Обява

Свий
Няма добавени обяви.

шарнири проблем!!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• шарнири проблем!!!!

Здравейте,колеги нали съм си маняк на тема стегнатост на джипката та реших да и сменя ходовата част.Нови спортни амортисьори нови маншони на полуоските и стигнах до шарнирите.Тук възникна проблема смених само долните след неуморно търсене и връщане защото не ставаха ,"разлика в разстоянието м/у отворите" взех един с гресьорка и един без изминах около 500км този с гресьорката стана за хвърляне другият се държи още но и той ми изглежда малко пласмасов та от къде да намеря нещо качествено и на каква цена?
    1бр-50лв-долен,1бр-14лв-горен
    OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

До: шарнири проблем!!!!

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
    Здравейте,колеги нали съм си маняк на тема стегнатост на джипката та реших да и сменя ходовата част.Нови спортни амортисьори нови маншони на полуоските и стигнах до шарнирите.Тук възникна проблема смених само долните след неуморно търсене и връщане защото не ставаха ,"разлика в разстоянието м/у отворите" взех един с гресьорка и един без изминах около 500км този с гресьорката стана за хвърляне другият се държи още но и той ми изглежда малко пласмасов та от къде да намеря нещо качествено и на каква цена?
    1бр-50лв-долен,1бр-14лв-горен
    аз бях писал че мисля да сменям маншоните на долните шарнири че се бяха напукали, така или иначе докато обикалях питах и за цените на шарнирите, долния беше 70 и няколко лева, а горния между 30 -40 , ако искаш тези дни ще проверя точно колко са, и марката, така или иначе аз се разминах само с маншончета за по 1 лев, макар че е малък шанса в казанлък да излезе нещо по добро от това в стара загора, обикновенно тук като потърсим нещо , първо в Стара загора звънят, така или иначе ще проверя и ще пиша.

Коментар

мерси rashana, смених ги и започнаха проблемите с тях,ако ти сменяш само маншоните пробваи дали нямат лувт преди това,а за свалянето на шарнира се свалял и горният са пълни глупости както беше писано някъде в нашият форум.Смених моите двата за 20-30 мин. А на STEF-BMW даже по бързо защото бяхме двама.

Коментар

мерси rashana, смених ги и започнаха проблемите с тях,ако ти сменяш само маншоните пробваи дали нямат лувт преди това,а за свалянето на шарнира се свалял и горният са пълни глупости както беше писано някъде в нашият форум.Смених моите двата за 20-30 мин. А на STEF-BMW даже по бързо защото бяхме двама.
        Честно казано, нищо не разбрах от първото изречение. Как така си ги сменил и двата, пък не си свалял горния и кое по-точно е глупост....?
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

.... този с гресьорката стана за хвърляне другият се държи още но ....
          И аз съм слагал ментета, ама поне изкарваха по 10-15 000 км. Този с фабричната гресьорка би трябвало да е японски за Исузу Трупър, а по мнението на специалисти, те са "вечни" при редовно гресиране. Как се е получило при теб да се скапе за 500 км?
          Неизвестен мъдрец

Коментар

И аз не мога да проумея
            аз карам по зверски дупки всеки ден ( София е като Бейрут )
            и изобщо не си играя да намалявам по легнали полицай и изкочили павета и вече 30 000 км. възстановените ми оригинални шарнири не са мръднали.
            no signature no problems

Коментар

Не зная доколко шарнирите на трупъра и фронтерата имат аналогия, но моите са с гресьорки и не са мръднали. Аз карам с тях 80 000 а не зная дали са сменяни някога. В отлично състояние са. Сега когато колата е разкостена на купе и оборудвано шаси ги гресирах и ми направи впечатление, че силно затегнаха Направо воланът спря да се върти. Когато натиснах с шило сачмените клапани на гресьорките част от греста се изстреля на около метър и затягането изчезна. Та думата ми е ако стават от исузу направо слагай такива
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

именно с тази цел взех шарнири с гресьорки,при редовно гресиране да се удължи животът им,а то какво стана 500км. очаквам и Стефан да си каже мнението защото и на неговата сложихме такива само ,че от друг магазин.
                kuzdov -извинявам се за обяснението малко не ме бива по тази час...махам хъба дърпам полуоската леко на зад предварително разхлабеният шарнир го дърпам нагоре и това е с няколко думи без да разхлабвам горния или камо да го махам,някои колеги твърдяха че и полуоската не се маха но и това е мит

Коментар

Аз си свалих и качих долния шарнир без да махам хъбове полуоски и горен шарнир нищо че ми отне 7 часа и скъсах един маншон на карето. защо трябва да е лесно като може да е трудно.
                  no signature no problems

Коментар

всяко първо нещо е трудно и аз скъсах някои друг маншон ама това е друг въпрос

Коментар

Ами аз именно за това бях написал, че се сваля шенкела от горния шарнир първо. Може и без да се свали, но трябва да си играеш и да натягаш и разхлабваш с крика долния носач. Лично на мен това ми се струва много по-трудоемко и загуби-време от развиването на една гайка и два-три удара с чука. Не е необходимо да се сваля хъба, но и това ако се направи, имаш достъп до лагерите и можеш да си провериш хлабината и да си ги гресираш, евентуално. Освен това няма да скъсаш нито един маншон. На мен ми отне 2 часа с мотаенето и фас-паузите да сменя шенкел, заедно с времето за сваляне и монтиране на спирачния диск. Не виждам какво печелите по-гореописаните от вас начини. Но ако обичате трудностите и предизвикателствата, това вече е друга работа...
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                        И аз не мога да проумея
                        аз карам по зверски дупки всеки ден ( София е като Бейрут )
                        и изобщо не си играя да намалявам по легнали полицай и изкочили павета и вече 30 000 км. възстановените ми оригинални шарнири не са мръднали.
                        Да не би да става въпрос за т.нар. рециклиране на шарнири, накрайници и така нататък... Ако да, кажи къде рециклират???
                        Don't hunt IF you can't kill
                        първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнение
                          Да не би да става въпрос за т.нар. рециклиране на шарнири, накрайници и така нататък... Ако да, кажи къде рециклират???
                          да за това става дума, на Т образното кръстовище на Симеоновско шосе и Г.М. Димитров , има огромна табелка.
                          no signature no problems

Коментар

fanatic-дай няква цена

Коментар

А кажете има ли доволни, недоволни и защо. Ако се прави качествено и изгодно, не виждам защо треа да трошим по около 100 лв. за шарнир ( за Паджерото ми) и пак да си мислим - "абе кой знае пак какъв метнак са ми дали..."
                              Don't hunt IF you can't kill
                              първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X