Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Фронтера А КБ - Съединител или раздатка ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Фронтера А КБ - Съединител или раздатка ?

Здравейте , колеги и за много години ! Дано тази година да поправяме по- малко !

Въпреки , че на мен не ми потръгва добре от към ремонти ...

Преди 2 месеца смених съединител , преди месец смених преден диференциал , а сега имам много странен проблем !

Както си карах на пета скорост , освободих от скорост и се опита да ми изгасне , аз го изфорсирах и вкарах пета , нещо изхърка ама пета си влезе , само , че от като подам газ и двигателя се форсира , а джипа не върви ... сякаш приплъзва съединителя ...

Влизат си скорости без хъркане , само ,че се форсира ,а не върви ...

До тук всичко звучи на съединител ... само че като му вкарах 4Н и си зацепи нормално , само че само на предното предаване ...

Като вкарам пак 2Н и вдигна едната гума във въздуха си върти гумата ...

Някакви идей ... аз си мисля , че нещата отиват към раздатъчна кутия !?

От: Проблем с Фронтера А КБ - Съединител или раздатка ?

Правилно си се ориентирал. Вероятно е износена вилката. Не е кой знае какъв проблем, но иска разглобяване. Има писано по въпроса.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

От описаното разбирам че ти е изчезнало задното, според мен проблема не е в раздатката а в задния мост, може да си скъсал полуоска ! Минавало ми е през главата и симптомите са като описаните
      ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от icakat Преглед на мнение
        Като вкарам пак 2Н и вдигна едната гума във въздуха си върти гумата ...

Някакви идей ... аз си мисля , че нещата отиват към раздатъчна кутия !?
        А като вдигнеш другата, пак ли върти?

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
          От описаното разбирам че ти е изчезнало задното, според мен проблема не е в раздатката а в задния мост, може да си скъсал полуоска ! Минавало ми е през главата и симптомите са като описаните
          Възможен е и този вариант. Вдигане на двете задни гуми с включено 4Н и въртене (на ръка!) на двете задни ще покаже. Ако се въртят, а кардана стои неподвижен - полуос или касета. Ако се върти и кардана - раздатка.
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Сещам се много лесен начин на проверка,включваш на 2Н и на първа - при това положение не би трябвало да тръгне колата според проблема та при това положение слез и погледни задния кардан дали се върти

Коментар

Ама има все пак вероятност да зацепи и да тръгне ... Въпрос на личен избор и умения. И по двата начина става.
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Благодаря ви много за помощта , колеги , отваряхме задното и там няма проблеми , явно нещата са от раздатката , ще допрочета подробно за наваряването на тези вилки , преди да разглобяваме и там ...

Коментар

Благодаря ви много за помощта , колеги , отваряхме задното и там няма проблеми , явно нещата са от раздатката , ще допрочета подробно за наваряването на тези вилки , преди да разглобяваме и там ...
                  Не ми се вярва да е от вилката. Иначе наваряването не е голяма философия
                  Opel frontera 2.4i

Коментар

отваряхме задното и там няма проблеми
                    Капака на дифа ли махнахте ? Ако е скъсана полуоска отвън не си личи,в ръкава се къса,За лесно диагностициране виж в предишния пост какво съм писал !

Коментар

Добър тест , колега !

Не върти кардана ...
                      обаче нещата май отиват пак към съединител , защото забелязахме , че има зацепване само на 4л и то само в на ниски , после пак охлабва и няма тяга !
                      Възможно ли е някой зъб на претискателния диск да се е счупил ? тогава скоростите влизат ли си нормално ?
                      А тези толкова често авариращи помпички могат ли да създават подобни ядове ?

Коментар

Ако е счупено феродото може да опитва да тръгне ... не е от помпите това

Коментар

Добър тест , колега !

Не върти кардана ...
                          обаче нещата май отиват пак към съединител , защото забелязахме , че има зацепване само на 4л и то само в на ниски , после пак охлабва и няма тяга !
                          Възможно ли е някой зъб на претискателния диск да се е счупил ? тогава скоростите влизат ли си нормално ?
                          А тези толкова често авариращи помпички могат ли да създават подобни ядове ?
                          Може и от помпата да е тя е саморегулираща но е малко вероятно по скоро ти е заминал съединителя
                          Opel frontera 2.4i

Коментар

Първоначално публикуван от filth Преглед на мнение
                            тя е саморегулираща
                            Какво и е саморегулиращото на таз помпа ?

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
                              Какво и е саморегулиращото на таз помпа ?
                              Има клапан, който затваря системата, за да направи налягане тоес когато започне да си заминава съединителя започва да създава по-голямо налягане, но това е до време идва момент, в който помпата започва да тече или да връща течност в казанчето и гумичката, която играе роля на клапан си заминава ,а при голямо износване си заминава и огледалото, в което затваря .С две думи помпите са пълен боклук водят се саморегулиращи и са слабото място на фронтерите
                              Opel frontera 2.4i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X