Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обтягаща ролка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Обтягаща ролка?

Днес погледнах под капака с надеждата да открия източника на един гаден резонанс, който се чува от време на време някъде откъм горивната помпа, но ми направи впечатление биенето на /предполагам/ обтягащата ролка на пистовия ремък - черна, като пластмасова стои между водната помпа и хидравликата. Вижда се отклонение от 1-2мм при въртенето, та да питам това нормално ли е? Ако е на някаква пружина сигурно ще прави така, но ако е фиксирана?! Преди време щях да си умра от кеф, че имам нещо за разглабяне и проверка, но сега не ми се пипа нищо без нужда!
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

От: Обтягаща ролка?

Прибрах се и проверих какво пише в книгата - явно е нормално да "играе" малко ролката, но след като я напъна с ключа се връща веднага, а не бавно както трябва?! Явно успокоителя се е износил/изтекъл - това доколко е проблемно? Може пък сега някой да отговори...
    Honda XL600LM, 1987

Коментар

Откачи го,дрьпни малко и виж за какво става вьпрос,трябва да е твьрд и без "празно" по хода.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Доколкото мога да преценя е доста силен обтегача и няма "дупки" по хода - прочетох, че има някаква хидравлика в него и точно тя ми се губи, очаквах плавно да се върне към обтягане след като отпусна ключа, а той си обтяга моментално, без забавяне! Не знам дали се разбира какво искам да кажа, абе проблем и да има, едва ли е сериозен! Благодаря за мнението!
        Honda XL600LM, 1987

Коментар

Имаш хидравличен успокойтел на обтяжната ролка , който действа точно на обратно на това което си пробвал.Трябва да не можеш да напънеш ролката в положение отпускане на ремъка рязко , тъй като именно този успокойтелне не би трябвало да го позволи.Ако си е заминал се получава едно шляпане на ремъка много ярко изразено при рязка смяна на оборотите от високи към ниски
          Uaz 469 2.4 D MB
          KTM 600 ROTAX
          Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
          Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Първоначално публикуван от Иво82 Преглед на мнение
            Имаш хидравличен успокойтел на обтяжната ролка , който действа точно на обратно на това което си пробвал.Трябва да не можеш да напънеш ролката в положение отпускане на ремъка рязко , тъй като именно този успокойтелне не би трябвало да го позволи.Ако си е заминал се получава едно шляпане на ремъка много ярко изразено при рязка смяна на оборотите от високи към ниски
            Мерси за доброто обяснение Колега - точно това се получава, не мога рязко да мръдна ролката против часовниковата стрелка /отпускане на ремъка/, а само с голямо усилие и плавно. Демек всичко си работи нормално!
            Honda XL600LM, 1987

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X