Обява

Свий
Няма добавени обяви.

OPEL FRONTERA 2.5TDS-чукане от обтегача

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• OPEL FRONTERA 2.5TDS-чукане от обтегача

Сменях два пъти ремъка но почти няма ефект.Обтегача работи почти в края на хода си и при малки обороти трака-въпроса ми е -ремъците ли са по дълги -имали възможност да се коригира и как се сваля обтегача

От: OPEL FRONTERA 2.5TDS-чукане от обтегача

Колега утре ще погледна и ще те пиша , ремъците които сменяваш със точна дължина ли са повечето са нестандартни поздрави

Коментар

Е то нее лесно да ги измериш особенно в магазина-маи си трябва приспособление

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:периферия на 25tds.jpg
Прегледи:1
Размер:66.0 КБ
ID:5542976Кво има да мериш? Демонтираш ремъка и каквото "клапча" , или свирка го сменаваш !Ремъкът е само един.Най вероятно ти се е прецакала клатушката ( обтегача).Успех!
        Отбелязанито с "Т"
        Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

То убаво го сменя, ама пустия обтегач за тоя мотор го няма по магазините, а където го има струва колкото един двигател. Има за 2,5 ТДС, ама друга версия и не става за Фронтера. Търси из темите, някъде имаше такава за обтегач и даже някой май беше успял да го ремонтира.
          П.П. Да не би и твоят да е сменян с друг и да не е оригинален?
          П.П.П. Ей я и темата: http://www.offroad-bulgaria.com/show...ED%F2%E5%F0%E0
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Данеби да има процедура при инсталацията на обтегача, която да се пропуска.
            При моя случай (бензинов 3.8 В6) след като се монтира нов обтегач - хидравличен - трябва да се направят две пълни завъртания на мотора на ръка и за се изчака 5 мин. След това се мери разстоянието от хидравличното бутало до палеца на обтегача на чийто обратен край има ролка . Ако е над (в моя случай - 4 мм) допустимото, се прави инсталация наново като луфта се регулира и от ролката която е екцентрична. Ето едно фото горе долу за какво иде реч -

Коментар

Слик , VM41B е 2,5tds на Фронтера А. Ангренажът е зъбни колела. Въпросният обтегач е на ремъка на периферията (водна помпа , генератор...). При теб е на ангренажния ремък , този обтегач.
              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Много се извинявам за включването не намясто и изказването без нужната подготовка. Моля модератор за ми почисти .квото съм постнал по-горе. .

Коментар

Точно такъв е както е нарисуван на схемата от тази тема-http://www.offroad-bulgaria.com/show...ED%F2%E5%F0%E0

Коментар

Всичко е от ремъка.Искам които знае да каже какъв е точния размер на пистовия ремък на Frontera Sport2.5tds-97г.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CCF11122013_00003.jpg
Прегледи:1
Размер:70.5 КБ
ID:5544643Аз използвах този.Оптегача стои на средата.

Коментар

Благодаря на всички отговорили-Днес разбрах че ремъка трябва да е 2188мм.Цените варират от 40л. до 470лева-Интересното сега е кои са качествени и на поносима цена

Коментар

Според мен всичко е на късмет, в България не значи ,като е скъпо е и качествено.От горната снимка ремъка е на три години и нямам проблем с него и е 37лв.
                          ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Здравейте колеги!!!Незнам дали тук мога да си задам въпроса и се извинявам предварително. Та въпроса ми е някой дали има оригинален датчик (НТС-сензор)който е бил и някакъв главен. Смених няколко уж по каталог но нито един не ставаше и джипа продължава да не върви. Или има ли някакъв начин да се излъже компа му и да върви нормално. Ще сам ви много благодарен, че направо ми скъсва нервите вече.Благодаря предварително. Телефона ми е 0896724818 ако някой има идеи или такъв датчик да звънне.

Коментар

Та по въпроса с обтегача няма проблем със ремъка , много съм се блъскал с този обтегач проблема му е ,че се износва вътрешния механизъм всичко му е от алуминий и пружината вътре надира на един край и следователно се усуква . Обтегача се разтропва и затова хлопа на ниски обороти или чука неприятно , пробвал съм с наваряне временна история ! Нов е около 700, 900 лева с поръчка , втора ръка се търгува към 150 - 250 лева . Пс ремъка е 8 пистов !
                              Land rover 2.5 tdi
                              0884035413

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X