Здравейте на всички проблема е следния имах проблем с помпите на съединителя смених ги долната е опелска горната ладова.Проблемът дойде при обезвъздушаването до тогава при наклон на скорост с натискане на вилката която е на кутията джипа тръгва,след обезвъздушаването съединителят спря да отделя.Дори и с напъване на вилката съединителя не отделя и педала значително омекна.Моля за помощ ако някои се е зблъсквал с този проблем да пише няма шумове в кутията от счупени пружини съмнявам се да е крива вилка което е по лекото.Вече и аз не знам какво да търся
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем съединител фронтера 2,4
Свий
X
-
От: Проблем съединител фронтера 2,4
Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнениеА масло в казанчето има ли достатъчно ?Opel frontera 2.4i
Коментар
-
Първоначално публикуван от dedoKoko Преглед на мнениеРазложено маркуче или гумичкииии.Opel frontera 2.4i
Коментар
-
Вилката се изважда трудно, щото се сваля СК. А сега не отделя, щото сте сложили неправилния феродов диск, който е няколко мм по-дебел. Има вариант и вилката да е спукана и да се огъва, ама това мисля можеш да го хванеш и без да сваляш скорости. Има едно капаче на полата. Като свалиш маншона на вилката и светиш през капачето се вижда какво става вътре.
п.п. Има един варварски метод за лечение, ако диска е дебел. Слагат се някакви препятствия пред колелетата да не тръгне и се "пали" диска на полусъединител. Но не го препоръчвам, щото се опичат и притискателя и маховика и резултата от манипулацията е непредвидим.Последно редактирано от kuzdov; 20-11-13, 19:39."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнениеВилката се изважда трудно, щото се сваля СК. А сега не отделя, щото сте сложили неправилния феродов диск, който е няколко мм по-дебел. Има вариант и вилката да е спукана и да се огъва, ама това мисля можеш да го хванеш и без да сваляш скорости. Има едно капаче на полата. Като свалиш маншона на вилката и светиш през капачето се вижда какво става вътре.
п.п. Има един варварски метод за лечение, ако диска е дебел. Слагат се някакви препятствия пред колелетата да не тръгне и се "пали" диска на полусъединител. Но не го препоръчвам, щото се опичат и притискателя и маховика и резултата от манипулацията е непредвидим.Opel frontera 2.4i
Коментар
-
Ами нямаш избор - сваляй скорости. Май ще се окаже, че все пак проблемът не е бил в помпата. Да не е залепнал съединителя? Вилката колко ход има, като се натисне педала?"Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнениеАми нямаш избор - сваляй скорости. Май ще се окаже, че все пак проблемът не е бил в помпата. Да не е залепнал съединителя? Вилката колко ход има, като се натисне педала?Opel frontera 2.4i
Коментар
-
Залепвал ми е и след "палене". Има нещо по съединителя и колкото и да се суче, без разглобяване няма да мине. И вилка да е, и притискател или феродов диск все тая."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар