Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Падане на мощност

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Падане на мощност

Джипката ми е ОФБ 2.2dtl.При движение по наклон /изкачване/ и подаване на газ за ускоряване на 2500 об.рязко пада мощоста и не може да увеличи.Температурата се качва и скоростта не се вдига повече от 90км .Светва чек лампичката.
    Спиране и прстои от 2мин .джипката си тръгва нормално до следащата ситуация.Това го прави само при натоварване и при повишаване на оборотите "изнанагорно".
    Карана е на сервиз ,но да се диагностицира поврeдата трябва да се закара с гореописания дефект.
    Моля за съвет.

От: Падане на мощност

Провери си горивния филтър на първо време да не е запушен и го смени.

Коментар

Провери и вакуум маркучите!

Коментар

На равен път нормално ли е ускорението? Има ли как да се следят живи данни с лаптоп по време на изкачване по наклон и да видите какво не е в ред?
        First Man, then Machine!
        Lada Niva
        Honda XR 400

Коментар

А пък аз мисля ,че след като се разглобят и почистят смукателните колектори и отворите на главата около клапаните проблема ,ще изчезне . Най вероятно имаш много налепи ,което ограничава притока на въздух ,и поради това разтоварващия клапан на турбото отваря и светва чек лампата .Предполагам ,че на равно става същото на около 120-130 км/ч и ,след като загасиш автомобила всичко идва по местата си и чека не свети .
          Напред и нагоре
          Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
          0886769809-Юлиян
          kiko00@abv.bg

Коментар

Закарах го на един майстор и той ми прочисти дебитомера.Запуши ми и ЕГР

Коментар

И проблема изчезна ли ?
              ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

На моята имах такъв проблем беше дебитомер
                vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
                Suzuki GSR600 98 hp
                Nissan Pathfinder 174 hp
                0878222 три 3 шест

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
                  И проблема изчезна ли ?
                  За малко (може би )и после пак ще се появи в по тежка фаза . При мен беше така и го разбрах по трудния начин.
                  Напред и нагоре
                  Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
                  0886769809-Юлиян
                  kiko00@abv.bg

Коментар

Да изчезна .Но ЕГР го включих пак защото започна да свети чеклапата

Коментар

Първоначално публикуван от nacho59 Преглед на мнение
                      Да изчезна .Но ЕГР го включих пак защото започна да свети чеклапата
                      На този мотор освен затапване трябва да се променя и софтуера за да не търси ЕГР-а. Сложничко е....
                      no signature no problems

Коментар

Здравейте колеги, преди една седмица се сдобих с ОФБ ДБ 2.2 DTH 2003г. Не съм спец по двигатели, но знам като цяло устройството и ако нещо не ми е ясно не ме е срам да питам.
                        Та въпросът мисля че е точно по темата - ЕГР-а ми забива точно след натоварване на двигателя, примерно спиране на скорост. Губя мощност, влиза в авариен режим ... в общи линии все гадни неща. Налага се след това да сляза да бутна с една отвертка оста на ЕГР-а и той да си проработи. След изгасяне на двигателя обаче (за да изчисти аварийния режим) понякога ЕГР-а отново блокира. Пръсках с WD и други смазочни материали, но ефекта е нулев. Има ли някой тесен специалист, да каже как се маха тая ... (нов съм няма да псувам). М/у другото съм от Варна така, че ще е хубаво сервиза или спеца да е от района Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X