Здравеите колеги.Аз като по нов с Фронти искам да ви питам следното нещо.Фронтерата е 2.2 ДТИ 99г ДБ .Интересува ме защо ми вдига градусите в по топлото време до скорост 120 - 130 няма проблем но като дам повечко газ 140 и нагоре или демек да и смачкчм педала по продължително време ,стрелката за температурата влиза рязко в червения сектор.Нормално ли е това или иска нов термостат.Благодаря ви предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Фронтера 2.2 ДТИ загрява
Свий
X
-
От: Фронтера 2.2 ДТИ загрява
Ти просто си сбъркал колата друже!!!
Тия катафалки не са юркане като за последно. Не ти е виновен нито термостата нито колата. Ако продължаваш да я гониш така скоро ще има тема " Защо нямам парно и ми надува маркучите ....."
Поздрави!Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!
А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd
Коментар
-
Аз, като един запътил се към "третата" възраст човек, нормално си карам със 100 км./ч. извън града. На магистрала - със 110 ( е понякога и повечко, но съвсем за кратко ).
Това с ОФБ КБ дизел.Казано е:
-"Обичай ближния",
щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!
Коментар
-
Не е никак нормално да загрява така Има някакъв проблем с охлаждането.Моята върви и съм я карал и със150 продължително време и няма такива температури.Този мотор си работи идеално при 3500–3900 оборота без да се мъчи и да грее.Успех с отстраняването на проблема.
Коментар
-
Като за начало, да взема да сменя антифриза и да обезвъздуша? По принцип джипа работи повече от перфектно стрелката за температурата стои между 80 и 90 градуса ,загряването се получава при каране на по дълги разстояния ако например карам със 110 температурата си е 85 и не мърда и като я позасиля с по голяма скорост и повече обороти започва да качва температурата, през зимата нямах такива проблеми повече от 90градуса не вдигаше.Иначе перките си работят ,не ми изхвърля антифриз, не надува маркучите,направо идея нямам.Има ли вероятност да е термостат?Да отбележа ,парно имам,зимата му трябва около 10 минути да загрее и след това си топли перфектно.
Коментар
-
Първоначално публикуван от tsani Преглед на мнениеКато за начало, да взема да сменя антифриза и да обезвъздуша? По принцип джипа работи повече от перфектно стрелката за температурата стои между 80 и 90 градуса ,загряването се получава при каране на по дълги разстояния ако например карам със 110 температурата си е 85 и не мърда и като я позасиля с по голяма скорост и повече обороти започва да качва температурата, през зимата нямах такива проблеми повече от 90градуса не вдигаше.Иначе перките си работят ,не ми изхвърля антифриз, не надува маркучите,направо идея нямам.Има ли вероятност да е термостат?Да отбележа ,парно имам,зимата му трябва около 10 минути да загрее и след това си топли перфектно.
Коментар
-
Първоначално публикуван от tsani Преглед на мнение110 температурата си е 85 и не мърда и като я позасиля с по голяма скорост и повече обороти започва да качва температурата,.
Проблема ти е в запушеният радиатор на първо място, както каза Лозан, след това термостат и на края водна помпа.LZ1RED
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар