Обява

Свий
Няма добавени обяви.

опел фронтера не пали

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• опел фронтера не пали

Здравейте,
    имам фронтера бензин - газ.От известно време не пали на газ а на бензин се мъчи горката аха да умира докато позагрее.Преди поне сутрин на хладно палеше на газ после стане ли жега до тук, сега изобщо ((((( Някой имал ли е такива проблеми ?

От: опел фронтера не пали

Фронтера бензин-газ не пали?
    Дай поне малко инфо - да има на какво да хвърляме боб...
    2.4, 2.2?
    обикновена АГУ, ГИ?
    Кога си сменял свещи, въздушен филтър, палец, делко?

Как върви на бензин - като я изкараш на "правата" набира ли, глъхне ли?
    Чек енждин свети ли?
    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Марка Opel
      Модел Frontera
      Подмодел Frontera A
      Модификация 2.2 i (136 Hp)[IMG]file:///C:/Users/Mirosvet/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG]
      Горивна система Многоточково впръскване (многоточков инжекцион)[IMG]file:///C:/Users/Mirosvet/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG]
      На бензин като паля сутрин така се менят оборотите че будя комшиите...като загрее работи като пчеличка ,върви тегли нема яд, това е единият проблем///син ми вика има едно регулатор на ниските ли какво ли зацапало се !!!! Защо обаче на газ пали кога си иска (((((свещи филтър миналата година, палец и делко не знам да е сменяно , аз не пипам по колата защото не разбирам....а това чек енжин ако е едно каро кранче вътре на таблото присветва после гасне преди го правеше само на газ и не съм имал проблеми сега обаче светне гасне и на бензин толкова знам това казвам (((

Коментар

Колега със тия обяснения трудно ще намериш някой дето ще се хване да гадае какъв ти е проблема!
        Ако ти не си наясно какво става, накарай синът ти да обясни ако може по разбираемо. Като за начало пиши от кой град си -може и да се намери доброволец да я погледне тая кола.
        По напред друг колега попита какво е газовото - обикновенно или газов инжекцион. По опитите за палене направо на газ предполагам е обикновенно. А това води до друго предполагане че е омазан монтажа, спестени са симулатори на няколко датчика и в резултат на това компютърът е ошашкан тотално.
        Ама само предполагам. Ако знаехме повече щяхме и да предполагаме повече!
        Хайде със здраве и дано да си ми разбрал намека!!!
        Поздрави!
        Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Мерси за отговорите...ама като не разбирам нищо ....нейсе, ще го водя на доктор специалист

Коментар

Първоначално публикуван от korkodil Преглед на мнение
            Мерси за отговорите...ама като не разбирам нищо ....нейсе, ще го водя на доктор специалист
            И пак не каза откъде си... ???
            ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Първоначално публикуван от VladimCho Преглед на мнение
              И пак не каза откъде си... ???
              Защо , софтуера за диагностика е разпределен по географски райони ли ?
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
                Като за начало пиши от кой град си -може и да се намери доброволец да я погледне тая кола.
                По напред друг колега попита какво е газовото - обикновенно или газов инжекцион.
                Ама само предполагам. Ако знаехме повече щяхме и да предполагаме повече!
                Хайде със здраве и дано да си ми разбрал намека!!!
                Поздрави!
                -Владо,пропуснал СИ,много точното мнение на колегата!
                -Нали питането е във форума,--без информация не става.

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                  -Владо,пропуснал СИ,много точното мнение на колегата!
                  -Нали питането е във форума,--без информация не става.
                  Нищо не съм пропуснАл

Информация ( ако под това се разбира картинката на проблема ) колегата е написал в първия пост .
                  Обяснил е после и кое- какво е сменял и кое - не .
                  И въпреки , че пита във Форума , накрая е споделил и какво е решил :

Първоначално публикуван от korkodil Преглед на мнение
                  ...ама като не разбирам нищо ....нейсе, ще го водя на доктор специалист
                  .... та независимо откъде е , каквото и да предполагаме тук , колегата е взел правилното решение , щом му свети чек-енджина. Очевидно е намерил и "лекар"

Хубаво ще е ако после сподели каква е диагнозата и лечението .

Само не помня на този модел дебитомера дали беше капсулован , щото ако е така - кофти работа
                  Последно редактирано от Vlado_Ts; 19-08-14, 12:08.
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                    Защо , софтуера за диагностика е разпределен по географски райони ли ?
                    Именно! Е този ред на мисли да ми препоръчате някой добър диагностик в София? Лозан го пропуснете, защото моята кола му е карък...
                    ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

До италианеца има едно сервизче-доволен съм от работата им.Ако не си ходил там де...

Коментар

Фронтерата не пали.... а и не е била палелна, може би от година и половина...
                        Мотора и е 2.4 - без газова... Не стига бензин до дюзите -грам!.... явно е помпа. (може и горивен затлачен филтър) или...?!
                        На тозо мотор горивната помпа е електрическа нали? Не се чува никакъв звук, съмнявам се да е механична?!

Коментар

Електрическа е, намира се в резервоара. В кутията с бушоните и релетата при двигателя броиш 6-ти бушон от ляво надясно: 25А - той е за бензиновата помпа. Разкачи някой бензинов маркуч и подай ток от акумулатора директно на помпата да видиш дали ще потече.
                          Зад левия фар има едно реле за бензиновата помпа - то има навика да се окислява и да не дава добър контакт.
                          Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                            Електрическа е, намира се в резервоара. В кутията с бушоните и релетата при двигателя броиш 6-ти бушон от ляво надясно: 25А - той е за бензиновата помпа. Разкачи някой бензинов маркуч и подай ток от акумулатора директно на помпата да видиш дали ще потече.
                            Зад левия фар има едно реле за бензиновата помпа - то има навика да се окислява и да не дава добър контакт.
                            Благодаря ти,за инфото! Оказа се помпа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X