Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтерей 3.2 бензин- моля за дискусия.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Монтерей 3.2 бензин- моля за дискусия.

    Вероятно не остана тема която да не съм прочел за монтерей /трупър. Питането ми е конкретно за бензиновите, има ли някой преки наблюдения и впечатления? 3.0 дизел по добър мотор ли е? Автоматичните им кутии до колко са надеждни в тежки условия? Има ли разлика в ходовата част от trooper,ако да в какво се състои? Защо е тази подозрително ниска цената на тези машини? Общо взето решил съм да си взема такова животинче а не съм имал никакви контакти до сега с подобно. За 3.1 мотора,ясно не ме интересува.
    Моля за вашите съвети и мнения 3.2бензин или 3.0дизел за трупър/монтерей дълга база.
    Благодаря предварително.
    http://vbox7.com/play:398e8b82

  • #2
    От: Монтерей 3.2 бензин- моля за дискусия.

    ... Защо е тази подозрително ниска цената на тези машини?...


    Мога да ти отговоря само на този въпрос, въпросния Монтерей си е екзотика при нас, съответно части 2-ра употреба да не кажа хич няма да намираш, а оригиналните части струват дооста скъпички, и забрави да намериш части made in china за Монтерея, и там ще удариш на камък. Нека колегите се изкажат по другите ти въпроси...

    Коментар


    • #3
      От: Монтерей 3.2 бензин- моля за дискусия.

      ''екзотика'' беше, вече има доста такива на части. не намирам нищо екзотично в който и да е немски джип еле пък тоя. По скоро ме привлече грубоватия му вид и обема както на купето така и на мотора. Голям мотор-предполага се да е предвидена здрава трансмисия и и основни възли. Тежък-близо 2т. предполага се надеждна ходова част. Защо обаче струва по малко от 10г-по-стари машини от подобен клас. Има ли някакъв сериозен недостатък? Ако да речем си купя 10 витари и ги метна на горско палачорство на 8 ще строша карета на 2 кожух на преден диф. Къде е ахилесовата пета на тази''екзотика''?
      Вероятно не големите ходове на предното окачване са сериозен недостатък но това бих го преживял,има ли нещо по фрапиращо за което трябва да внимавам като оглеждам бъдещата си джипка? нещо както например 3.1 мотора ме отблъсна с прочетеното в този форум.
      Благодаря.
      http://vbox7.com/play:398e8b82

      Коментар


      • #4
        От: Монтерей 3.2 бензин- моля за дискусия.

        Първоначално публикуван от васето Преглед на мнение
        ''екзотика'' беше, вече има доста такива на части. не намирам нищо екзотично в който и да е немски джип еле пък тоя.
        Ето тук бъркаш. В точно тази модификация няма и един болт Немски. Мотора е Исузу и абсолютно всичко е този "немски" джип е Японско.
        Ходовете отпред със сигурност са по-големи от на която и да е витара във фабричен вид. Мога да ти дам насоки какво да гледаш. 3.2 мотора има склоност към пукане на глави които са скъпи и за сметка на това ги няма. Автомата е много як, слаган е на много Американски автомобили GMC-та BMW 5, X5 и т.н. Има склонност да запушва соленоиди и отказва да задържа на 1-ва и 2-ра по нанадолнище... дифовете да не вият. Други проблеми няма основни които много да се различават от Фронтерата.
        no signature no problems

        Коментар


        • #5
          От: Монтерей 3.2 бензин- моля за дискусия.

          Общо взето това е фронтера с по голямо купе. Същото шаси, същото окачване.
          Не те съветвам да взимаш 3.0 дизел. Много е проблемен този мотор и по-лошото е, че няма и кой да го поправя. Много е мощен и много добре върви, но счупи ли се, просото им се доплаква на хората. Сериозно говоря! Виждал съм хора да сменят този двигател с друг от безисходица. Личният ми съвет е да НЕ вземаш 3.0 DUTY мотора. Ако звъннеш на Лозан, „човекът фронтера" ще ти каже само едно нещо за този двигател, „бегай далече". Трудно ще намериш обаче трупър или монтерей бензинов.
          А цената е ниска, защото е опел и на „булгар" му дай само VW и тойота да кара, и да плаща висока цена за закупуване. Това е добре за нас, че можем си пазарумваме евтино опелите.
          Искаш мнение, това е моето.
          Последно редактирано от sony bono; 08-02-13, 11:37.

          Коментар


          • #6
            От: Монтерей 3.2 бензин- моля за дискусия.

            Е не е малко,Надявам се още хора с мнение да пишат тук,вярвам че след време (а и сега) темата ще е полезна и на други колеги. Хапал съм си задника с автомат и не случайно попитах. Явно ще се оглеждам за бензинов с ръчни скорости. Имам и някои други субективни изисквания и ще дебна като излезе подходящ да го плащам и това ще е. Зверя се от 2м. в мо@иле и к@рс, не се виждам във фронтера. При все че имам перфектен мотор за донор 2.6 от омега А.
            Благодаря.
            http://vbox7.com/play:398e8b82

            Коментар


            • #7
              От: Монтерей 3.2 бензин- моля за дискусия.

              Монтерей 3.2 бензин няма нищо общо с фронтера. Чисто исузо.Имам и двете-3.2бензин и исузо 3.1 дизел.Мотерея купето е едно кьм едно с исузото.3.2 мотора работи много добре.Развьрта се от ниските обороти.Няма липса на мощност.Работи и на газ с обикновенно газово с имолатор.Разхода на гориво е според скороста.Средно скорост до 110 - 15л/100км газ,при скорос 150-170 може и до 20л/100км.Много по доволен сьм от бензиновия дигател чувства се силата на мотора.

              Коментар


              • #8
                От: Монтерей 3.2 бензин- моля за дискусия.

                Само две думи ще кажа без да имам особени наблюдения към модела. Като цяло ми се струва, че наистина е рядка птица. От две години и половина имам фронтерата и вече няколко пъти се сблъсквам на безизходици, и скъпоструващи части. Например трябваше ми мигач, който втора употреба не намерих (звънях на много обяви и посетих много морги) и се сдобих с нов за цена от 86лв. с голямо намаление. Сега търся маркуч за радиатора, който има разклонение за датчик... на няколко места ми отговориха, че вече не се произвежда такъв и сега ще има "направи си сам"... Тва са два дребни примера за моята фронтера, която не може да не признаете е в пъти по-разпространена от обсъжданият модел. Така, че си прецени сам дали наистина ще ти е лесно да намираш резервни части...
                ОФА КБ X20SE + метан

                Коментар


                • #9
                  От: Монтерей 3.2 бензин- моля за дискусия.

                  Още 2 поста като на колегата от Провадия-Видин и се хвърлям смело в боя.

                  отклонение:Преди 7-8г за омегата в моргите ми искаха 60лв за мигач,викам си сигурно в магазина е над 100 питах в магазин на опел и изненадаааа. 8лв ооосем. Верно на депо ама нов.
                  http://vbox7.com/play:398e8b82

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X