Здравейте на всички които четете и пишете в този раздел. От скоро на Самурая сложих мотор от една омега к-т със скоростите. Мотора е Х20SE прочетох всички залепени теми за масло в скоростите но никаде не намирам дали скоростната кутия на фронтерата и на омега са еднакви и дали да не слагам и аз двигателно масло в нея както всички или трябва да търся някакво по специално масло ?!? По скромната информация на Аутодата 3.18 пише 80W а на по новата версия 3.38 пише 75W и незнам какво да слагам ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Питане за масло в скорости но от Омега
Свий
X
-
От: Питане за масло в скорости но от Омега
Кутиите нямат нищо общо! Търси си спецификация за омеговата кутия! На фронтерата кутията е на Isizu и се кара с двигателно масло. Омеговата си е с трансмисионно и по мое лично мнение най-добре оригинално масло на GM.
Коментар
-
Коментар
-
В крайна сметка от оскъдната информация за тази кутия днес сложих GL 5 75W-90
Има някаква разлика в превключването на скоростите но не е нещо фрапиращо. Благодаря на отзовалите се. Моля темата да отиде в архива ако прецени модератора„глупава глава на краката почивка не дава”
Коментар
-
Малко късно виждам темата. С маслото, което си сипал вероятно няма да имаш проблем. На студено може да е затруднено превключването, но ти ще си прецениш. По принцип в опеловите ръчни кутии се сипва оригинално масло, защото няма точна информация за неговия вискозитет. Информацията е доста разнопосочна, но съм склонен да мисля, макар и не 100% сигурен, че се става въпрос за 75W-85 GL-4. Иначе оригиналното се намира лесно. Каталожния му номер е 19 40 182 и предполагам е около 20 лв литъра.
Коментар
-
Първоначално публикуван от БИЖО БИЖЕВ Преглед на мнениеДобре, отзад на шишето от снимката сигурно пише ДЕКТРОН 2 или 3 което си АТФ приравнен към стандартана ОПЕЛ
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар