Здравейте на всички, доста четох във форума за поддръжката на фронтера, но така и не ми стана ясно след дългите дискусии на колко време се гресират каретата на кардана, с каква грес както и как се поддържат ресьорите, на колко време се гресират хъбовете (автоматични) и изобщо поддръжката на окачването като цяло.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Поддръжка на фронтера
Свий
X
-
От: Поддръжка на фронтера
Първоначално публикуван от filth Преглед на мнениеЗдравейте на всички, доста четох във форума за поддръжката на фронтера, но така и не ми стана ясно след дългите дискусии на колко време се гресират каретата на кардана, с каква грес както и как се поддържат ресьорите, на колко време се гресират хъбовете (автоматични) и изобщо поддръжката на окачването като цяло.
Ето една тема за гресиране фронтера: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=13072, относно на колко време, веднъж в годината е хубаво да се гресира.
Ето и тема относно Автоматичните хъбове - гресиране... http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=1406
Относно поддръжката на ресьорите, гледаш дали са здрави тампоните на обеците, при нужда ги сменяш, и при нужда се сменят подложките между листовете, за да няма триене, това в общи линии...
Има писано за почти всичко...
-
Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнениеПривет колега, има писано за всичко, но наистина се иска четене
....Ето и тема относно Автоматичните хъбове - гресиране... http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=1406
...
Има писано за почти всичко...
Наистина има написано доста полезни неща - и то в нашия си раздел
Що се отнася до това кое - как и кога се гресира : колегата да си намери ръководство за експлоатация , или да се напъне малко за активност , за да може да си отвори манюълите от систематизираната информация . Там е обяснено конкретно и без излишно философстване .Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Сега ще ти отговоря много точно:
Колкото по-често я гресирас, смазваш, сменяш масла и си оправяш проблемите навреме - толкова по- добре ще ти служи.
Аз не го правя и все по- лошо ми се отплаща. Нищо не съм правил от няколко години, освен ако няма опасност да остана на пътя.Sent from my Nokia s fenerche
Коментар
-
Първоначално публикуван от filth Преглед на мнениеЗдравейте на всички, доста четох във форума за поддръжката на фронтера, но така и не ми стана ясно след дългите дискусии на колко време се гресират каретата на кардана, с каква грес както и как се поддържат ресьорите, на колко време се гресират хъбовете (автоматични) и изобщо поддръжката на окачването като цяло..А каретата на малкия и големия кардан се гресират всяка есен, също и всяка гресьорка по предницата се тъпче,аз така процедирам.Но проверявай и нивата на маслото в скоростната кутия и дифовете,провери също така и отдушника на задния диф нали не е запушен от прахоляци.
Коментар
-
Първоначално публикуван от filth Преглед на мнениеЗа сега да след около 1000 лева за ремонти тази година а още и гуми не съм и взелОФА КБ X20SE + метан
Коментар
-
Първоначално публикуван от filth Преглед на мнениеЛошото е, не че са галоши, а са малко различни: предни-265/70/15 и задни 255/75/15 и поради тази причина включвам 4x4 само ако закъсам някъде.Я вземи една рулетка и премери диаметрите . Това което си описал като размери е все 76 см. външен диаметър . За нови гуми , разбира се . Зависи колко са изядени при теб . Но ако разликата е в рамките на плюс-минус 5 милиметра : свиркай си и нема да се косиш !
Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнениеЯ вземи една рулетка и премери диаметрите . Това което си описал като размери е все 76 см. външен диаметър . За нови гуми , разбира се . Зависи колко са изядени при теб . Но ако разликата е в рамките на плюс-минус 5 милиметра : свиркай си и нема да се косиш !
Opel frontera 2.4i
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар