Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Миене на турбина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Миене на турбина

Колеги, при какви обороти и с какъв химикал се мие компресорната страна на турбината? Става въпрос за 2,3ДТ Задавам този въпрос,който е породен от обслужването при корабните двигатели. Поздрави!

От: Миене на турбина

Какъв зор налага миенето на турбината? И на мен ще ми е интересно да разбера.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Следствие маслените отлагания по работното колело и направляващия апарат пада и КПД-то .На корабните двигатели на турбините има щатно у-во за миене, или шприц чрез които се подава определено количество вода или миещ х-л в компресорната страна,а в газовата- у-во чрез което подаваме с помоща на сгъстен въздух твърди частици Следствие-повишени обороти и ндув на турбината Вече 8 години с шприц през отвора за маслените пари в смукателя подавам при 3000 об 250 мл вода+химикал Смятам,че има почистващ ефект както на турбината така и на охладителя

Коментар

За първи път чувам за такова миене в движение, поне при малките двигатели, за корабните може би е практика. А какъв химикал слагаш? Обезмаслител някакъв?

Коментар

15 годишни турбини по автомобили са само със сменен цвят, какво да и миеш? Тази цапа ли се? Химикал - нещо за масла - дихлоретан, толуол, ... и други подобни отрови. Важни са оборотите на турбината, не на двигателя. Според мен миещия агент ще се изпари или пулверизира прекалено рано. Шмиргелов прах или корунд ще е по-ефективно, ама прави бели.

Коментар

Колеги,грешката е моя,че отворих тази тема в която свързах два различни типа ДВГ и тяхното обслужване. Поздрави !

Коментар

Миене на интеркулера ми звучи по-смислено, но поне аз досега също не съм виждал автомобилна турбина да се нуждае от почистване, даже и да е разхлопана цялата. При тия температури и обороти, при които работят, не се сещам какво масло би се отложило. Според мен освен чисто естетично почистване на турбо пътищата, не виждам друг смисъл от миене.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X