Обява

Свий
Няма добавени обяви.

демпфер за офа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• демпфер за офа

Колеги, имам една идея да изработя демпфер за офа! В смисъл ще го изработя пак от каучук с втулки ще измеря твърдостта и т.н
    Та въпроса ми е дали според вас има смисъл да се занимавам или не? Ако някой прецени, че има смисъл ще ви помоля за един стар свален от който да мога да се водя.

Поздрави!

От: демпфер за офа

Първоначално публикуван от titan Преглед на мнение
    Колеги, имам една идея да изработя демпфер за офа! В смисъл ще го изработя пак от каучук с втулки ще измеря твърдостта и т.н
    Та въпроса ми е дали според вас има смисъл да се занимавам или не? Ако някой прецени, че има смисъл ще ви помоля за един стар свален от който да мога да се водя.

Поздрави!
    Колега, пиши в подфорума на опел, писах ти и в другата ти тема, така повече колеги специално за ОФА, ще могат да ти съдействат.

p.s. Нека някой от модераторите ако прецени, да премести темата в подфорума - опел, за да сме по-полезни на колегата

Коментар

О.К

Коментар

А що е то демпфер? За гуменото каре на кардана ли иде реч?
        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Eто това е демпфер
          как точно ще го изработиш?
          Или говориш за демпферната шайба на коляновия вал? ( която пак няма да можеш да изработиш )
          no signature no problems

Коментар

Ето ти малко разработки по темата.
            http://www.offroad-bulgaria.com/show...EB%E5%ED%F2%E0

Коментар

Да за гуменото каре на кардана говоря! Ако така е по ясно! Утре ще ви пратя снимки на такова същото изделие, което и в момента изработвам просто е по различно на размер и т.н. Въпрос на сметки е ако има достатъчно интерес като бройки ще излезе цената ако ли не - не. Не се съмнявам че ще стане и като крайно изделие го изчислявам за членовете на форума да не минава повече от 50 лв . Включително може да се изработва и в различни твърдусти! Та така.

Коментар

Имах един работен образец ето снимкаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:100_3117.jpg
Прегледи:1
Размер:84.9 КБ
ID:5531812 по същество това е същото изделие! Що се отнася за понятието демпфер - това е нарицателно име за изделие , което служи за обиране на луфтове и вибрации и са от различен тип. От гумено каре през гумена шайба ( за фанатик не е проблем за изработване въпрос на матрица,бройки и желание) та до демпфер тип амортисьор каквито са на моторите. Тук може и да повдигна въпроса и за възстановяване на оригиналните тампони на мотора ако имате интерес и желание -пращате един стар правя сметките и действаме! Мога да кажа,че рециклирам и виско съединители за перките на охлаждането на моторите и много други работи.

Поздрави

Коментар

Дано да се получи, успех.
                  СУЗУКИ ГРАНД ВИТАРА 2.0 TD 2000
                  ТОЙОТА 4РЪНАР 3.0 ТD 96

Коментар

Имай предвид, че карето не е просто каучук с 6 втулки. В каучука има оплетка (конци или тел - не помня) за допълнителна здравина.
                    Смяташ ли да слагаш някаква оплетка?

По твоя въпрос: Имам едно каре - напукано но цяло. За мостра става. Мога да ти го дам временно.
                    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Тук ми обещаха един тампон от една морга - все пак трябва да го срежа за анализ на оплетката и т.н. Та ще видим!

Коментар

Оплетката е много важна в случая, освен това трябва да се нацели точната твърдост на материала. Ако е меко ще се скъса бързо, ако е твърдо ще тресе
                        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

При мен се получи без оплетка и стария нямаше такава ползвах го за да си направя калъп и си го отлях имам вече над 20000км и не е мръднало
                          Opel frontera 2.4i

Коментар

Все си мисля че и оригиналния няма оплетка. Точно фронтеров не съм рязал , но за омеговия съм сигурен че е само гума и метални втулки.

Коментар

Имат оплетка, баш оригиналните имат и на фронтера и на омега. Има ментета без оплетка
                              ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X