Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера 2.2 ДТИ загрява

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фронтера 2.2 ДТИ загрява

Здравеите колеги.Аз като по нов с Фронти искам да ви питам следното нещо.Фронтерата е 2.2 ДТИ 99г ДБ .Интересува ме защо ми вдига градусите в по топлото време до скорост 120 - 130 няма проблем но като дам повечко газ 140 и нагоре или демек да и смачкчм педала по продължително време ,стрелката за температурата влиза рязко в червения сектор.Нормално ли е това или иска нов термостат.Благодаря ви предварително.

От: Фронтера 2.2 ДТИ загрява

Пробвай със 140, а ма за кратко.
    СУЗУКИ ГРАНД ВИТАРА 2.0 TD 2000
    ТОЙОТА 4РЪНАР 3.0 ТD 96

Коментар

Привет! Сто и дватрийсет-нищо не казва за режима на мотора. Пробвай на същите обороти на друга предавка и ще се проясни
      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

По точно влезе ли към 3000 обората на 5 ,загрява, това се случва и на другите прадавки с тези обороти.

Коментар

Ти просто си сбъркал колата друже!!!
          Тия катафалки не са юркане като за последно. Не ти е виновен нито термостата нито колата. Ако продължаваш да я гониш така скоро ще има тема " Защо нямам парно и ми надува маркучите ....."
          Поздрави!
          Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

ХАа,ха да маи си прав,и на мен ми мина през акъла ,че маи малко я стряскам ама викам чакаи да попитам иначе при нормално каране ако не я стряскам не мръдва от 85 градуса.

Коментар

Аз, като един запътил се към "третата" възраст човек, нормално си карам със 100 км./ч. извън града. На магистрала - със 110 ( е понякога и повечко, но съвсем за кратко ).
              Това с ОФБ КБ дизел.
              Казано е:
              -"Обичай ближния",
              щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Щом загрява при стряскане, говори за запушен радиатор
                МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Не е никак нормално да загрява така Има някакъв проблем с охлаждането.Моята върви и съм я карал и със150 продължително време и няма такива температури.Този мотор си работи идеално при 3500–3900 оборота без да се мъчи и да грее.Успех с отстраняването на проблема.

Коментар

Като за начало, да взема да сменя антифриза и да обезвъздуша? По принцип джипа работи повече от перфектно стрелката за температурата стои между 80 и 90 градуса ,загряването се получава при каране на по дълги разстояния ако например карам със 110 температурата си е 85 и не мърда и като я позасиля с по голяма скорост и повече обороти започва да качва температурата, през зимата нямах такива проблеми повече от 90градуса не вдигаше.Иначе перките си работят ,не ми изхвърля антифриз, не надува маркучите,направо идея нямам.Има ли вероятност да е термостат?Да отбележа ,парно имам,зимата му трябва около 10 минути да загрее и след това си топли перфектно.

Коментар

Първоначално публикуван от tsani Преглед на мнение
                      Като за начало, да взема да сменя антифриза и да обезвъздуша? По принцип джипа работи повече от перфектно стрелката за температурата стои между 80 и 90 градуса ,загряването се получава при каране на по дълги разстояния ако например карам със 110 температурата си е 85 и не мърда и като я позасиля с по голяма скорост и повече обороти започва да качва температурата, през зимата нямах такива проблеми повече от 90градуса не вдигаше.Иначе перките си работят ,не ми изхвърля антифриз, не надува маркучите,направо идея нямам.Има ли вероятност да е термостат?Да отбележа ,парно имам,зимата му трябва около 10 минути да загрее и след това си топли перфектно.
                      След 3000 об. в топлото при загрял двигател ,тогава започва да качва градуси.

Коментар

Първоначално публикуван от tsani Преглед на мнение
                        110 температурата си е 85 и не мърда и като я позасиля с по голяма скорост и повече обороти започва да качва температурата,.
                        Колата ти работи нормално ( ако е здрав термостата ) при температури от 92 - 100 С. Стрелката отчита реално в диапазон 40 - 88 след това спира да отчита, като не мърда докато стигне до 98 градуса. След това пак отчита в реално време. Разликата от 88 до 98 тя не мърда нарочно, има чип за тая работа. Така, че ти няма как да знаеш, че колата ти работи в 85 градуса, освен ако не караш с включен ОБД скенер.
                        Проблема ти е в запушеният радиатор на първо място, както каза Лозан, след това термостат и на края водна помпа.
                        LZ1RED

Коментар

Мерси за изчерпателният отговор.Ще се заема с радиатора и ще пиша какво се е получило

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X