здр.купих си халогени за фронтерата, от друга фронтера .имам букси до фаровете които пасват на буксите на халогените, но незнам дали има реле и откаде се пускат тези халогени,защото няма отделно копче.та по ясно, мога ли да ползвам това окабеляване или да поставя ново с реле и копче.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
монтаж на халогени
Свий
X
-
От: монтаж на халогени
Първоначално публикуван от kiko84 Преглед на мнениездр.купих си халогени за фронтерата, от друга фронтера .имам букси до фаровете които пасват на буксите на халогените, но незнам дали има реле и откаде се пускат тези халогени,защото няма отделно копче.та по ясно, мога ли да ползвам това окабеляване или да поставя ново с реле и копче.
-
Първоначално публикуван от kiko84 Преглед на мнениездр.купих си халогени за фронтерата, от друга фронтера .имам букси до фаровете които пасват на буксите на халогените, но незнам дали има реле и откаде се пускат тези халогени,защото няма отделно копче.та по ясно, мога ли да ползвам това окабеляване или да поставя ново с реле и копче.no signature no problems
Коментар
-
Предполагам , че става въпрос за дежурния номер на гилдията на автоджамбазите : преди продажба да откачват я радиото , я запалката .... в случая халогенните фарове . Така че нищо чудно на колегата захранването им да си стои и да липсват единствено фаровете.Най-лесно е да включи дълги светлини и да замери с мултицет дали идва захранване до буксите.
Това - в случай , че говори действително за халогените за дълги светлини . Щото нали има и за мъгла , ама те са си с отделно "копче"Последно редактирано от Vlado_Ts; 13-11-13, 09:20.Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Здр.отново и мерси за информацията,замерих с мултицет при включени дълги светлини 12волта няма на буксите.ще направя утре снимка на релетата ,ако може някой да каже дали го няма релето.И да се уточня става въпрос за големите обли халогени в средата на ролбара.като купих джипа нямаше нищо и незнам дали е имал.
Коментар
-
Първоначално публикуван от kiko84 Преглед на мнение...И да се уточня става въпрос за големите обли халогени в средата на ролбара...
Коментар
-
Колегите добре са казали, че едва ли има фронти без окабеляване. Затова потърси хубаво и други кабели покрай тези, които си намерил! При мен има втори чифт, на който идва ток, когато включа копчето за фарове за мъгла от таблото. При теб може да няма копче, но пък кабели най-вероятно има. Моята кола няма еърбег, но пък за сметка на има това окабеляване... Аз открих и някакви други жици имащи вид на оригинални, като търсих тези за халогените... Така, че порови и виж на какво ще попаднеш!А иначе е напълно възможно да имаш липса на реле и, какво ли още не... В крайна сметка няма нищо страшно и сложно сам да си направиш инсталацийка с реле и жици, но това ще ти обясняваме по-нататък, ако все още не си открил кабелите, релето...
ОФА КБ X20SE + метан
Коментар
-
Аз имах премеждия с моята и се оправих (горе долу). Както вече беше споменато - за ОФА КБ (96-та) фабрично има две двойки кабели с куплузи накрая - моткат се от двете страни на радиатора. Единия чифт е за мъгла, а другия за допълнителни дълги светлини. На моята не бяха слагани фабрично (нито от моя холандец по-късно) нито едните нито другите. Допълнителните дълги се палят заедно с дългите и нямат отделно копче (фабрично) но имат отделно реле, което при мен го нямаше. Фаровете за мъгла имат две копчета - при мен имаше само едно (и празна позиция но с куплунг за другото) на таблото и също отделно реле, което при мен пак го нямаше, липсваха ми и други релета - за клаксона например, но от него не изпитвам нужда. Съществуващото копче палеше задните светлини за мъгла. Аз си слагах фарове за мъгла и просто преместих копчето от задните светлини за мъгла на предните. Съответно сложих и реле. Предните фарове за мъгла палят при включени поне габарити. Някъде пишеше - къси, ама и с габарити става. Не съм слагал допълнителни дълги (при съществуващите консумации на ток само те ми липсват) но проверих съществуващите инсталации и знам, че като се сложи реле - при включване на дълги на перата на куплунзите има 12V. Едната двойка кабели е със сини куплунзи а другата с черни. Не ми се хоси сега в тъмното да гледам кой за какво е но мисля, че сините са за допълнителни дълги. Ако приемаш съвети - закачи тия халогени на кабелите за мъгла. Ще можеш да си ги пускаш, когато ти искаш а не когато превключиш на дълги. Това при положение разбира се, че няма да слагаш фарове за мъгла. Щото тия халогени - където си ги сложил, няма да ти вършат работа при мъгла.
ПП - на празното място на релето за допълнителни дълги сложих реле за запалване на късите при работещ двигател. С един, два кабела вътре в кутията на релетата - стана.ОФБ ДБ X22SE
Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.
Коментар
-
Ами погледни на капака на кутията за релетата. Там е видно кое за какво е. Това което е със син цват на стимката е за клаксона. Можеш да го местиш по празните за проба. Релетата са еднакви.ОФБ ДБ X22SE
Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.
Коментар
-
Първоначално публикуван от isuzo Преглед на мнениеМислите ли че синьо и черно е еднакво , и че хаотично са хвърлили едно шарено реле във таблото.?!ОФА КБ X20SE + метан
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар