Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повече масло в скорости и диференциали при Frontera B

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Повече масло в скорости и диференциали при Frontera B

Здравейте, не намерих подобна тема и искам да Ви попитам, вчера си смених маслото в скорости, раздатка и заден диференциал, но не знам какво ме накара след като протече от пробките да наклоня малко колата и да долея още малко. Задния диференциал е с LSD и по данни побира 1.9 л, но при мен побра 1.8 л. поради причината, че дърпахме маслото с вакум и вероятно е останало малко. След това под наклон сипах и останалите ми 200 мл., а в скоростите и раздатката е около 50-60 мл. в повече проблем ли е това?

Днес ще сменям и на предния диференциал маслото и ще съм изключително благодарен да споделите мнение да пусна ли да изтече "излишъка" или да си карам така?

От: Повече масло в скорости и диференциали при Frontera B

Първоначално публикуван от loxxxly Преглед на мнение
    Здравейте, не намерих подобна тема и искам да Ви попитам, вчера си смених маслото в скорости, раздатка и заден диференциал, но не знам какво ме накара след като протече от пробките да наклоня малко колата и да долея още малко. Задния диференциал е с LSD и по данни побира 1.9 л, но при мен побра 1.8 л. поради причината, че дърпахме маслото с вакум и вероятно е останало малко. След това под наклон сипах и останалите ми 200 мл., а в скоростите и раздатката е около 50-60 мл. в повече проблем ли е това?

Днес ще сменям и на предния диференциал маслото и ще съм изключително благодарен да споделите мнение да пусна ли да изтече "излишъка" или да си карам така?
    за толкова малко повече не е проблем, по принцип не е добра идея да е повече защото може да текне през семеринги или да хвърля през одушника, но толкова по-малко няма грижи.
    no signature no problems

Коментар

Благодаря за отговора, притеснението ми бе главно за диференциала точно за да не протече от някъде. Като го сметна реално има 250 мл. в повече на целия обем, което си е доста. Иначе ефекта от смяната е осезаем, изразяващ се в това, че преди смяната от 30 до 60 км. започваше едно бучене, а след тези километри се смесваше с вибрация по пода и засилване на бученето. След смяната всичко е ОК, скоростите включват много по-леко и мазно, а бученето и вибрациите изчезнаха напълно.

Коментар

Внимавай следващия път като го сменяш. Като развиеш пробките за доливане от там ще шурне веднага и ако колата е карана ще е много горещо това което изтича (няколкостотин градуса по памет). Горещо и мазно, падне ли по теб няма чистене. Може да се вкараш в голяма беля. Освен това пробките за доливане са обикновено на страничните стени а не отдолу и каквото тече от там прави струя перпендикулярно на стената преди да падне надолу, та има добър шанс да те олее целия.

Аз един път се разминах с такава ситуация на късмет, просто докато се натутам да развия пробките маслото беше изстинало. Иначе си ми влезе в ръкавите и добре ме омаза. Ако беше горещо....

Коментар

Благодаря за отговора, притеснението ми бе главно за диференциала точно за да не протече от някъде. Като го сметна реално има 250 мл. в повече на целия обем, което си е доста. Иначе ефекта от смяната е осезаем, изразяващ се в това, че преди смяната от 30 до 60 км. започваше едно бучене, а след тези километри се смесваше с вибрация по пода и засилване на бученето. След смяната всичко е ОК, скоростите включват много по-леко и мазно, а бученето и вибрациите изчезнаха напълно.
          250 за задния е доста, хоризонтирай колата изчакай да изстине 2-3 часа и развии пробката, изчакай да спре да тече и я завии. Така поне ще си сигурен че няма да стане проблем...
          no signature no problems

Коментар

Това за няколкото стотин градуса в диференциала не е вярно! Все пак достатъчно да е над 60ина за да е неприятно разливането му по кожата на човек.

Понякога, когато се предвижда каране по силно пресечени терени с постоянни наклони се препоръчва да се сипе малко повече от нормалното количество масло. Все пак, както fanatic е отбелязал, 250 мл. в повече са си 250 мл. в повече и не е зле да се намали малко нивото по споменатия начин.
            В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Благогаря много за бързите мнения утре ще поправя нещата.

Днес ми направи впечатление обаче от предния диференциал за разлика от задния изтече околко 100-150 мл. масло след като махнах пробката за наливане и се изравни. Колата е внос от Италия и предполагам, че едва ли някога е сменяно маслото. Също в сравнение със задния, маслото бе съвсем бистро все едно е сипано преди 100 км, може ли това да значи, че е карана значително по-малко 4х4 или това няма връзка с цвета на маслото в последствие?

Коментар

Първоначално публикуван от jja Преглед на мнение
                Внимавай следващия път като го сменяш. Като развиеш пробките за доливане от там ще шурне веднага и ако колата е карана ще е много горещо това което изтича (няколкостотин градуса по памет). Горещо и мазно, падне ли по теб няма чистене. Може да се вкараш в голяма беля. Освен това пробките за доливане са обикновено на страничните стени а не отдолу и каквото тече от там прави струя перпендикулярно на стената преди да падне надолу, та има добър шанс да те олее целия.

Аз един път се разминах с такава ситуация на късмет, просто докато се натутам да развия пробките маслото беше изстинало. Иначе си ми влезе в ръкавите и добре ме омаза. Ако беше горещо....
                Кандидатствай за наградата. Вече си представям как шурва няколкостотин градуса масло.Интересно , сега разбрах защо има и странични пробки . Сигурно за контрол на гравитацията .

Коментар

Благогаря много за бързите мнения утре ще поправя нещата.

Днес ми направи впечатление обаче от предния диференциал за разлика от задния изтече околко 100-150 мл. масло след като махнах пробката за наливане и се изравни. Колата е внос от Италия и предполагам, че едва ли някога е сменяно маслото. Също в сравнение със задния, маслото бе съвсем бистро все едно е сипано преди 100 км, може ли това да значи, че е карана значително по-малко 4х4 или това няма връзка с цвета на маслото в последствие?
                  Не леж на тая кълка предния диф се върти независимо дали си на 4х4 или не. А това че е бистро значи че автоджамбазина ти е долял каквото му е останало от тубата която е сипал в задния диф. Тъжно но факт.
                  no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                    сега разбрах защо има и странични пробки . Сигурно за контрол на гравитацията .
                    За оттичане на шлака...
                    Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

...Днес ми направи впечатление обаче от предния диференциал за разлика от задния изтече околко 100-150 мл. масло след като махнах пробката за наливане и се изравни. Колата е внос от Италия и предполагам, че едва ли някога е сменяно маслото...
                      По спомен в предния диф би трябвало да има около 1 л. масло! Тия 150 мл., които са изтекли от пробката не ми звучат добре. Е, все пак е изтекло някакво количество...
                      Сори, сега видях, че говориш за наливната пробка, а не тази за източване!
                      Казано е:
                      -"Обичай ближния",
                      щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
                        По спомен в предния диф би трябвало да има около 1 л. масло! Тия 150 мл., които са изтекли от пробката не ми звучат добре. Е, все пак е изтекло някакво количество...
                        Това е изтекло от пробката за нивото-било е в повече!

Аз пък мисля че няма да има грижи с тия 200мл. повече в задния диф.На всичките ми коли го правя този номер с наклона при сипване,и не е имало грижи.Я ги разхвърляйте тия 200мл. по ръкавите,да видите с колко ще е повече като ниво.
                        088пет722пет99
                        http://www.hydropompi.com/

Коментар

Ами навсякъде говоря за пробки за наливане, защото няма пробки за източване. Единия болт на задния диференциал мисля, че се явява пробка за източване, но не ми се занимаваше. Относно маслото и какво са сипвали джамбазите или собственика в Италия един господ знае.

Коментар

Ами навсякъде говоря за пробки за наливане, защото няма пробки за източване...
                            На предния диф пробката за източване е един от болтовете отдолу на дифа. Някъде по темите го имаше сниман, но не ми се рови. На задния наистина няма...
                            Казано е:
                            -"Обичай ближния",
                            щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Не знам как е при Фруктиера, но на повечето коли за които знам допълнителното масло в трансмисията е само полезно. За сметка на мъничко по-големи механични загуби осигурява доста по-добро мазане, особено при работа под наклон или при висока скорост. Тревогите за уплътнителните пръстени са неоснователни - ако текат, все едно трябва да се сменят. На ярко проблемни откъм загряване трансмисии съм сипвал до 70% повече и резултатът е бивал само положителен - включително протича по-трудно, защото поради понижената работна температура не успява да си изпече семерингите.

Не е чак изненадващо че маслото в предния диференциал е бистро. Даже и да се върти през цялото време, той не пренася мощност и съответно не се нагрява. Трансмисионните масла потъмняват главно от топлината (ако потъмняват от продукти на износването, работата е вече дебела).

п.п. а какво масло наля в скоростите? Че имаше някаква интрига при Фронтера и бая народ плака из Форума...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X