Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигател от Вектра на Фронтера ??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Двигател от Вектра на Фронтера ??

Колеги, дали може да се сложи мотор от вектра на фронтера? Говорим за мотор ц20не, какъвто е и на фронтерата и на вектрата. Захвата на кутията към мотора дали ще е еднаква, или не като се има предвид, че съединителите не са същите, поне по каталози? А дали ще трябв да се сменя и компа, че има вектри с по 2 компа, или остава на фронтерата оригиналния?

От: Двигател от вектра на фронтера ??

Може и двигател от самолет да сложиш на фронтерата, всичко зависи от средствата
    Прицнипно е възможно да се сложи от вектра но е неоправдано според мен, трябва да се преправят не едно или две неща, най-малкото трябва да се смени картера маслената помпа да се слага фланец или да се смени камбаната и т.н. Двигателите за фронтера са на почти същите пари като от вектрата и нищо не преправяш . Ако ще сменяш мотор аз не бих сложиш Ц20НЕ-то...
    no signature no problems

Коментар

Нито фланец трябва,нито камбана.
      Само периферията има разлики,като няма никакъв проблем да се прехвърлят неща от твоя.
      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Проблема ми не е в мотора, а в това, че го взех на доверие от познат, а мотора някога е сменян. Трябваше да ми даде документ за новия, ама така си остана и сега съм с един номер по талон и друг на мотора. И се чудя какво ми е по-удачно да направя, дали да сложа вектраджийски, че имам такъв легален, или да си търся фактура от морга или вторични , че съм купил мотора от там. Фактура си намерих де, ама няма как да проверя в кат дали моя мотор не си издирва. Има и друг по-лесен начин, ама не ми се иска, поне за сега. Ама все си мисля, че няма да е едно към едно захвата на кутията към мотор от вектра, или се лъжа? друго кво да се преправя, като инсталацията и датчиците трябва да са същите. Картера мисля да си прехвърля от сегашния на вектраджийския. Аве лудница, не мога да измисля още как да процедирам. Приемам и съвети за излизане от ситуацията.

Коментар

Ако не смяташ да я продаваш нямаш никакви ядове . Запази си другия мотор за резерва ако твоя е читав де , иначе варианти много ама всичко е свързано с пари .
          Land rover 2.5 tdi
          0884035413

Коментар

Ядове винаги може да има, не дай си боже ако стане птп съм в кюпа. За това мисля да си взема фактура, па после ще го мисля.

Коментар

Моята Фронтерка, когато я регистрирах в КАТ не успяха да видят добре номера на двигателя и я записаха в талона без номер. Това ме навежда на мисълта, че номера на двигателя за КАТ явно вече не е толкова важен ( както чувам, че е по белия сват ). Та не е лошо да потърсиш консултация и в местния КАТ.
              Казано е:
              -"Обичай ближния",
              щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                Нито фланец трябва,нито камбана.
                Само периферията има разлики,като няма никакъв проблем да се прехвърлят неща от твоя.
                хмм, това е добре. Не съм запознат в детайли с вектровия мотор... но пак остава въпроса с картери и т.н "дреболии" защо да не се вземе направо фронтеров?
                no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
                  Моята Фронтерка, когато я регистрирах в КАТ не успяха да видят добре номера на двигателя и я записаха в талона без номер. Това ме навежда на мисълта, че номера на двигателя за КАТ явно вече не е толкова важен ( както чувам, че е по белия сват ). Та не е лошо да потърсиш консултация и в местния КАТ.
                  И това си мислех, лесно става, но като дойде някой да я купува примерно и види, ч енема номер просто ще избяга

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                    хмм, това е добре. Не съм запознат в детайли с вектровия мотор... но пак остава въпроса с картери и т.н "дреболии" защо да не се вземе направо фронтеров?
                    Заради данък "марка и модел"
                    За 150 лв купих голи блок и глава на C20NE, монтирах ги и човека е доволен.
                    Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
                      Не искам да те плаша, но като я купи някой и отиде в кат в друг град и видят, че има номер тогава ще стане чудно. Ще го разиграват като луд.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                        Не искам да те плаша, но като я купи някой и отиде в кат в друг град и видят, че има номер тогава ще стане чудно. Ще го разиграват като луд.
                        Ти патил ли си с подобен казус , или просто разсъждаваш на глас ?
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                          Ти патил ли си с подобен казус , или просто разсъждаваш на глас ?
                          Не можах да препатя, защото се отказах от сделката. Колата беше вкарвана от САЩ, регистрирана в България, не в София, без номер на двигателя. Като отидох в столичния кат да проверя как стоят нещата, ми казаха следното: при минаването на каналите, което е задължително при смяна на номерата, ако открият номер на двигателя няма да я пререгистрират. Независимо, че веднъж е регистрирана в България. Различните кат не ги интересувло какво правят другите. И аз реагирах така, както можеби ти реагираш сега, без да те виждам. Хванах се за главата. Тогава трябваше да им представя документа, с който е вкарана в България, но такъв нямаше, защото първият собственик не го пази и даже не живее вече в България. После рарбрах, че с декларация подписана и нотариално заверена от човека вкарал колата от САЩ, че едикойси номер отговаря на тази кола, когато е вкарана, можело и да стане. Или... "да не намерят" номера срещу сумата от 500 лв.
                          И до тук.
                          Това от столичното КАТ го приемам за меродавно, защото не знам кой друг можеше да ми я пререгистрира по легалния начин в София освен КАТ. И разбирасе това беше напълно достатъчно да се откажа от покупката на тази кола.
                          Моят случай беше такъв и за това предупреждавам за бъдещи главоболия други, на който им предстои подобно нещо. Наистина има коли без номера на двигателите и тогава няма рлоблем при пререгистрацията. Или, ако е регистрирана без номер, а има такъв - да не го видят на каналите. Риск губи, риск печели. Но мисля, че сам можеш да се досетиш, че ще си скъсат задниците да намирят номер, за да си поискат 500-те лева.
                          Това е България, ама ние си я харесваме такава А колицата си заслужаваше. Ама йок.
                          Последно редактирано от sony bono; 07-10-13, 13:12.

Коментар

От: Двигател от Вектра на Фронтера ??

Моята е без номер на двигател в талона , така си я купих има само на рамата . Никакви дертове не съм имал в КАТ Стара Загора . С десен волан съм .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X