Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Присвирване при потегляне на Фронтера Б 2.2ДТИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Присвирване при потегляне на Фронтера Б 2.2ДТИ

Здравейте колеги, от няколко месеца съм горд собственик на Фронтера 2.2ДТИ 2003г. дълга база, колата е перфектна за сега, харчи малко около 7.5/100 извънградско, много пъргава за размерите си машина, пробвал съм я вдига спокойно 150км/ч по добра магистрала, сигурно може и повече но става нестабилна.
    Та мога още да се хваля но направо на проблема който ме притеснява.Забелязах че при по-рязко потегляне на полусъединител присвирва, най-вече при потегляне на наклон със завой, сякаш превърта едната гума.Та какъв може да е проблема, съединителя иначе отделя ниско, превключва си нормално, а също така при преминаване от първа на втора, при изключване от първа се чува едно прищракване отпред, при другите предавки го няма това нещо, нормално ли е това?
    Не съм ходил в сервиз да питам , искам първо да събера повече информация за това.Та някой ако знае какво може да е, или е имал подобен проблем моля да сподели.Благодаря предварително.

От: Присвирване при потегляне на Фронтера Б 2.2ДТИ

Първоначално публикуван от gnavota Преглед на мнение
    ...Забелязах че при по-рязко потегляне на полусъединител присвирва, най-вече при потегляне на наклон със завой, сякаш превърта едната гума...
    Случайно да карате с чисто зимни гуми, ако е така особено в жегите и нагрятия асфалт почват да свирят доста, особено по завои...? Другия вариант, случайно да си карате с включено 4X4, ако е така ще приплъзват някои от гумите и има опасност да прецакате нещо по трансмисията ако карате така по асфалта?
    И напишете в профила си откъде сте за да Ви се помогне по-лесно.
    Последно редактирано от Еделвайс; 09-07-14, 18:18. Причина: пояснение

Коментар

Правилно масло в задния диф 75в140 с добавка за лсд и преглед на каретата на задния кардан.
      Николай Георгиев 0+
      тел.0887357722

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
        Случайно да карате с чисто зимни гуми, ако е така особено в жегите и нагрятия асфалт почват да свирят доста, особено по завои...? Другия вариант, случайно да си карате с включено 4X4, ако е така ще приплъзват някои от гумите и има опасност да прецакате нещо по трансмисията ако карате така по асфалта?
        И напишете в профила си откъде сте за да Ви се помогне по-лесно.
        Не е от гумите със сигурност, може би по-точно прискърцва като от метал, значи задържам на полусъединител при включване към главен път от наклон и при потеглянето наляво се чува силно скърцане, присвирване отпред като чели от дясно.През другото време го няма това нещо.
        Иначе съм от Благоевград.

Коментар

На мен ми се струва, че се чува някъде отпред. Маслото не съм го сменял наистина ще го имам впредвид

Коментар

Не е от гумите със сигурност, може би по-точно прискърцва като от метал, значи задържам на полусъединител при включване към главен път от наклон и при потеглянето наляво се чува силно скърцане, присвирване отпред като чели от дясно.През другото време го няма това нещо.
            Иначе съм от Благоевград.
            Имал съм подобно скърцане и почукване и се е появявал при каране по черен път, причината при мен беше разбити шарнири, но най-добре ще е да се прегледа отдолу обстойно джипката ти за всякакви луфтове за да се елиминира по-малко причини, инак ще се гадае...

Коментар

Момчета може би наистина е от гумите( надявам се ), голем срам .

Коментар

Момчета може би наистина е от гумите( надявам се ), голем срам .
                Гуми в завой не "свирят щото е горещо". Колкото пъти са ми "свирили гуми" все до подмени и баланс на предница е опирало (и на гуми съответно, щото си отиват бързо). Все пак, промени налягането на гумите(заводското е само препоръчително). Сложи поне 0.2 атм повече от сегашното, или пък свали с толкова. Ако свиренето не спре - баланс на предница(и още много други неща). В момента ми свири предна дясна но не в завой а при по-здраво натискане на спирачки. Знам, че ме чакат подмени на доста шарнири и баланс ама ще утрае до напролет. А и ми харесва. На пешеходните пътеки. Има едни "негово величество пешеходецът", дето тичат до пътеката, а на нея започват да се разхождат бавно като породисто прасе на чикагско изложение и гледат на другата страна. Звукът от свиренето на гумата им действа "ускоряващо".
                ПП. Едновремешните "жигулски" гуми се износваха в средата ако са пренапомпени и в краищата, ако са недонапомпени. Сегашните, корлкото и да ги пренапомпиш, не могат да се износят в средата, но друса много. Но ако са недонапомпени краищата си отиват(и свирят в завой). Откакто не карам лада(вече 25 г.), винаги помпя 0.2 атм отгоре на "заводското".
                Последно редактирано от bogilloff; 14-08-14, 23:12.
                ОФБ ДБ X22SE
                Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X