Бях писал последно в темата за ламда сонда, но проблемът ми се отплесна в друга посока та, затова пиша нова тема. Установих, че не ми работи подгряването на ламда сондата и тръгнах по жицата... Та жицата в вързана със захранването на бензиновата помпа, след това следва бушонче 15А, което е здраво и, на което пак няма +12В. Продължавам натам и стигам до релето на схемата. Стигнах до там, че му свалих капачето за да го разгледам за нагоряла спойка, няма таква. При подаване на контакт се чува цък и сработва само едното реленце в голямото реле, а лявото (на схемата) не получава ток и не залепя контакти. При бутване на контакта ръчно се чува, как помпата завърта, а и колата пали от половин оборот, иначе се мъчи няколко секунди, а като е по-студено времето повечко. На краче 85b на релето според мен компа трябва да пуска минус за да затвори контакта, но не го прави. Проследих жичката, отива директно в големия сноп на входа на компа, няма манипулации по нея. Странно ми е обаче, как досега съм карал на бензин без да ми работи помпата? Ако тези, които са монтирали метана у Италия са бъзикнали нещо пак ще трябва да я чувам таз помпа по някое време, все пак паля на бензин, а и на бензин колата върви доста прилично. Не съм срещал никъде по колата допълнителна помпа?!?! Следих преди запалване, по време на запалване и работа на мотора дали проблемното реленце ще щракне... уви не. Та в този ред на мисли... лесно с малко манипулации мога да направя подгряването на ламдата да ми работи постоянно при подаване на контакт, а помпата само, когато е на бензин за да не се тормози излишно, но ми е изключително странно, как така се движа без бензинова помпа? 
P.S. Забравих да допълня... Компа ми изписва грешки свързани с некоректен сигнал, или липса на сигнал от имобилайзер! А пък аз доколкото знам нямам такъв!? Та може би затова не иска да пусне релето на помпата...

P.S. Забравих да допълня... Компа ми изписва грешки свързани с некоректен сигнал, или липса на сигнал от имобилайзер! А пък аз доколкото знам нямам такъв!? Та може би затова не иска да пусне релето на помпата...
Коментар