Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ОПЕЛ ФРОНТЕРА, 2.2 бензин, ECOTEC - проблем с ОБОРТОМЕРА ..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ОПЕЛ ФРОНТЕРА, 2.2 бензин, ECOTEC - проблем с ОБОРТОМЕРА ..

Първоначално публикуван от ItsmyLife Преглед на мнение
    ...разхода на гориво е : А95 - (извънградско 7-8/100)...
    Този разход как го засича? Малък ми се вижда. Нямам преки наблюдения върху бензиновия мотор. Единствено като докарвах на сина ми от Германия до тук ОФБ КБ ( бензиновия мотор, 136 к.с. ), под 9.5 л./100 км не успях да падна. Не беше натоварена много, скорост 110-120 км/ч и засичане от пълен до пълен резервоар.
    Казано е:
    -"Обичай ближния",
    щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

От: Проблем с паленето на Фронтера Б 2.2 екотек

Първоначално публикуван от fronterab Преглед на мнение
      .....Смених датчицитена разпределителния и коляновия вал, компютъра, датчици за температура наантифриза, бензинова помпа и свещи. ...
      На мен ми прилича на кофти кабели и лули. Тях диагностиката не ги хваща, трябва си читав диагностик. Намери от някъде за проба и виж дали има ефект.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
        На мен ми прилича на кофти кабели и лули. Тях диагностиката не ги хваща, трябва си читав диагностик. Намери от някъде за проба и виж дали има ефект.
        Да и аз си мислех за този вариант, но го отхвърлих, защото като впръсна спрей във въздуховода през отвора за мап сензора пали от четвърт, а без спрея се мъчи да запали ама без успех. Веднъж запалили и да позагрее пали веднага. По тази причина си мисля за проблем електриките по ДВГ-то и от тях проблем при управление на гориво-въздушната смес и количеството на подаваното гориво - в движение придърпва, забива и люлее оборотите на празен ход.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          Колега благодаря за мнението, днес отново се ровехме по фронтерката и установихме, че проблема идва от недобро смесообразуване на горивовъздушната смес на ДВГ. Според диагностиката и прегледа на инсталацията всичко е окей, а и компа не засича никакви грешки. Според мен има логика проблемите да идват от кофти горивна смес, обаче за момента нямам никаква идея за решаване на този казус и ако някой може да помогне със съвет за този проблем ще съм много благодарен.

Коментар

Първоначално публикуван от ItsmyLife Преглед на мнение
            Здравейте,
            Преди да Ви усведомя за решението на проблема изказан от мен .. бих искал да Ви благодаря за съветите, които ми дадохте, всички те ми помогнаха да придобия по-добра представа и идея за разрешаването на този ребус, благодаря Ви още веднъж и то най-сърдечно. Та при закупения от мен Джип, проблема се оказа .. окислена връзка при сноповете .. и проблем с датчика на ограничителя .. в момента проблема е отстранен .. Джипа е в страхотно състояние и се наслаждаваме на карането. Невероятна машина, харесва ми въпреки всички първоначални мои предубеждения относно тази марка и модел, разхода на гориво е : А95 - (извънградско 7-8/100) (градско 13-14/100).

Здравей, колега,

виждам, че темата е от преди година близо, но ще съм ти благодарен, ако наистина дадеш малко повече информация - къде точно е било това окисление и евентуално къде се намира въпросният датчик на ограничителя, тъй като съм със същия мотор и имам абсолютно същия проблем като твоя.

Благодаря предварително!
            Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Slav_P Преглед на мнение
              Здравей, колега,

виждам, че темата е от преди година близо, но ще съм ти благодарен, ако наистина дадеш малко повече информация - къде точно е било това окисление и евентуално къде се намира въпросният датчик на ограничителя, тъй като съм със същия мотор и имам абсолютно същия проблем като твоя.

Благодаря предварително!
              Поздрави!

... или някой друг, който е запознат с проблема? Моля помагайте, че се пищисахме с майстора

Поздрави на всички!

Коментар

и аз имам същия проблем на моята фронтера Б 2.2и 136коня 2000г.къса база.
                Ако някой се сеща защо отвреме на време ми светва чека и на диагностиката излиза датчик А слаба връзка или слаб контакт-
                къде са тия връзки по кабелите.някой знае ли?

Коментар

Страхотна тема стана няма що.4овека си оправи проблема и не иска да помогне на другите.Макар и със съвет.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X