Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Опел Фронтера 2.2 бензин или Дизел?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Опел Фронтера 2.2 бензин или Дизел?

Здравейте,
    нова съм във форума и се извинявам ако темата ми вече е разисквана, но имам нужда точно от вашата помощ, защото съм жена, и с това ви казах всичко
    Ориентирана съм към Опел Фронтера, просто защото много ми харесва. Бих искала скромно да ви попитам между Опел Фронтера 2.2 бензин и дизел коя е машината, която бихте си купили вие, тази, която ще ви създаде по-малко проблеми от гледна точка на механиката?
    В момента трябва да избера един от двата варианта и ще съм ви благодарна ако ми дадете напътствия. Мерси предварително.

От: Опел Фронтера 2.2 бензин или Дизел?

Сега ще се зададат хиляди въпроси от сорта на...
    за какво ще се ползва?
    колко ще се кара градско/извън градско.
    ще се слага ли газ или ще се кара бензин/дизел
    от къде ще се купува и т.н.

Но аз еднозначно мога да кажа да си вземеш бензин. Така ще избегнеш възможносста да попаднеш на много амортизиран дизелов екземпляр чийто ремонт на помпа и двигател ще надхвърли цената на придобиването му.
    Взимаш си бензин слагаш си газов инжекцион и после само си караш, по-тромав е от дизела и по-бавен но като се има предвид че си жена мисля че е по-добре.
    no signature no problems

Коментар

Аз преди година и половина тръгнах за бензинова с ръчни скорости, а се върнах с дизел автоматик! Досега нищо не съм пипал по него - явно съм уцелил добър екземпляр. Колкото и да гледаш една кола при покупката, винаги има една голяма доза късмет, а тук жените вече сте с предимство. Вие имате силно развита интуиция, която компенсира до голяма степен липсата на технически познания - навремето като нямаше интернет и обявите бяха два реда във вестника, просто показвах на жена ми на какво съм се спрял и тя даваше крайното одобрение. Никога не сгреши! Най-големите таралясници съм си ги купувал самостоятелно. За бензина нямам конкретно мнение, но ми хареса как тихо работи и по-принцип трябва да е по-лесен за поддръжка.
      Honda XL600LM, 1987
      Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
      Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Сърдечно ви благодаря за мненията По принцип ще я използвам off road в Стара планина, но не ектремно, пътя си го има, ще я използвам сигурно 2/3 пъти в годината и ще я давам на баща ми да я кара, когато му потрябва. радско почти няма да я ползвам.
        Това, на което съм се спряла са Опел Фронтера 2.2 дизел от 2001, 3 врати на около 210 000 км. Собственикът казва, че е вкарана от Швейцария, че е без проблеми и че км са реални. Друата е същата, но бензин на 160 000км и силно ме съмнява, че са пипали километрите. Между двата има около 1000 лева разлика - бензинът е малко по-скъп.
        Моята интуиция подсказва дизела, но ме е страх от проблемите, които могат да възникнат. Ето защо се допитах до по-компетентните
        Пак благодаря за отговорите и се надявам малко по малко да се понауча да различавам нещата

Коментар

Отговора е взимаш тази,която е по-запазена!Заведи с теб някой,който има понятие от автомобили когато ги гледаш!А това за километрите-честен търговец няма,вероятно има манипулация на километрите и при двата екземпляра,но е неизбежно!
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

При тези обстоятелства, аз бих избрал бензиновата едно че бензиновия е по безпроблемен и лек за облужване и не маловажното че може да се ползват алтернативни горива
            ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Ок, разбрах!
              Мерси момчета! До скоро!

Коментар

Аз избрах бензин. За мен е особено важно зимно време да нямам съмнения, че ще запали.
                Колкото до километража - не го гледай. Щом купуваш кола 2-ра употреба - пипан е. Много по-важно е да видиш общото състояние на автомобила - ръжди, колко е изгнил и колко масло има разплискано под предния капак. Ако няма разплискано масло, но няма и прахоляк - пак е лошо: Значи е измит, а за това обикновено си има причина. Също така при тестово кръгче се слуша за шумове: всякакви тракания и стържене.
                Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Ако автокъщата е край София,бих избрал варианта-предварително записан час за оглед в сервиза на колегата Лозан. По- добре символична сума,а не главоболия после. Аз съм от Варна,не познавам колегата ,но от прочетеното във форума смятам,че относно Фронтерите е най добър.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X