Обява

Свий
Няма добавени обяви.

полтъргайст в ОФА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• полтъргайст в ОФА

Здравейте, Колеги
    споделям един проблем , който няма решение до този момент. Като пусна някаква консумация при работеща кола ми светва леко лампата на акумулатора. Второ при пусната някаква консумация например фарове колата не иска да пали, въобще не цъка нищо- давам на късо на стартера върти и пали. |Трето спирам я под наклон с муцуната нагоре пак този проблем на пали и това е ! Беше ме вбесила и мислих да я нарежа с брадвата, ама продадох другите коли и пак я оствих за зор заман,По принцип е много гледана - направих и основен ремонт , сложих и твърд маховик , съединител от камионче , нови карета абе сумати неща. За този проблем направих алтернатора, прегледах кабелите под радиатора , профилактика на стартера и кой знае още какво и няма и няма!

Надявам се някой да има решение!

Поздрави

От: полтъргайст в ОФА

Колега вземи един мултицет запали колата и измери показанията на акумолатора при работещ двигател .
    Без консумация и после с включена консумация(фарове или парно примерно) ,след това кажи какво показва . Щом свети леко лампата на акумулатора аз мисля ,ч е реле регулатора на динамото е заминал (най-вероятно електрониката или четките ). Почисти си клемите на акумулатора и масите към купето и двигателя. След замерването ще е по ясно .
    Напред и нагоре
    Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
    0886769809-Юлиян
    kiko00@abv.bg

Коментар

Ако не се справиш, ела да е гледаме.
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

На мен ми прилича най-много на проблем в контактния ключ, щом пали като се окъси стартера.

Коментар

Реле регулатора е сменено преди два дена, динамото е в перфектно състояние, клемите са чисти! Контактния ключ е правен 100 пъти, допълнително съм извел и бутон за стартера и пак не пали като има консумация! Утре ще го замеря пак но по принцип зарежда отлично.

Поздрави

Коментар

За елиминиране на един вариант, пробвай с друг акумулатор.

Коментар

Първоначално публикуван от titan Преглед на мнение
              Реле регулатора е сменено преди два дена, динамото е в перфектно състояние, клемите са чисти! Контактния ключ е правен 100 пъти, допълнително съм извел и бутон за стартера и пак не пали като има консумация! Утре ще го замеря пак но по принцип зарежда отлично.

Поздрави
              Защо не отидеш при Калоян /Густав 6х6/? На Раковска след Сливница в дясно.

Коментар

Абе да не ви разправям ходих на Раковска през цялата улица в една пряка много добър майстор абе. Алтернатора ти е перфектен ми вика , даже ти отрязох две излишни жички дето някой си ги пуснал допълнително. Качвам карам и пак нищо така една година , сменям акумулатори незнам какво и пак нищо. Свалям го сега и го нося на един майстор в младост човека ме гледа и звъни след малко и ми вика Краси как е работил като му няма жиците за лампата на таблото и ми обяснява - това е бошов алтернатор и той единствено работи така пуска жиците монтирам и пак нищо.

Коментар

Кажи каква е Фронтерата дизел ,бензин рождена дата
                  Напред и нагоре
                  Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
                  0886769809-Юлиян
                  kiko00@abv.bg

Коментар

ОФА дълга база 2.3 тди 1993 година без клима

Коментар

Ако си направиш труда да изровиш темата, в която съм описал решението на проблема с непаленето, ще се отървеш от "полтъргайста" за 10 минути. Ако пък не ти се рови ми звънни.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Няма маса към купето. Закачи един кабел от акумулатора за някой болт и пак пробвай.

Коментар

Първоначално публикуван от valchog Преглед на мнение
                          Няма маса към купето. Закачи един кабел от акумулатора за някой болт и пак пробвай.
                          При Фронтерите проблема е в плюса не в масата.
                          Николай Георгиев 0+
                          тел.0887357722

Коментар

При Опел проблема е навсякъде )))))))))

Коментар

Ще звънна на Куздов да видим! Ники благодаря за амортесьорчетата работят отлично!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X