Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Умряла PSG16 - от тук накъде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Умряла PSG16 - от тук накъде?

Давайте съвети само ако сте сигурни в това което казвате. От мен:
    -псг16 не се ремонтира, програмира, тества на стенд и части за нея НЕ се продават.
    -механична помпа на този двигател НЕ може да се пригоди.
    Двете разумни опции са - рециклирана помпа или колата за части и скрап. И не в Солун ами и в солунската митница да прати помпата-все тая.
    0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
    Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
    Суперскан България www.decbg.com
    Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

kiki.t е прав за помпата. От друга страна изчетох мнения на хора, които реално са сменяли такава помпа, не от България. "Напасването" на стара помпа също си е разправия, и то голяма. Не е невъзможно, но как ще съм сигурен после с тази кола, като знам, че може да угасне някой ден пак по същият начин?!

Колата за части и скрап, при положение, че двигателят само е аут, ми се струва като доста пари, хвърлени на вятъра- като знам колко ми излезе до тук, определено не е опция.

Конверсията към старата помпа (не към механична ) започва да ми се струва не лош вариант. Вярно, че е доста работа, но в крайна сметка получавам нещо работещо. Все пак, за тая помпа има вариант да остане жива до живот, ако се модифицира да не горят транзистори и т.н., нали така..
      Притеснява ме само, че може да има и други разлика, освен компютъра, окабеляването и турбото.

Моля ви, ако има някой с такава кола, 116кс от София, да ми пише на лични, и да ги сложим една до друга, да видим всички разлики.

Коментар

мм
        Последно редактирано от stilnik; 01-03-14, 09:34.

Коментар

"... -механична помпа на този двигател НЕ може да се пригоди."

Би ли конкретизирал защо мислиш така? Ако е до монтажа - това се прави, ако е до настройката на помпата - това е друг въпрос/ въпрос , който е решим/. То майсторите, на Опел 1.7D с мотор исузо Y17DT, с двустпенните дюзи слaгат механична помпа и хората са доволни , че колата им работи вече без проблем и я ползват без страх ,че ще ги остави някъде.
          Последно редактирано от stilnik; 01-03-14, 09:20.

Коментар

Първоначално публикуван от GTipo Преглед на мнение
            kiki.t е прав за помпата. От друга страна изчетох мнения на хора, които реално са сменяли такава помпа, не от България. "Напасването" на стара помпа също си е разправия, и то голяма. Не е невъзможно, но как ще съм сигурен после с тази кола, като знам, че може да угасне някой ден пак по същият начин?!

Колата за части и скрап, при положение, че двигателят само е аут, ми се струва като доста пари, хвърлени на вятъра- като знам колко ми излезе до тук, определено не е опция.

Конверсията към старата помпа (не към механична ) започва да ми се струва не лош вариант. Вярно, че е доста работа, но в крайна сметка получавам нещо работещо. Все пак, за тая помпа има вариант да остане жива до живот, ако се модифицира да не горят транзистори и т.н., нали така..
            Притеснява ме само, че може да има и други разлика, освен компютъра, окабеляването и турбото.

Моля ви, ако има някой с такава кола, 116кс от София, да ми пише на лични, и да ги сложим една до друга, да видим всички разлики.
            на колко оценяваш нервите, които ще похабиш по конверсията?
            как ще се почувстваш, да тръгнеш на работа или на почивка и постоянно да мислиш, кога ще угасне пак и ще ти провали плановете?
            аз лично, съм имал 2 такива случая / с други марки/ и съм ги продавал на парична загуба, но съм си спестявал всичко останало................ все пак, при тези "нови" коли, дето си купуваме, всичките на 120хил.км., този риск трябва да е пределно ясен предварително.

Коментар

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
              "... -механична помпа на този двигател НЕ може да се пригоди."

Би ли конкретизирал защо мислиш така? Ако е до монтажа - това се прави, ако е до настройката на помпата - това е друг въпрос/ въпрос , който е решим/. То майсторите, на Опел 1.7D с мотор исузо Y17DT, с двустпенните дюзи слaгат механична помпа и хората са доволни , че колата им работи вече без проблем и я ползват без страх ,че ще ги остави някъде.
              При псг 16 цялото управление на двигателя (ЕКУ) е в ГНП-то. Първо, ако някаква механична въобще пасне, няма как да и регулираш статичния аванс. Да не говорим за количествата гориво. С какво ще се управляват всичките периферни агрегати - турбо (тука е с променлива геометрия), ЕГР, датчици и тн. Да се вкараш в такъв филм е лудост...Заводски рециклирана помпа струва около 4К. Това при връщане на старата. Ако човека иска да кара нормален автомобил а не незнайна самоделка - това само е варианта. И не бъркай случая със 1.7. Там конверсията е сравнително лесна (макар че след нея колите никога не работят както преди).
              0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
              Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
              Суперскан България www.decbg.com
              Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Когато сложиш механична помпа - нямаш нужда от ЕКУто.
                На повечето коли ЕГР е отстранен , защото не са първа младост!
                Механиката и аванса се установяват с повече работа и тук е майсторлъка!
                Единственият проблем е турбото с променлива геометрия - но там се постъпва така , че да се разтовари при високи обороти.
                И съвсем не бъркам случая с 1.7. Конверсията е лесна за този , който знае какво прави.
                Е разбира се , все пак е конверсия. В името на надежността и безпроблемната работа ,може да се жертват някои параметри.Въпросът е какво се търси - надежност или параметри. А колкото до самоделките - то всяка втора кола в България след 100000км. става в един или друг начин самоделка, при наличието на "нови" части. От тук нататък всичко е въпрос на предпочитания!
                Последно редактирано от stilnik; 01-03-14, 12:08.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                  на колко оценяваш нервите, които ще похабиш по конверсията?
                  как ще се почувстваш, да тръгнеш на работа или на почивка и постоянно да мислиш, кога ще угасне пак и ще ти провали плановете?
                  аз лично, съм имал 2 такива случая / с други марки/ и съм ги продавал на парична загуба, но съм си спестявал всичко останало................ все пак, при тези "нови" коли, дето си купуваме, всичките на 120хил.км., този риск трябва да е пределно ясен предварително.
                  Отговора е "много кофти".
                  Но не мога да приема, че не може да се поправи, и ще трябва да я продавам, и да започвам отначало.

На предният ми "ненадежден" фиат му направих 80 000 за 5 години, и не ме остави нито веднъж на пътя. Не казвам че беше цвете за мирисане и той.

Имам идея за тази помпа, пожелайте ми късмет, аз ще ви държа в течение. Падам си малко IT, до сега развален компютър не съм оставял зад себе си

Нали затова е форума, за да си помагаме. Ако имате идея, винаги ще искам да я чуя.

А

Коментар

Първоначално публикуван от GTipo Преглед на мнение
                    Отговора е "много кофти".
                    Но не мога да приема, че не може да се поправи, и ще трябва да я продавам, и да започвам отначало.

На предният ми "ненадежден" фиат му направих 80 000 за 5 години, и не ме остави нито веднъж на пътя. Не казвам че беше цвете за мирисане и той.

Имам идея за тази помпа, пожелайте ми късмет, аз ще ви държа в течение. Падам си малко IT, до сега развален компютър не съм оставял зад себе си

Нали затова е форума, за да си помагаме. Ако имате идея, винаги ще искам да я чуя.

А
                    Пожелавам ти не само късмет, ами и идеята да е работеща и тогава даже хубав бизнес може да развъртиш с тези помпи!

Коментар

Преди 5-6 години беше така и с прословутите ВП44. Давай смело въпреки, че лично аз бих обмислил по-внимателно вариант с чисто механична помпа и турбо.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Ами то си е ВП44...
                        Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Е да де, ма нали били някаква друга версия. Не им разбирам на пущините.
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Между другото, ето варианта за 2к лв. –за който си мисли, че е 8000:

http://www.ebay.de/itm/Opel-Einsprit...-/281276267261

12месеца гаранция, пращаш си твоята помпа, те ти програмират тяхна, рециклирана.

Коментар

Защо не пробваш с български фирми за ремонт на автомобилни компютри.Потърси с гугъла, излизат 1-2 сериозни предложения.

Коментар

Какво стана с помпата, намери ли решение на проблема?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X