Сменях два пъти ремъка но почти няма ефект.Обтегача работи почти в края на хода си и при малки обороти трака-въпроса ми е -ремъците ли са по дълги -имали възможност да се коригира и как се сваля обтегача
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
OPEL FRONTERA 2.5TDS-чукане от обтегача
Свий
X
-
Коментар
-
От: OPEL FRONTERA 2.5TDS-чукане от обтегача
То убаво го сменя, ама пустия обтегач за тоя мотор го няма по магазините, а където го има струва колкото един двигател. Има за 2,5 ТДС, ама друга версия и не става за Фронтера. Търси из темите, някъде имаше такава за обтегач и даже някой май беше успял да го ремонтира.
П.П. Да не би и твоят да е сменян с друг и да не е оригинален?
П.П.П. Ей я и темата: http://www.offroad-bulgaria.com/show...ED%F2%E5%F0%E0"Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Данеби да има процедура при инсталацията на обтегача, която да се пропуска.
При моя случай (бензинов 3.8 В6) след като се монтира нов обтегач - хидравличен - трябва да се направят две пълни завъртания на мотора на ръка и за се изчака 5 мин. След това се мери разстоянието от хидравличното бутало до палеца на обтегача на чийто обратен край има ролка . Ако е над (в моя случай - 4 мм) допустимото, се прави инсталация наново като луфта се регулира и от ролката която е екцентрична. Ето едно фото горе долу за какво иде реч -
Коментар
-
Слик , VM41B е 2,5tds на Фронтера А. Ангренажът е зъбни колела. Въпросният обтегач е на ремъка на периферията (водна помпа , генератор...). При теб е на ангренажния ремък , този обтегач.Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.
Коментар
-
Точно такъв е както е нарисуван на схемата от тази тема-http://www.offroad-bulgaria.com/show...ED%F2%E5%F0%E0
Коментар
-
Според мен всичко е на късмет, в България не значи ,като е скъпо е и качествено.От горната снимка ремъка е на три години и нямам проблем с него и е 37лв.ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844
Коментар
-
Здравейте колеги!!!Незнам дали тук мога да си задам въпроса и се извинявам предварително. Та въпроса ми е някой дали има оригинален датчик (НТС-сензор)който е бил и някакъв главен. Смених няколко уж по каталог но нито един не ставаше и джипа продължава да не върви. Или има ли някакъв начин да се излъже компа му и да върви нормално. Ще сам ви много благодарен, че направо ми скъсва нервите вече.Благодаря предварително. Телефона ми е 0896724818 ако някой има идеи или такъв датчик да звънне.
Коментар
-
Та по въпроса с обтегача няма проблем със ремъка , много съм се блъскал с този обтегач проблема му е ,че се износва вътрешния механизъм всичко му е от алуминий и пружината вътре надира на един край и следователно се усуква . Обтегача се разтропва и затова хлопа на ниски обороти или чука неприятно , пробвал съм с наваряне временна история ! Нов е около 700, 900 лева с поръчка , втора ръка се търгува към 150 - 250 лева . Пс ремъка е 8 пистов !Land rover 2.5 tdi
0884035413
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар