Обява

Свий
Няма добавени обяви.

оборотомер за офа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• оборотомер за офа

Здравейте колеги,
    отдавна не съм писал но чета редовно форума и се радвам на неспирното ви желание за развитие!
    Проблема ми е следния изчезна ми километража и оборотомера! Що се отнася до километража едни майстори я гледаха от долу и казаха, че жилото е скъсано.Ако някой има идея от къде да си взема читаво и евтино ще съм благодарен!
    Та въпроса за оборотомера ми е от къде взима сигнал?

Предварително благодаря!

От: оборотомер за офа

Да изчезнат двете едновременно, не ще да е от жилото.

Сега ако кажеш и с какъв двигател ти е колата, може и да получиш сведение откъде са оборотите.

Коментар

Относно оборотомера, най-честата причина да спира да работи или да прекъсва-прескача, са спойките на самото табло с уредите, това си е слабо място на фронтерите, всеки втори колега вкл. и аз сме имали този проблем, ако си сръчен с поялника ги препои внимателно всички спойки че да не ти изчезват и показанията на другите уреди с времето, без този на големия чип, че си иска професионализъм и уред за там! , а ако не, занеси го в сервиз за поправка на радио предаватели и ще ти ги препоят професионално.
      Последно редактирано от Еделвайс; 25-10-13, 21:43. Причина: Допълване инфо

Коментар

Офа -та ми е 2.3тди, 93 год. Видях,че взима сигнала някъде от алтернатора. Прегледах всички жички към него и не виждам някоя да не е свързана.Преди време го свалях и го прегледа майстор и ми каза,че всичко е о.к. Сега и смених подкачващата помпа и там майстора ми каза, че алтернатора презарежда!!!!
        От както я имам тази кола като пусна консумация на ток светва леко лампата на акомулатора? Та така.

Поздрави на всички и благодаря за отговорите!

Коментар

Колега, относно скъсаното ти жило на километража, и на мен ми се беше скъсало, та колеги ми бяха казали къде да отида, давам ти и на теб адреса им и най-евтино ще ти го направят, адреса на работилницата им е: кв. Княжево бул. Цар Борис III 298 ,след колелото на трамвай №5, втората пряка в дясно, мисля че цената беше към 60-70лв, аз обаче се наложи да си купя ново оригинално жило за прекрасна цена 250лв , че ми беше счупен пвц накрайника захващащо към таблото, а момчетата нямаха такъв накрайник, та внимавай като го дърпаш твоя, да не се счупи.

За оборотомера ти казах какво да направиш, особено след като си проверил другите връзки, и ще тръгне, относно алтернатора - реле регулатора непременно си го оправи, че ще ти заминат сума ти неща, при други проблеми заповядай в нашия подфорум опел, чети добре преди да питаш, има много теми и решения, инак за нещо което не е дъвкано, ще ти помогнем с каквото може

Коментар

Първоначално публикуван от titan Преглед на мнение
            Здравейте колеги,
            отдавна не съм писал но чета редовно форума и се радвам на неспирното ви желание за развитие!
            Проблема ми е следния изчезна ми километража и оборотомера! Що се отнася до километража едни майстори я гледаха от долу и казаха, че жилото е скъсано.Ако някой има идея от къде да си взема читаво и евтино ще съм благодарен!
            Та въпроса за оборотомера ми е от къде взима сигнал?

Предварително благодаря!
            Ако се наложи да сменяш целия -обади се имам го читав от 2.3 тди . За цена ще се договорим 0884035413 -Георги .
            Land rover 2.5 tdi
            0884035413

Коментар

Павка в понеделник ще припоявам и ще видим!!!! Ако може да кажеш и къде е реле-регулатора ще съм благодарен!
              Що се отнася за части ми трябва задна лява външна дръжка за вратата и ляво огледало!

Поздрави

Коментар

Тези неща са ми продадени
                Land rover 2.5 tdi
                0884035413

Коментар

Павка в понеделник ще припоявам и ще видим!!!! Ако може да кажеш и къде е реле-регулатора ще съм благодарен!
                  Що се отнася за части ми трябва задна лява външна дръжка за вратата и ляво огледало!

Поздрави
                  Реле-регулатора при мен се намира в самия алтернатор, но при теб може и да е външен в зависимост от модел-марка... Моя е Бош 90 амперов

Коментар

Аха,ясно!Е това поправимо ли е? В смисъл сменя се с ново или се ремонтира?

Коментар

Аха,ясно!Е това поправимо ли е? В смисъл сменя се с ново или се ремонтира?
                      Единствено , само четки можеш да сменяш.Излезе ли от режим-друг, в изправност.успех!
                      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Е това значи, че не е добре преди 5000 км ги смених! Не вярвам да са заминали за толкова малко км.

Коментар

Тая леко светеща лампа за алтернатор идва да каже че ще се сменят диоди в алтернатора. Има и други варианти, ама тоя е доста вероятен.

Коментар

Добре де нали зарежда? Какви диоди ?

Коментар

Добре де нали зарежда? Какви диоди ?
                              Диодите се намират на една плочка, обикновено са 3 броя или повече, желателно най-добре да се смени цялата плочка, точно диодите са чест виновник ако изгори някоя и да има леко светеща червена лампичка както си го забелязал, Ясен е много прав, най-добре свали алтернатора и го занеси да го оправят, поне ще спестиш пари при демонтиране-монтиране на алтернатора.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X