Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тъп проблем с ОФА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тъп проблем с ОФА

Здравейте колеги, имам един тъп проблем с ОФА. Джипа се се движеше до вчера, опитах да го преместя от паркинга но като включа на 1-ва, джипа скача 20см. напред и остава там, същото се получава и на задна. Все едно ск. кутия няма общо с двигателя. Съединителя не го усещам да боксува, помпата си работи и отделя. Обаче животното не помръдва, при вкарана 1-ва го форсирам като на свободна. Така е и на всички режими.
    ОТ вчера го мисля но за сега нищо
    Който оцелее ще закусва!

От: Тъп проблем с ОФА

Опита ли на бавни какво се случва ? Ако пак не иска, остава съединител, счупен феродов диск примерно ...
    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

не става и на бавни нищо
      Който оцелее ще закусва!

Коментар

Имам някакъв спомен за проблем с вилката, дето трябва да премести лагера.
        Без отваряне няма да мине.

Коментар

Два случая съм имал такива на други автомобили .

В единия случай (на микробус Мерцедес) беше заклинила вилката между първа и задна . Но ако е такъв и този случай - няма да влиза ни първа , ни задна , ни на която и да е .

В другия случай ( на Транзит ) беше отчупен зъб на пиньона и беше заклинил диференциала. Картината беше същата като описаната от колегата - помръдва малко напред или малко назад на четвърт оборот на колелетата - и до там . Двигателя се мъчи , а буса се напъва да си повдига гъза.
          И пак работата стана отведнъж - без никакви признаци преди това.

Това само за информация .

ПС .Сега ми идва на акъла , че за да се локализира проблема : ако е в задния диф , откачваш задния кардан откъм дифа и включваш 4х4 . Ако потегли .... ясно .
          Последно редактирано от Vlado_Ts; 13-06-14, 11:20.
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Добре, важното е че имам вече насоки. Ако на някой му дойде на акъла още нещо да пише
            Който оцелее ще закусва!

Коментар

пробвай на загасен двигател как включва скоростите. Ако усещаш, че ги превключва, включи на загасен двигател и после запали директно на скорост. Ако пак не става легни и демонтирай долната помпа на съединителя и пробвай без нея/може да е блокирала.

Коментар

Единственото логично нещо при тия симптоми е долната помпа да е блокирала или да е скъсала съединител.
                Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Дали ще се разминеш без сваляне на скоростите може лесно да се разбере. Вземи един приятел, или приятелка под ръка и го накарай да седне на шофьорското място. Дръпнете ръчната, а ти се заври под колата и гледай докато се натиска педала на съединителя дали мърдат буталото на долната помпа и вилката. Ако мърдат... извикай някой да те изтегли. Ако виждате зор и с това откачи кардана към задния мост, запали мотора за да имаш серво на спирачките и волана и така пак с теглене стигни до сервиза...
                  ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Каква беше развръзката?
                    Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                      Каква беше развръзката?
                      Тайна,тука се пише само когато има проблем,а как е решен-нема никакво значение.Вече като извие некой,аз съм пас-нищо не разбирам.

Коментар

Неее,започналия темата не е от тези,просто е забравил...
                        Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Опс, сори колеги, забравил съм просто защото човека си взе колата и реши сам да си я прави, по късно от други хора разбрах че просто е счупила кутия. Човека е сменил кутията и нещата се оправили.Подробности не знам и затова не ги споменавам, нямам идея дали е имало счупена вилка, изронени зъби или нещо тотално помляно като детайл. Само това ми казаха като попитах какво е развитието по колата. Извинявам се още веднъж за пропуска ми да пиша, нищо не е направено умишлено от моя страна.

И честита нова 2015г. колеги
                          Който оцелее ще закусва!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X