Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трети ред седалки Фронтера Б ДБ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Трети ред седалки Фронтера Б ДБ

Напоследък заглеждам Фронтера Б дълга база . Харесва ми модела, но на никоя такава не съм видял трети ред седалки.
    Та въпроса ми е:1. Наистина ли няма такова животно ?
    2. Дали не е възможно да се пригоди от друга кола ? Например Зафира, ФВ шаран, Форд галакси , Терано или дори от Фронтера къса база задната седалка . Според мен няма да е невъзможно , а и място има.
    3. Може ли да се узакони такава интервенция за да стане возилото 6+1 ?
    Търсих с търсачката но не намерих такава тема . Ако някой е минавал по тоя път ще е полезно да сподели . Ще съм благодарен за всяка споделена информация по темата , дори и за дълга база от друг модел. Благодаря прадварително .
    ... Смръщена, четириока, двуврата мръсница, с вечно недоволен изруд под капака, влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска, тясна и неудобна вътре...[SIGPIC][/SIGPIC]

От: Трети ред седалки Фронтера Б ДБ

Няма място за седалки колега, височината е малко
    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Няма и такава фронтера.
      Аз съм се замислял, дали да не сложа една седалка върху гадзовата бутилка, която е по дължината на багажника за децата. В малкия талон не пише колко местна е нколата и мога де мина метър пред някой тъп полицай, но при проверка ще ме щавят и затова се отказах. Иначе няма вариант за регистриране на такава фронтера, защото не се произвежда фабрично подобна конфигурация, а технотест и кат точно това искат.
      Не знам при монтерея и при трупъра как стоят нещата, възможно е да имат 7 местни. Провери там как стоят нещата, защото те са фронтера с по-голямо купе.

Коментар

Колегата sony bono е прав за Монтерея, определено е с 7-места, ето виж на снимката:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2545659654.JPG
Прегледи:1
Размер:44.5 КБ
ID:5460662

Коментар

Първоначално публикуван от todor_toplev Преглед на мнение
          ...
          3. Може ли да се узакони такава интервенция за да стане возилото 6+1 ?
          Търсих с търсачката но не намерих такава тема . Ако някой е минавал по тоя път ще е полезно да сподели . Ще съм благодарен за всяка споделена информация по темата , дори и за дълга база от друг модел. Благодаря прадварително .
          Фронтера А ДБ, сложих трета седалка. Закрепих я перфектно, пуснах и колани. Дойде ред за КАТ, там се запекаха, че нямало Фронтера 7 местна и отказаха да я регистрират 7. Затова сега е на фирма 4+1. Щяха да пращат документите на колата до Германия, да потвърждават колко местна е колата. В немските документи си е записана 4+1, затова и се отказах от двете места. Излишни филми.

Както колегите спомената вариантите са два. Опел Монтерей или Исузу Трупър

Коментар

Така, да повдигна темата . Първо , да благодаря на включилите се . Учудвам се , че тази идея не е разработена . Техническото решение на проблема няма да е бог знае колко трудно. Като финансова страна-едни седалки втора употреба от гореопоменатите модели или някои други които не съм се сетил + колани - предполагам до 200 лв. + някви шини ,планки, болтове, и евентуално заварчик . Вероятно , препъникамъка ще е узаконяването. Колеги то е ясно , че щом всички Фронтери са 4+1 то трябва да се мине през КАТ , вероятно технотест . Как така като нямало фабрично 6+1 не може ? Нали за това е технотеста-защото е промяна в конструкцията? Все пак хората узаконяват самоделни машини, Бъгита например . Или аз нещо бъркам . Колега STROIL ти от какво използува седалкии ? Как ги закрепи ? И като беше в КАТ просто се опита да я пререгистрираш като 6+1 или опита да минеш технотест. Дане би пък да има някви норми ,като височина дължина или други такива които да правят нещата невъзможни. А да уточня-интересувам се от реално използваеми седалки не от някакви данъчни облекчения с които даже не съм много на яснасно .
            ... Смръщена, четириока, двуврата мръсница, с вечно недоволен изруд под капака, влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска, тясна и неудобна вътре...[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

колега имаш ли дълга Фронтера???? влизал ли си в багажника? да оставим,че няма как да го узакониш тоя трети ред, то просто няма и възможност за реално използване - ниско е отзад, вече ти го казаха по-горе

Коментар

...Колега STROIL ти от какво използува седалкии ? Как ги закрепи ? И като беше в КАТ просто се опита да я пререгистрираш като 6+1 или опита да минеш технотест. Дане би пък да има някви норми ,като височина дължина или други такива които да правят нещата невъзможни. ...
                Имам лек спомен, че бяха от някакъв ван(работа преди 4-5 години). Закарах автомобила при майстор да ги монтира. След това за регистрация в КАТ(нов внос). В немските документи си пишеше 5 местен, но го поправихме на 7. Като видяха документите и фронтера с трети ред седалки, от КАТ вдигнаха ръце и отказаха да я регистрират така. Затова чакахме технотеста, да си каже думата, защото няма фронтери 6+1. Е, бяха категорични, че неможе и няма да я регистрират 6+1, затова я пуснахме 4+1, че ми писна да се занимавам с излишни ядове.

Ако държиш на 6+1 вземай нещо със заводско монтирани седалки. Спестяваш време, нерви и пари!

Коментар

.... . Учудвам се , че тази идея не е разработена . Техническото решение на проблема няма да е бог знае колко трудно. .. .
                  То техническото решение е едно на ръка : подходящи седалки от нещо си , дупчене , планки , заваряване ... и си готов

Да ти кажа обаче как стоят нещата принципно от собствен опит :

На 3 пъти съм правил интервенции по разни коли , изискващи промяна в конструкцията .
                  Първия път като проучвах възможността за озаконяване , от 5 човека получих 10 акъла .
                  Чудих се , чудих и се вдигнах - та в Технотест . Питам : те така и така съм решил , възможно ли е и при какви условия . Човека ( иначе за него се носеха слухове , че бил голям катил ) излезе свестен : Разрови в каталозите и нормативите и казва : може , ама при положение , че отговаря на следното .... и изреди условията . Като отидох после с промените в колата - казаха "аха" , прегледаха всичко и ми направиха протокола . От там - в КАТ и никакви проблеми .
                  ...така и в останалите случаи.
                  Е , имах още един случай , в който човека като чу какво искам , просто се усмихна и каза : Е , те това няма да стане . Спестих си главоболията .

Така , че при промени в конструкцията , попадащи под ударите на Закона за дв-е по пътищата , без Технотест няма да се разминеш . Затова съвета ми е - иди първо при тях и питай . ... за да нямаш излишно ходене по мъките

пс. А доколко изобщо третия ред ще ти е удобен , че и полезен е друг въпрос .
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

При Фронтера няма как да стане номера с 3-ти ред седалки. Колегите вече го казаха, но и аз ще повторя същото:
                    Няма място.
                    1. Таванът е ниско.
                    2. Подът е високо
                    3. Разстоянието от пода до тавана не е достатъчно
                    Едно и също нещо казано по 3 различни начина.

Ако монтираш седалката ниско, няма да има място за краката.
                    Ако монтираш седалката високо, няма да има място за главата.
                    От там следва, че каквото и да правиш, няма да ти я узаконят от Технотест.

Причината, подът на багажника да е високо, е, че под него се намира 80 литровия резервоар.
                    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                      При Фронтера няма как да стане номера с 3-ти ред седалки. Колегите вече го казаха, но и аз ще повторя същото:
                      Няма място.
                      1. Таванът е ниско.
                      2. Подът е високо
                      3. Разстоянието от пода до тавана не е достатъчно
                      Едно и също нещо казано по 3 различни начина.

Ако монтираш седалката ниско, няма да има място за краката.
                      Ако монтираш седалката високо, няма да има място за главата.
                      От там следва, че каквото и да правиш, няма да ти я узаконят от Технотест.

Причината, подът на багажника да е високо, е, че под него се намира 80 литровия резервоар.
                      колега, поглеждал ли си фронтерата отдолу?
                      В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Аз съм гледал колега, гледал съм фронтера А и фронтера Б, та на А резервоара е баш под багажника както казва колегата, на Б под багажника е празно ама това не променя факта че височината е малко
                        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

За височината съм съгласен, но под багажника на фронтерата от темата е празно! Резервоара е в дясно пред задния мост.
                          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Аз пък съм сядал в багажника на фронтера Б и има място за главата а съм 185 см. висок, просто седалките не може да са върху калниците, трябва да са на не повече от 15-на см, от пода което ще е крайно неудобно за краката. Виж Монтерея е друга бира, много по-висок е тавана. Там ще стане.
                            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                              Аз пък съм сядал в багажника на фронтера Б и има място за главата а съм 185 см. висок, просто седалките не може да са върху калниците, трябва да са на не повече от 15-на см, от пода което ще е крайно неудобно за краката. Виж Монтерея е друга бира, много по-висок е тавана. Там ще стане.
                              Там съм замислил да слагам две от децаата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X