузо на следните цени:
      - предни 24.5 лева два броя
      - задни 19.50 лева осем броя
      За задните имаше и български по 8.00 лева, но не съветвам никой да си ги слага защото карат много малко а ремонта струва 150.00 лева.
      Задницата ми се вдигна с четири сантиметра.

Опел Фронтера 2.4I

Коментар

Много скъпа смяната.
        Там откъдето ги взе имаше ли тампони за исузу за предни носачи?
        no signature no problems

Коментар

Значи най много ме интересуват тампоните по стабилизиращите щанги отпред и по носачите
          за ресьорите отзад съм намерил много добро и евтино решение
          понеже съм си малко бруталист - на люлката на ресьорите - армиран маркуч дебелостенен със стоманена оплетка
          изкарва 20 000 км и уплътнява отлично особено ако е малко поизяден метала а предните втулки на ресьора - от исузо - 12 лв броя
          по проблемна ми е предницата
          макар и здрави втулките отпред са послегнали и е наложителна смяна макар че и така може да кара - иска ми се да не слагам гумени а полиуретанови - проблемът е че тук в Габрово не са и чували за такива в магазините и ме гледат девствено та затова ще пазарувам от софия и имам нужда от информация
          BMW X6

Коментар

в София също ще те гледат по същия начин като кажеш полиуретанови ! трябва ти специализирано място а аз такова не знам.... първо питай Венци Петров може да намерят за фронтера или може би в гладиатор в пловдив. Незнам.... иначе по интернет може да си поръчаш ама незнам как ще стане доставката.

А това с мъркуча отзад е несериозно, и 20 000 километра е смешен пробег, оригиналните изкарват по над 60 000. аз с такива от волга съм вече 30 000 и мога да си карам още доста. Втулките освен да уплътняват имат и виброабсорбиращ ефект който ти премахваш.
            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
              Много скъпа смяната.
              Там откъдето ги взе имаше ли тампони за исузу за предни носачи?
              Сигурно има,защото повечето оригинални части по окачването, които съм купувал са с марката на Исузо независимо че магазина е за части на Опел. Ако искаш мога да ти изпратя телефона за да попиташ конкретно?

Коментар

Аз предлагам да си погледнете и шарнирите.Моите не тропаха, само им бяха скъсани маншоните и познаите какво открих като ги свалих за да им сменя маншончетата!Като ги занесох на момчетата да ги рециклират ми казаха че от това нищо не става и да ги хвърля в някоя кофаЕстествено ми продадоха нови, идеята е че щарнира е непрекъснато натоварен и не тропа а в същото време е доста разбит!!!!

Fronty от къде ги купи тампоните???
                Рак, мерак и простак не се лекуват!!!

Коментар

Погледнете хубаво хебелите и втулките на носачите от там идва яко тропане, а както се установи при мен проблем има и с предните тампони на купето.
                  Втулки за носачите съм виждал по интернет, аз си поръчах за ресьорите такива и ги чакам да дойдат, като ги монтирам ще пиша.
                  За амортисьорите нямам идея, мися че Марин ги беше сменял той ще каже каква марка/цена и дали е доволен.
                  Fanatic e прав първо хебела и втулките на носачите,аз смених всички втулки на задният мост по точно на ресьорите,цената май беше около 150-180лв. оргинални немски(колко са оргинални )STEF-BMW
                  реши проблема с 15лв (някаъв майстор с матрица му ги направи)
                  и двамата сме доволни на това каране.За амортисьорите избрах тези смених и 4-бр: много съм доволен цена около 490ЛВ

след час ще сменяме на STEF-BMW НЕЗНАМ на каква марка той се е спрял?
                  OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Обикновенни газови "Монро".Маринхакер пропусна да пише,че неговите са жълти и са самонагаждащи се според терена,а моите са черни и два предни ги взех на 160лв.

Коментар

Мерси за идеите
                      наистина една втулка на хебела малко мърда - ще сменям наред
                      проблема ми със втулките на ресьорите е че преди мен джипа е каран от хора за които - то това джип няма чупене и нужда да пипаш нищо
                      резултатът е че металът на който лягат втулките на обеците е доста изяден и оригиналните такива хлопат - сиреч полза от тях никаква
                      затова слагам гореспоменатият маркуч - разбира се след шев и кройка
                      за мен 20 000 са достатъчно голям пробег между 2 обслужвания
                      а ремонта си го правя сам защото това ми е част от кефа
                      относно цената за смяна на втулките на ресьорите - много ви взимат
                      работата е за 1 час на двата включително и мазането между листовете
                      и поставянето на подложки
                      благодаря още веднъж
                      BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от Fronty Преглед на мнение
                        Ако искаш мога да ти изпратя телефона за да попиташ конкретно?
                        Да ще съм благодарен.!
                        no signature no problems

Коментар

Да ще съм благодарен.!
                          8 31 31 61

Коментар

Това е олимпия на Козлудуй! Имат всичко или ако го нямат го доставят но цените са почти като в официялния представителИмат и още един магазин на семинарията.
                            Рак, мерак и простак не се лекуват!!!

Коментар

Точно тъка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X