Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ангреанжен ремък - Opel Frontera A Sport 2.0i

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ангреанжен ремък - Opel Frontera A Sport 2.0i

Здравейте колеги! Търсих подобна тема във форума, преди да пусна тази, но не намерих това, което търся и бих искал да ви попитам следното.
    Искам да си купя ангренажен комплект + водна помпа. Това, което ме безпокои е, че искам да поръчам частите онлайн, но не съм сигурен, че ще поръчам точно това, което ми трябва. Причината, поради която искам да поръчам частите онлайн е, че цените, които ми предлагат са чувствително по-ниски от магазините за авточасти. Ангренажен ремък според моето проучване е със 111 зъба, а според консултанта от въпросната фирма е със 146 зъба... От тук следва и разликата във водните помпи (предполагам), т.к. отново според моето проучване е със 21 зъба, а според същия този човек тази помпа с 21 зъба става на ремък със 146 зъба. Молбата ми е ако някой от вас скоро е сменял ангренажния ремък и все още помни какви са необходимите части за този мотор, да сподели. Ще бъда благодарен!

Номер на двигател е: C20NE14550585 ; Рама: SED52SUD2NV515757

От: Ангреанжен ремък - Opel Frontera A Sport 2.0i

Разглобваш и със старите части за мостра купуваш.Шасито не го чете коректно opel eps или е от първите 92-93 г .Според номера на двигателя трябва да е 111 зъба, VKMC 05401 това е комплект ангренаж+помпа може да се сглоби за под 70 лв с читави части.
    Персонален поздрав за всички в народното събрание /Господ да ви убие,Аллах да ви вземе,Чумата да ви тръшне,Синовете ви зетьове да ви доведат.АМИН/

Коментар

Първоначално публикуван от dodo_x Преглед на мнение
      Разглобваш и със старите части за мостра купуваш.Шасито не го чете коректно opel eps или е от първите 92-93 г .Според номера на двигателя трябва да е 111 зъба, VKMC 05401 това е комплект ангренаж+помпа може да се сглоби за под 70 лв с читави части.
      Е да , ама как ще стане работата онлайн ?

Иначе на моя C20NE водната помпа е с 25 зъба , което е логично пък ремъкът да е със 111 ( макар че неговите не съм ги броил) .
      Това го споменавам само за информация , не като препоръка , щото тук се срещат какви ли не твърдения В една друга тема например , един юнак твърдеше че ангренажния ремък се опъва от водната помпа и беше готов да скочи на бой за което . После се оказа , че в C20NE има лееекинка разлика в зависимост от това дали е монтиран на лека кола или на Фронтера .....а неговия май беше от Омега ....
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Отваряш капака на ангренажа и гледаш-ако има 4 колелца ( колянов вал,разпределителен вал,ролка и водна помпа)си с дългия ремък и съответната помпа.Ако ролките са само 3 (колянов вал,разпределителен вал и водна помпа си с късия ремък). Освен това при покупка онлайн имаш право да върнеш стоката до 7 дни,ако е в ненарушен търговски вид. Все пак питай продавача за опцията за връщане!

Коментар

Привет! След разглобяване и първобитно броене (поне докато не стигнах до надписите по ремъка), установих, че ремъка е със 111 зъба, обтяжа ролка няма, а водната помпа е със 21 зъба. Ремъка в момента е Gates 5047, по който вече лесно може да се ориентира човек :-) Благодаря на всички за мненията и препоръките!

Коментар

Това са части, от които не бива да се пестят пари, а за да ти е по-евтино иди в един от официалните представители на SKF за България, основният им магазин и склад се намира на края на Орландовци. Можеш да им звъннеш преди това за да ти кажат цени. Убедил съм се, че дават едни от най-ниските цени, ако гадаеш, коя е фирмата пиши ми на лични за да не правя реклама тук. Предлагат освен SKF читави марки като Gates и т.н...
            ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X