Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера Б предни амортисьори?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фронтера Б предни амортисьори?

Адаш нали отпред беше добре онзи ден като се возихме, от пурата ще станат амортисьорите и със сигурност са по-добри от монрото, не бързай да купуваш, първо да проверим, щото на Монтерея стават и отпред и отзад, мерихме ги .

Коментар

Първоначално публикуван от GECATA 73 Преглед на мнение
      Адаш нали отпред беше добре онзи ден като се возихме, от пурата ще станат амортисьорите и със сигурност са по-добри от монрото, не бързай да купуваш, първо да проверим, щото на Монтерея стават и отпред и отзад, мерихме ги .
      Ама ти верно ли го мислиш това? Това че са еднакви за захващане и на размер нищо не значи. Сложи си от пура и като счупиш торсион ще разбереш

Виж ако намериш на колко сантиметра от хода какво налягане е в амортисьора вече можем да говорим дали ще станат или не.
      no signature no problems

Коментар

1+,за МОНРО АДВЕНЧЪР 30К без проблеми скачане в дупките.Вярно е че са и малко по "твърдички".

Коментар

За момента ще се сменяват само тампоните. Амортисьорите са били добре.

Коментар

Първоначално публикуван от bodybuilder_ Преглед на мнение
            Аз си поръчах от Пловдив от някакъв човек зa 15 лв коМплекта! Той ги прави и Ми ги изпрати по еконт. ИМа 22 ММ и 18 ММ. Моята щанга предната е 25 ММ но Малко ги напънах и станаха идеално. 18 ММ Мисля, че са задната щанга аМа таМ не съМ сМенял!
            Колега мислих дълго и не можах да разбера защо само "м" е голямо в постовете.
            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Да ти кажа и аз все още немога да разбера! )) Тъпият ми лап-топ така го пише. Какво ли не опитах да го оправя и не става и това е! Другото интересно при моя компютър е, че неможе да напише и главно "у". Затова някои от постовете са ми такива.
              ПП. Сега пиша от телефона!

Коментар

Първоначално публикуван от dirrty Преглед на мнение
                Благодаря за съвета.

Имам и още едно питане за тампоните на предна стабилизираща щанга. Освен оригинални какъв друг заместител може да се сложи?
                Моите са от Исузо Трупър, пиши на лични, ще дам телефон на един сервиз, дадаха ми ги по 8лв единия.

Коментар

По-твърди ли са от оригиналните?
                  Аз съм си харесал едни KONI, но поределено са доста скъпи. Ще ми се да има настройка за твърдост. С оригиналните със 100 ще ми изпаднат пломбите.

http://www.ebay.com/itm/Koni-Holden-...item58a14d8397

Коментар

Тампоните се взеха от сайта дето ми препоръча колегата и са монтирани вече. Цена на бр. 10лв. Иначе и аз съм с предни оригинални амове и нямам проблем и при 170km/h

Коментар

При мен проблема мисля че са торсионите - омекнали са. До сега си мислех че е нормално предницата да е по-ниска от задницата, и да има наклон към предната врата, но като видях няколко фронтери - само моята е така
                      Явно липсва ход на амортисьора..
                      Намерих едно описание за исизу, което ме вдъхнови: http://www.expeditionswest.com/equip...uspension.html
                      Дали ще се оправи возията с нови амортисьори, само с просто затягане на торсионите, или всичко отва, плюс модификациите от линка по-горе?

Коментар

Колега, така както си го написал може само да хвърляме боб... дай повече инфо - колко е в момента вдигната (примерно височината до веждата на калника), колко са натегнати в момента торсионите...
                        Според мен предницата (говоря за Б) може да се вдигне с 3-4 см (от оригиналната височина) без особени негативни последици за поведението на пътя.
                        В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Извинявам се, напълно си прав!

Отпред, от средата на калника до земята е 80см
                          от средата на джантата до калника е 45см
                          Грайфера на гумите ми е около 4мм, държа ти на 1.8 според спесификацията, пирели скорпион зимни.

Отзад, от средата на калника до земята са 86см.
                          От средата на джантата до калника са 52см.
                          Задните гуми са ми бриджстоун близак нещо си, около 6мм грайфер, пак на 1.8.

Нямам гума на задния капак, и от там си мисля че задницата е по-лека от нормалното, та е възможно малко да си е по вирната от нормалното.
                          За торсионите не знам колко са натегнати в момента, така купих колата и не са пипани. Как да проверя?

Коментар

Моята мисля че беше 84 см. преди да натягам торсионите и да сложа по-големи гуми - ще трябва да я премеря за да сме сигурни.

Рез. гума няма да окаже съществено влияния на окачването!

Торсионите може да разбереш колко са натегнати, като погледнеш под шасито, някъде под предните врати, където са захванати неподвижно към рамата. Има един болт с който се натягат - колкото повече се показва толкова повече са натегнати.

п.п. Гумите ти с какъв размер са?
                            В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Размера на гумите е 245/70/16. Ще ми се и отзад да знам колко трябва да е, според мен джипката трябва да е равна, тоест отпред да вдигна с 6см?!
                              Днес стана тъмно, утре или в други ден ще погледна отдолу за торсионите. Благодаря за отговора!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140125_131828.jpg
Прегледи:1
Размер:131.0 КБ
ID:5558722Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140125_131841.jpg
Прегледи:1
Размер:134.2 КБ
ID:5558723
                                Забравих да снимам навивките на болтовете, десният изглежда по-навит.

За мен е нормално полуоската да е равна с шенкела!

Днес колата е при Andro 160, да навие торсионите малко, ще видим резултата.

Ясно се вижда как седи полуоската в момента..поне на втората снимка.

Искам да се извиня на колегата че му използвам темата!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X